Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayinvalidenin taktığı bileziği istemek çok saçma. Öyle bir hakkınızda yok. Ama nişanda takılan bilezikte düğünde takilmak için istenmez. Hiç hoş bir istek değil bence. Madem öyle takmasalarmis.
Bir çok yörede yapılan bir şey bu. Düğünde elaleme bir bilezik fazla taktik diye göstermek için. Bilezik yine geline gelecek sonuçta bunu kafaya takmaya gerek yok bence.

Nisanlim bana birikim yaptigini fiziki altin aldigini altinlari saklamak icinde annesine verdigini söylüyordu. Ben durduk yere istemedim yani kadinin kolundakileri. Sadece boyle bi durumda annem olsa ustune kendi de katar butun bilezikleri gelinine takardi. Boyle bir ailede buyudugum icin bana tuhaf geldi. Ustune ustluk benden nisanda taktigi 1 bilezigi geri istiyor, madem dugunde gosteris yapmak istiyorlar 1 bilezigi geri istiyorlar cok gorunsun diye o bilezikleri de taksinlar. Yanlis mi dusunuyorum.

Nisanlim bana birikim yaptigini fiziki altin aldigini altinlari saklamak icinde annesine verdigini söylüyordu. Ben durduk yere istemedim yani kadinin kolundakileri. Sadece boyle bi durumda annem olsa ustune kendi de katar butun bilezikleri gelinine takardi. Boyle bir ailede buyudugum icin bana tuhaf geldi. Ustune ustluk benden nisanda taktigi 1 bilezigi geri istiyor, madem dugunde gosteris yapmak istiyorlar 1 bilezigi geri istiyorlar cok gorunsun diye o bilezikleri de taksinlar. Yanlis mi dusunuyorum.
Yerinde olsam ileride pişman olmadan taktıkları takıyı iade eder ayrılırdım.Evlenince ne malum az parası olsa hemen annesine vermeyeceği?

Onların arasındaki ilişki dinamiklerini bilmiyoruz. Hediye de olabilir bilezik. Veya konu sahibinin eşi çalışırken eve destek olmak yerine böyle bir hediye de yapmış olabilir.
İleride adam deseki anne birikim yaptığım bilezikleri ver zor alır annesinden.Ve kardeşleri de ortak çıkar.Kiz dan Nisan'da taktiklari bileziği istemisler.Bunlar düğünden sonra da ister takılanları.Kayinvalidenin kolunda bilezik yamulacak.Kiza mi layık gorecekler.En sağlıklı olanı ayrılması.

İleride adam deseki anne birikim yaptığım bilezikleri ver zor alır annesinden.Ve kardeşleri de ortak çıkar.Kiz dan Nisan'da taktiklari bileziği istemisler.Bunlar düğünden sonra da ister takılanları.Kayinvalidenin kolunda bilezik yamulacak.Kiza mi layık gorecekler.En sağlıklı olanı ayrılması.
Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun

O bilezikler yatırım için değil anneye alınmış. Aksi olsa klasik gram veya Cumhuriyet altını alınırdı. Zaten kadının kolundan bilezikleri çekip almak ayıp bu kadar zaman sonra. Kadın ancak siz ev almak istediğinizde gönlü isterse verir, istemezse hak iddia edemezsin. Kısaca nişanlının bir birikimi yok. Evlenince ne yapacaksanız birlikte yapacaksınız.

Kv de biliyor oğlunun birikimi oldugunu, vermek istemiyor cunku dugunde kendi takmak istiyormus.. dugunden sonra ev falan alirsak verecek iste. Sadece bu durum bana sacma geldi yoksa israr etmedim illa taksin onlarida, sadece sacma oldugunu soyledim.

Merhaba yaklasik 1 yildir nisanliyim bu ay düğünüm olacak. Nisanlanirken aile olarak erkek tarafindan illa bu kadar altin takacaksiniz gibi bir istegimiz olmadi, elinizden ne geliyorsa takarsiniz dedik zorluk cikmasin diye. Olay şu ki nisanlimin ufak bir birikimi var bekarken yaptığı (hepsi annesinin kolunda). Ailesi bu altinlari kullanmadan takacagi bilezikleri yapmaya çalışıyormus, eger yaparlarsa o bilezikler annenin kolunda kalacakmis cunku dugunde kendi de kolunda bilezik takmak istiyomus. Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim. Nisanlimda o bilezikler ev alirken kullaniriz diye onlar zaten benim kacmiyor ya diyor.annesi takmak istiyomus. Konu uzayinca da beni para konusmakla sucladi. Bu arada kv nisanda taktigi bilezgi dugunde geri takmak icin istiyo bende bizde boyle bi adet olmadığını soyledim Sizce ben paragoz muyum gercekten? Bu senepten kavga etmek istemiyorum ama hem benden nisan bilezigi isteyip hemde kolundaki altinlari vermemesi tuhaf geldi.
Kaçç masal

Sana hak verdiğim nadir konulardan nur-anka. Anne babalar çocuklarının yıllarca dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikime çökmemeli. Ben olsam çocuğumun parasına kıyamam.
Ben şimdi babama ev alırsan para veririm diyorum.Sonucta tek mirasçısı benim yada borcumuz var düğünden dolayı istese gene veririm

Ben şimdi babama ev alırsan para veririm diyorum.Sonucta tek mirasçısı benim yada borcumuz var düğünden dolayı istese gene veririm
Evet bi de işin o boyutu var diğer kardeşler böyle pahalı hediyeler almışlar mı acaba? Genelde her evden böyle bir tane enayi çıkar.

Sana hak verdiğim nadir konulardan nur-anka. Anne babalar çocuklarının yıllarca dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikime çökmemeli. Ben olsam çocuğumun parasına kıyamam.
İçimdeki kaynanayı dışarı çıkarıcam şimdi 🤨
Konuyu bi daha okur musun balım.

Benim eşim anasına çok para yedirdiği için objektif yorumlayamıyorum bu konuyu gideyim en iyisi🥲
Kayın aile düğünde takmak için yeni altın yapmaya çabalıyor. Konu sahibi de nişanlısına diyor ki, o altınlar madem senin düğünde onlar da takılsın. Neden takılsın, adam bekarken yapmış birikimini, belki boşanacaklar? Ki nişanlısı da ev alacak olursak geri alırım altınlar kaçmıyor demiş. Birikime çöken kimse yok yani anladığım kadarıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X