Para...

irras_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
2.966
207
323
Bursa
kayınvalidemle birlikte oturuyoruz ..
35 yaşında bir oglu bir kızı olan eltimde dogum yapmadan önce bizleydi bi evine yatmaya giderdi .. 2 aydır yok bizde .. çok nadir yeni dogan kızını alır gelir ..
durumlarıda kötü .. eşi para alamıyor çalıştıgı yerden .. kayınvaldemler bakıyor onlara yemeği içmesi cocugun bezi maması herşeyi yani .. bi işte ara sıra para alırsa eltimin eşi kiralarını flnn öder ..

5 ay önce kyınbabacım bankadan para çekmişti eltimin durumları için fakat parayı çarptırtı .. işte bu zaman başladı sıkıntıları kayınvaldemlerde zor duruma üştü ..
2 ev erzagı 10 yaşında olan eltimin büyük oglu yetmemeye başladılar ..

eşim trilyonlar almıyor ve bende çalışmıyorum açık öğretimde okuyorum cocuk gelişimi üzerine ..
fakat buna ragmen hiç bir sosyal faaliyet yapmamamıza ragmen yetişemiyoruz bizde ..
kredi kartı mafediyor bizi .. kaç aydır anneme bile gidemiyorum bursada o ben istanbulda ..

kapatmaya çalışıyoruz işte borçlarımızıı ..

ama kayınvaldem sanki oğlu milyarlar alıyor yiyiyor beş kuruş vermiyor sanıyorlar herhalde ..
ay sonuna elimizde para kalmıyor diye sigara parası kayınvaldemden istemiyelim diye ne üstüme bişi alıyorum nede kendi aileme gidiyorum ..
bugun diyor bana bankadan kredi çekmişlerdi işte çaldırmışlardı onun borcu bitene kadar yardım etmeliymiş ..
bunaldım daraldım .. ne yapayım nasıl davranayım .. yük olmayalım diye sigara bile aldırtmıyorum ben onlara ..

elimizden geldiğincede yardım ediyoruz kendi kredi kartımız duruyor açıldıda açıldı tek derdim o eve haciz gelse ne olucak ki ?

eşime anlatmalımıyım bu durumu sizce içime attıkça olmuyor ..
öbür oğluna alışveriş yaparken ona gıkı çıkmaz ama bugun şok oldum para isticekmiş bizden yardım edicekmişiz ..

offfffffff :çok üzgünüm:

Eeeee zaten sizin de yeteri kadar paranız yok..
Olmayan para ile nasıl yardımcı olacaksınız ki..:delphin:

işte sorunda bu anlamıyorum .. düğünde takılan takılarımız var onlarımı istiyor ..
şeytan diyor alsın oglunun aylıgını ödesin kredi kartını ne yaparsa yapsınlar ..

2 kuruş alıyor eşim ztn kendi kredi kartımızımı kapatalım onlaramı yetelim

işte sorunda bu anlamıyorum .. düğünde takılan takılarımız var onlarımı istiyor ..
şeytan diyor alsın oglunun aylıgını ödesin kredi kartını ne yaparsa yapsınlar ..

2 kuruş alıyor eşim ztn kendi kredi kartımızımı kapatalım onlaramı yetelim

Takı konusunda bişiy diyemem ben vermem ama size de vermeyin ya da verin diyemem..:delphin:
Ama paramız yok deyince ne yapacaklar ki?:uhm:

hmmm bencede altınlara göz dikilmiş aileler malesef yapıyo bunu zor bir durum CADIARZU

işin garip kısmıda o işte ..
o altınları biz harcAmıyoruz ki lazım olucak bize bi gün eve çıktıgımızda ..

olmadıgını biliyor ztn para yok yani ...
ama ne hikmetse ne ogluna gidip söyler sırf bana .. oğlu ters azcık .. korkarlar ..
çok daraldım yaw

ya benim altınlarımın ne işi var millette onlar sizin vermeyinyasakkelime kocamıza vermek zorunda bile değiliz heleki başkasına inan versen de bi kıymeti olmaz söyleyim

Ogullarının terslıgını bılen aıleler hep ıcındekılerı gelınlerıne dokerler.
Nasılsa bı yolunu bulur da o soyler dıye.
Tabı soyledıgın andakı siniri de normal olarak gelınler ceker.
Sanırım altınları ıstemek ıcın yol yapıyorlar.
Eger sızde aynı evde yasıyor olmasaydınız az da olsa dıgerıne verılen deger verılırdı
Sanırım sıkıntı buyumesın dıye alttan almaya calıstıgınızın kendı ısteklerınızden fedekarlık yaptıgınızın farkında degıller
Arada cumleler ıcıne sıkıstırın bunu
Sonucda sız de bır aılesınız ve hem kendınızın hem kayınvalıdenızın hem de kaynınızın yukunu cekmenız
kayınvalıdenızın düşündügü kadar cok da paranız olsa da kolay degıl.
Insan parası kadar harcar.Eger o kadar cok paranız olsaydı da ona gore harcamalarınız olacakdı
Yıne 3 aılenın bakımını ustlenmek zor gelecekdı
Allah kolaylık versın
Ne maddı ne de manevı zorluga kımseyı dusurmesın bu zorlukda olanlarında sıkıntılarını gıdersın...

Son düzenleme:
Kayinvalide ile bir oturuyoruz demissiniz, o halde esiniz maasini ellerine vermiyor mu?
genelde durum budur da?
siz ayrimi yiyip iciyorsunuz onlardan birlikte oturup, keseniz ayri mi yani, alim satim filan?

hayır 3 evinde bir .. 3 ev dediğim biz kayınvaldem ile biz ve eltimler
biz arada azda olsa veriyoruz ..
kayınvaldem kayınpederim ince insanlar ama sanırım değer meselesi ..ben bide şunu anladım ne yaparsak yapalım yaranamıyoruz ..
şimdi ben bu durumu eşime yansıtmalımıyım yoksa içimemi atmalıyım

Valla aynı evin içinde yiyp içiyosanız tabiki o eve katkınız olucak sizde vrmelisiniz eltinizde vermeli adam çocuklarını büyütmüş evlendirmiş bu yaşa kadar bakmış çalışıp onlarında yanında yaşadıkları için yardımcı olmaları lazım altın meselesine gelince ben aynı evi paylaşmadım ekmekklerini yemedim eşyalarımı bile kendim ödedim altınlarımı istediler vermedim vermemde hastalık olur bi şey olur eşimin anasıdır babasıdır o zaman başka verirm ama zevk için altınlarımı kimseye vermem :olmaz:

Valla aynı evin içinde yiyp içiyosanız tabiki o eve katkınız olucak sizde vrmelisiniz eltinizde vermeli adam çocuklarını büyütmüş evlendirmiş bu yaşa kadar bakmış çalışıp onlarında yanında yaşadıkları için yardımcı olmaları lazım altın meselesine gelince ben aynı evi paylaşmadım ekmekklerini yemedim eşyalarımı bile kendim ödedim altınlarımı istediler vermedim vermemde hastalık olur bi şey olur eşimin anasıdır babasıdır o zaman başka verirm ama zevk için altınlarımı kimseye vermem :olmaz:

Katiliyorum eger bir arada oturuyorsaniz esiniz kazancini babasinin eline vermeli iyi gunde iyi de kotu gunde para istiyor diye kotu olmamalari lazim...
Altin mevzusuna gelince vermezdim sirf kayinpeder icin degil esime de vermezdim onlar bizzat benim..

buraya yazdıklarını kayınvalidene anlatsan cnm
sizinde yetişemediğinizi kredi kartı borcunuz olduğunu takılarınıda kötü zamanlarınız için saklağını söle anlamazmı
vermek zorunda değilsn sizde bir ailesiniz sonuçta

Katiliyorum eger bir arada oturuyorsaniz esiniz kazancini babasinin eline vermeli iyi gunde iyi de kotu gunde para istiyor diye kotu olmamalari lazim...
Altin mevzusuna gelince vermezdim sirf kayinpeder icin degil esime de vermezdim onlar bizzat benim..

Bı yere kadar haklısınız ama sunu da soylemeden gecemıyecegım.
Hanı kısa da olsa bı donem bende bu sekılde yasadıgımdan bılıyorum.
Kazancını babasının elıne vermek demesek de evın gecımıne yardım etmek ortak olmak desek?
Onlarda bızımle yasıyorlar elımıze verecekler gozuyle bakıyorlar(Yasadıklarımdan yola cıkarak yazıyorum burayı)
Tamam ortak yasama kuralları var ama tamamını ona verırse en basıt ıhtıyac ıcın herclık ısteme durumu cıkıyor ortaya ve
Bunun hayat boyu boyle olmasını beklıyorlar.
Yanı evın ayrı oldukdan sonra da...
Yoksa tabıkı aynı evde yasayıpda o alsın ben yıyeyım polıtıkası asla ve asla uygun degıl.

iki oğlanın üstündede bu kurulmalı ..
eltimler versin bizde verelim ..
hem niye bütün felaketi biz açmışız gibi gösteriyorlar ..

bizimde ayrı bir hayatımız var .. ödemelerimiz taksitlerimiz var .. maaşı ona verince neyle ödicez onları ztn ödediğimizdede 5 kuruş para almıyor elimize ..

eltimler gelir yer içerler iç çamaşırını dahil alınır herşeyleri ben ne kendim ne eşime birşey istemiyeyim diye çırpınırken gelir bide para vermiyor olur ..

herhalde saklıyoruz sanıyorlar maaşını .. baya yüksek ücret alıyor sanıyorlar ..
kapı gibi oğlu orda dururken gelip herşeyi bana söylemesinide anlamıyorum ..
ama yani buraya kadar eşimlede konuşucam herşeyini annesine versin çekemem ben ..
annesinle halletsinler aralarında sorunu ..

Canım olsa elbet verirsin ama olmayınca canını mı vereceksin.Bence eşine söyleme sana söyleyeceklerine onada söyleyebilirlerdi.Altınlarına gelince onları verip sende onlar gibimi olacaksın sonra.Yarın öbürgün sende zor bi durumla karşılaşabilirsin onlar senin güvencen...

Bı yere kadar haklısınız ama sunu da soylemeden gecemıyecegım.
Hanı kısa da olsa bı donem bende bu sekılde yasadıgımdan bılıyorum.
Kazancını babasının elıne vermek demesek de evın gecımıne yardım etmek ortak olmak desek?
Onlarda bızımle yasıyorlar elımıze verecekler gozuyle bakıyorlar(Yasadıklarımdan yola cıkarak yazıyorum burayı)
Tamam ortak yasama kuralları var ama tamamını ona verırse en basıt ıhtıyac ıcın herclık ısteme durumu cıkıyor ortaya ve
Bunun hayat boyu boyle olmasını beklıyorlar.
Yanı evın ayrı oldukdan sonra da...
Yoksa tabıkı aynı evde yasayıpda o alsın ben yıyeyım polıtıkası asla ve asla uygun degıl.

Yok canim ayri eve cikinca istemeye haklari yok cunki artik evini ayirmissin ve masraflarini kendin karsilayacaksin bende ayri evde oturdugum halde bize duyurmuslardi maasiniz elimize gelsin diye tabii ki imkansizdi maas ellerine gitmedi de..
Diyecegim o ki birlikteyiz ama isimize geldigi gibi davraniriz, masraflari onlar karsilasin ben para biriktiriyim parami vermem demekle olmaz...
Tabii bu benim dusuncem farkli tavir alanlarda var..
En iyisi kimsenin agiz kokusunu cekmeden sogan ekmek yemek ama kendi evinde yasamak..

canım benim siz üstünüze düşeni yapmıısınz simdiye kadar bencee kendinizide düşünün derimm bence sakın altınlarını verme verdiğinle kalırsınn sen altınları versenyarın yine istiyeceklerdir emin oll onlar sizin güvenceniz bence

ben olsam takılarımı vermem
herşey bitmişte ona mı kalmışlar
ama vermeyincede istenmeyen gelin olursunuzz bilemiyorum açıkcası

Yok canim ayri eve cikinca istemeye haklari yok cunki artik evini ayirmissin ve masraflarini kendin karsilayacaksin bende ayri evde oturdugum halde bize duyurmuslardi maasiniz elimize gelsin diye tabii ki imkansizdi maas ellerine gitmedi de..
Diyecegim o ki birlikteyiz ama isimize geldigi gibi davraniriz, masraflari onlar karsilasin ben para biriktiriyim parami vermem demekle olmaz...
Tabii bu benim dusuncem farkli tavir alanlarda var..
En iyisi kimsenin agiz kokusunu cekmeden sogan ekmek yemek ama kendi evinde yasamak..

Kesınlıkle kendı evınde kı huzura hıc bısey degısılemez katılıyorum.
Yanlarındayken ellerıne verılmesıne alıstılar.
O esnada kendı ıhtıyacımız oldugunda bır dahakı maası beklerdık.
Onun ıcınden ıhtıyacımız olanını alır verırdık.
Eee eksık bu nerde kalanı dıye sorarlardı kı bu bahsettıgım mıktar belkı gunumuz parasıyla 100 lıraya anca tekamul edıyordur.
Ayrıldık yıne her ay aynı sey vs vs
11.yılım bıtıyor yaklasık ılk 2 yılı onlarla aynı evde gectı ve son 3 yıla kadar her ay duzenlı sekılde ıstedıler verdık.
Yanı soylemek ıstedıgım ellerıne saymadan evın ıhtıyaclarını karsılamak en basda buna hıc alısmamaları...

Back
X