• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa bakım süs arkadaş da yok :(

Leame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
1.898
1.823
63
İyi akşamlar arkadaşlar , eşim ben ve 11 aylık oğlum var kirada oturuyoruz .
Geçim sıkıntısı derken üst baş alamıyorum alamiyoruz çocuğa bile alamiyoruz .
Ben durumu gayet iyi olan bir aileden gelin geldim bu zorlukları yaşayacağımı bile bile ama yine de bir kadın için bakımsız gezmek psikolojiyi derinden etkiler.
Aslında arkadaş edinememe gibi bı sorunum da var psikolojim davranislarimi etkiliyor nedense insanlarla sadece tanışıp ara sıra gördükçe merhabalasma dışına tasiyamiyorum , mesela komsularim inanılmaz iyiler ama sanki oturmaya gidersem rahatsız olacaklarmis gibi geliyor onlar da kaç kere davet ettiysem gelmediler zaten. Eşimin iş yerinde onca kız var yıllardır tanırım ama arkadaslik kuramiyorum şu an bir tane arkadaşım var o da kendisi evdeyken ve hava kotuyse beni aklına getirir davet eder onun dışında eşi ile gelir eşi ile gider .
Bakımlı olunca insanlar yanaşıyor normal temiz olunca makyajsız süssüz giyinince falan uzaklasiyorlar gibi düşünüyorum ben mi kuruyorum acaba
Dışarı çıkıp gezmeyi çok severim ama bı okadarda evcimenim yalnizligima da ayrı duskunum benim arkadaş edinememe sebep olan bir çok faktör var aslında ama bunları kuruyor muyum yoksa aşmam gereken şeyler mi kendimden emin olamıyorum. Umarım derdimi anlatabilmisimdir hanımlar ben napayım siz söyleyin.

Genelde küçük çocuğu olan insanlarla dışarı çıkmıyorum ben. Çocuğunu alsa rahat edemiyoruz, bıraksa kendi rahat edemiyor. Evine gitsem hazırlık yapıyor rahatsız oluyorum. Bana gel desem bebek var gelemiyorum diyor. Kıyafetiniz de eski olabilir ama pisse görüşmek istemem açıkçası. Bu benim için ayrı bir konu..

durumu gayet iyi olan aileniz nerede?
neden yardım etmiyorlar? siz çoçuğunuzun üstüne bir şey alavak kadar kötü durumdayken?

ye kürküm ye, sadece nasreddin hoca fıkrası değil, hayat gerçeğidir.

evet giyiminiz, kuşamınız, ayakkabınızın/çantanızın/saatinizin markası karşınızdakileri ilk etapta yanınızda tutabilir ama sadece ilk anda :)
hoşsohbet biri misiniz? çeşitli ilgi alanlarınız var mı? insanlar sizle konuşurken sıkılıyor mu? yoksa zaman basıl geçti anlamıyorlar mı?
uzun vadede bunlar önemli..

Böyle düşündüğün için insanlara içten bir set çekiyorsun muhtemelen.İnsanların seni böyle değerlendirdiği ile önyargı yapmışsın fakat arkadaşlıkların bakımlı olmak veya giyimle ilgisi yoktur.Var diyenin de aradığı arkadaşlık değildir zaten.
Aksine daha doğal süsten uzak insanların daha samimi ve arkadaşlığa uygun bulunduğunu düşünüyorum.
Önyargılarını uzaklaştırırsan mutlaka bir arkadaş edineceksin.

Ben durumu gayet iyi olan bir aileden gelin geldim bu zorlukları yaşayacağımı bile bile ama yine de bir kadın için bakımsız gezmek psikolojiyi derinden etkiler.
Aslında arkadaş edinememe gibi bı sorunum da var psikolojim davranislarimi etkiliyor nedense insanlarla sadece tanışıp ara sıra gördükçe merhabalasma dışına tasiyamiyorum , mesela komsularim inanılmaz iyiler ama sanki oturmaya gidersem rahatsız olacaklarmis gibi geliyor onlar da kaç kere davet ettiysem gelmediler zaten. Eşimin iş yerinde onca kız var yıllardır tanırım ama arkadaslik kuramiyorum şu an bir tane arkadaşım var o da kendisi evdeyken ve hava kotuyse beni aklına getirir davet eder onun dışında eşi ile gelir eşi ile gider .
Bakımlı olunca insanlar yanaşıyor normal temiz olunca makyajsız süssüz giyinince falan uzaklasiyorlar gibi düşünüyorum ben mi kuruyorum acaba
Dışarı çıkıp gezmeyi çok severim ama bı okadarda evcimenim yalnizligima da ayrı duskunum benim arkadaş edinememe sebep olan bir çok faktör var aslında ama bunları kuruyor muyum yoksa aşmam gereken şeyler mi kendimden emin olamıyorum. Umarım derdimi anlatabilmisimdir hanımlar ben napayım siz söyleyin.
Bence kendinde baska sorunlar ara travma yada neden asosyal.oldun sus pus makyaj icin.gelen.dost arkadas olmaz zaten o mantik.yanlış kendini.psikolojik topla sen.neden bezgin.vazgecmis duruyorsun guclu dur insanlara.karis sohbet et hos vakit gecir.beyninde bitir olayi once hersey maddiyat degil

Param var diye yada yok diye kimseyle arkadaşlığım başlamadı yada bitmedi çalışmayı düşünmezmisiniz iş ortamı böyle düşünmenizi engeller zaten maddi olarakta iyi değilsiniz okonudada iyi gelir

Ben size katılıyorum .şimdi arkadaşlar gelip alakası yok vs diyecekler ama gerçekten de bu böyle .bakımlı,makyajlı ,fönlü vs değilsen daha çok yalnız kalıyorsun .bir iş ortamına bile girdiğimizde ne kadar bakım,makyaj vs o kadar insan oluyor ,sonra kendimiz onları eliyoruz .acı ama gerçek bu .

Ben size katılıyorum .şimdi arkadaşlar gelip alakası yok vs diyecekler ama gerçekten de bu böyle .bakımlı,makyajlı ,fönlü vs değilsen daha çok yalnız kalıyorsun .bir iş ortamına bile girdiğimizde ne kadar bakım,makyaj vs o kadar insan oluyor ,sonra kendimiz onları eliyoruz .acı ama gerçek bu .
Ama iş ortamı çok farklı. İş ortamında herkes çok bakımlı geliyor. Zaten öyle olmayınca siz de rahatsız oluyorsunuz.

Çoğu kişi hayır demiş ama tam da öyle. Zaten şu zamanlarda orta halli aile kalmadı ya fakirsin ya zengin. Üzülme çoğu insan aynı sıkıntıyı yaşıyor. Dış görünüşe takılmayan insanlar bulmaya çalış zor biraz ama olsun.

Tamamen özgüven eksikliği.
Başka hiç bir açıklaması yok. Dediğiniz gibi olsaydı o zaman maddi durumu hiç olmayan insanların çevresi de olmazdı :)
Farklı bakış açısı ama tamamen özgüven eksikliği değil nasıl desem bazen bu samimiyetsiz ruhsuz ilişkiler içine kendimi dahil etmeyeyim diye kodlamisim sanki dedim ya bir cok sebep var diye mesela özgüven sorunu su noktada yaşıyorum insanlar rahatça düşündüklerini söylerken laf sokarken ben aman ya desin bırak sen kırıcı olma diyorum kendime işte bu noktada ozguvenimi toparlayıp aslında insanları kırmadan da duaunceni söyleyebilirsin kısmını hizlandiramiyorum söyleyince kırmış soylemeyince ezik olmuş oluyorum her türlü kaybediyorum yani.

Arkadaslik kurmaya calistiginiz insanlar yanlis olabilir mi yani size uygun degil belki? Simdi genelde ev oturmasi istiyorsunuzdur muhtelen bi de cocuk var. Herkes ev oturmalarini sevmez ve cocuklu misafir durumunu cocuklu kadinlar bile bazen istemiyor.

Makyajsız, süssüz olunca insanlar nie uzaklassın canım. Herkesin bir tarzı var. Mesela ben yıllardır makyaj yapmıyorum. (3yıl olmus cok da abartmayayım=) föndür, masadır sevmem bu tarz seyleri dogallıktan yanayım. Ne arkadasım eksildi ne de ortamımda bir değişiklik oldu. Bunu kendinize bahane edinmeyin. Es dost edinmek istiyorsanız davet edin, evinizi acın. Komsularınız siz gittiğinizde niye rahatsız olsun absürt bir saatte gitmez ve cok kalmaz iseniz hiçbirsey olmaz. Aksine bile mutlu olabilirler.

İnsanlardan beklentinizi yok edin. Ayrıca asıl mutluluk parayla alınan şeylerde değil , süslü püslü insanların daha iyi iletişim kurduğu ise bence tamamen asparagas. Ben doğal yalın süssüz pussuz insanlarla daha doğal ve samimi ilişkiler kurulduğunu düşünüyorum . Kendine güveni olan insanların süse puse ihtiyacı olmaz iletişim kurmak için

Farklı bakış açısı ama tamamen özgüven eksikliği değil nasıl desem bazen bu samimiyetsiz ruhsuz ilişkiler içine kendimi dahil etmeyeyim diye kodlamisim sanki dedim ya bir cok sebep var diye mesela özgüven sorunu su noktada yaşıyorum insanlar rahatça düşündüklerini söylerken laf sokarken ben aman ya desin bırak sen kırıcı olma diyorum kendime işte bu noktada ozguvenimi toparlayıp aslında insanları kırmadan da duaunceni söyleyebilirsin kısmını hizlandiramiyorum söyleyince kırmış soylemeyince ezik olmuş oluyorum her türlü kaybediyorum yani.
Ben de eskiden böyleydim . Çok ceremesini çektim gerçekten. Ama bu sadece süslenmekle alakalı değil inanın enerjiylede alakalı. Ben anlattıklarınızdan çok fazla düştüğünüzü yani dipte olduğunuzu fark ettim. İlk önce kendinizi motive ederek başlayın lütfen...

O konuda annemi takdir ederim insanlari hc ayirmaz kendileri durumu cok iyidir ve cok bakimlidir. Ama herkesle ilgilenir is yerinde. heryere goturur yedirir icirir. Allah rizasi icin. Hic baglarini koparmaz nasil yapiyor bilmiyorum. Hic bir dogum gununu kacirmaz. Bnde bakimin vs parayla oldugunu dusunuyorum. Ben de bir tik geride dururum ve evet paraniz varsa dostlarinz var maalesef bu dunyada . Cocugum varsa kmseye gidemem gtsem de 30 dkkayi gecmz

Arkadaslik kurmaya calistiginiz insanlar yanlis olabilir mi yani size uygun degil belki? Simdi genelde ev oturmasi istiyorsunuzdur muhtelen bi de cocuk var. Herkes ev oturmalarini sevmez ve cocuklu misafir durumunu cocuklu kadinlar bile bazen istemiyor.
Karşıma çıkan insanlar mesela evliysem bekarlar garipsiyor abla gözüyle bakıyor saygı duyuyor bazıları çok geniş yaşıyor , bazıları kitap okumuyor belgesel izlemiyor ortak konuşacak bir şey olmuyor o yüzden herkes beni açmıyor acilamiyorum bazı insanların yanında da cenem düşüyor garip ya ne bileyim . Bu durumdan rahatsız olmamın sebebi bende sorun varsa nasıl asmaliyim kısmı kuru kalabalık zaten bana göre değil .

İnsanlardan beklentinizi yok edin. Ayrıca asıl mutluluk parayla alınan şeylerde değil , süslü püslü insanların daha iyi iletişim kurduğu ise bence tamamen asparagas. Ben doğal yalın süssüz pussuz insanlarla daha doğal ve samimi ilişkiler kurulduğunu düşünüyorum . Kendine güveni olan insanların süse puse ihtiyacı olmaz iletişim kurmak için
İşte öyle insanlar o kadar azki keşke konum atsalar diyorum bazen

Back
X