Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin nisanlisinin tüm birikim annenin kolundaysa neyle evlenilecek, dugun yapılacak? Daha evleri bile yokmuş. Her şeyin fiyatı uçmuş. Bu ekonomide para hesabi yapmadan evlenen varsa çok sağlam zengindir zaten. 😀
Konu sahibi evlilik hazırlığında o altınları bozduralim, borcsuz evlenelim demiyor ki. Zaten yolun sonuna gelmişler,düğüne birkac hafta kalmış
"Düğünü yapsınlar, altınları benim koluma taksinlar" diyor.
Bak;
Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim.

Evlenmek üzereyken para hesap kitap yapılır butce sinirsiz değilse. Biz hesap yaptık tabi ki ama bizim paramızla hesap yaptık, eşimin parası kendisindeydi, ailesinden bir kuruş almadık, istemedik. Kendi paranızın hesabını yaptık.

Konu sahibinin nisanlisinin tüm birikim annenin kolundaysa neyle evlenilecek, dugun yapılacak? Daha evleri bile yokmuş. Her şeyin fiyatı uçmuş. Bu ekonomide para hesabi yapmadan evlenen varsa çok sağlam zengindir zaten. 😀
Evet biz de kendi paramızı kullandık, o anlamda hesap kitap demedim, kurnazlık olarak söylemek istedim. Hatta eşimin birikimi daha azdı, bendeki para yetmedi eşim kredi çekti falan. Sen az para koydun ben çok koydum gibi lafı bile edilmedi. Burada o şekilde bi paraya sıkışma durumu yok anladığım kadarıyla.

Bu arada daha bizim de evimiz yok, eşimle 17 yıldır birlikteyim. 10 yıldır da evliyim. Yıllarca birlikte çalıştık, birikimle araba aldık ama yaşanılan şehire de bağlı olmakla birlikte kendi kendine ev sahibi olmak o kadar da kolay değil yani.

Size hak verilse konuyu silmek ister miydiniz acaba ?

Neyse kadın zaten nişanda altın takmış evlendiriyorda sizi daha ne yapsın. Oğlu isterse altını istesin siz ne diye nişanlınızı fişfikliyorsunuz ki.

Ayrıca kadın da kalsın altın ne olacak ? Oğluyla onun arasında

O durumla konu sahibini benzetmek haksızlık ama 😀 kadının eşinden kalan ev üstünde söz hakkı yok ama nişanlisinin kendi parasıyla yaptığı birikim olayı bambaşka bi de bunu konu sahibine belirtmiş birikimim var birikimik var diye. Tabi ki bekarlık birikiminde konu sahibinin bir söz hakkı ve hic bir hakkı yok ama adamın yaptığı da hoş değil şimdi.🙄

Eşim birikimini, malını vs anasının babasının üstüne yapmış olsa ben evlenmezdim açıkçası. Hani anne baba üstüne birikimi olan biri yerine beş parasiz adamla evlenirdim en azından dürüst iş yapıyor diye. 😀 Daha evlenmeden para kaçırma hesabındaki adamı napayim.
Hayati paylaşmak isteyip imkanlarını paylaşmak istemiyorsa yoll almali bence. 😃 ama bence tab
O durumla konu sahibini benzetmedim zaten diger konuyu hatirlayip yazdim :) konu sahibiyle ilgili yorumum, kv kolundaki bilezigi unutmasi. O bilezik hicbir zaman gelmeyecek... Ya şimdi keser atar ya da kabullenir. Yoksa bu bilezik, evlendikten sonra da epey sorun olacak

Onların arasındaki ilişki dinamiklerini bilmiyoruz. Hediye de olabilir bilezik. Veya konu sahibinin eşi çalışırken eve destek olmak yerine böyle bir hediye de yapmış olabilir.
Çalışırken de eve destek olmak zorunda değil ki.evin geçimini sağlama karıyla ,kocanın gorevi.o, o evin çocuğu. öyle dizi dizi bilezikle neyin desteğiymiş.faturaları öder, market alışverişi yapar.bir erkek bence durup dururken bu tarz birşey akıl etmez.kadın hâlimle benim bile aklımdan geçmiyor( biz daha ince düşünüyoruz ya o yüzden dedim.)
Benim bildiğim evladını düşünen bir anne de böyle bir istek olsa bile kabul etmez.ileride evleneceksin, masraf çıkacak ya da kariyerin için kullanman gerekecek der.canıma minnet deyip bilezikleri kola dizip hava atmaz.ben annenin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.benim annem bana altın aldırdı ama her seferinde senin altınların, senin altınların der durur.hatta takarken bile izin ister.bence arkadaşın yorumu yerinde.annem babam birikimime göz dikmedi dedi ya.

Evet bi de işin o boyutu var diğer kardeşler böyle pahalı hediyeler almışlar mı acaba? Genelde her evden böyle bir tane enayi çıkar.
Aile bile maddi sömürü peşinde.bakıyorlar bu az biraz saf.insanın ana, babası bile sömürmeye kalkıyor.ben koca ailedeki kardeşlerin hepsinin düğününü yapan enayi gördüm.adamın yerine ben cinnet geçiriyordum her ablattığında.benlik birşey yoktu, normal arkadaş gibiydi.devamlı anlatıp duruyordu yok 1 milyon borcum var, yok 500.000 bilmem nereden girdi.eee enayi miain sen neden yapıyoraun dediğimde de bizde öyle adetler diyordu.dışına çıkamazmışmış.abisinin karısına iphone almıştı.neymişmiş âdetmiş.yavv nerede abinin karısına iphone alma adeti olabilir 😂😂. Akıllı telefonlar ne zaman çikti ?

Aile bile maddi sömürü peşinde.bakıyorlar bu az biraz saf.insanın ana, babası bile sömürmeye kalkıyor.ben koca ailedeki kardeşlerin hepsinin düğününü yapan enayi gördüm.adamın yerine ben cinnet geçiriyordum her ablattığında.benlik birşey yoktu, normal arkadaş gibiydi.devamlı anlatıp duruyordu yok 1 milyon borcum var, yok 500.000 bilmem nereden girdi.eee enayi miain sen neden yapıyoraun dediğimde de bizde öyle adetler diyordu.dışına çıkamazmışmış.abisinin karısına iphone almıştı.neymişmiş âdetmiş.yavv nerede abinin karısına iphone alma adeti olabilir 😂😂. Akıllı telefonlar ne zaman çikti ?
Ayyy bu kadar olmaz şaka gibi 😂

Hepsini okuyamadim ama biz ev tutmadan evi dosemeye kadar nisanlimla ikimiz yaptik. Ben nisanlima dedim ki bileziklerini bozdurma onu ileride ev ya da araba alirken kullaniriz kredi cekelim beraber oderiz ki oduyoruzda. Kv sadece gelinligimi aldi :) burda cogu yasadigimiz seyi yazmadigim icin kendimi yanlis anlatiyor olabilirim...
Haa düğünü vs her masrafi aileye yaptıracak ve bilezikleri de koluna mi takacakmiş 😃😃😃
Yok yaaa o zaman benim oyum kaynana tarafına.😃

• Beğen
Reactions: hlz
Eee doğru söylüyor niye tekrar okusun?
Anlamadıysanız siz de tekrar okuyun. Konu sahibi o altınları düğünde takmaları gerektiğini söylemiş. Nişanlısı geri almak istemiyor demekki ki, hep para konuşuyorsun diye tepki vermiş. Bence çökmeye çalışan gelin oluyor burda. Para adamın parası ister alır isterse bırakır. Adam bekarken ev almış olsaydı, evlenince evi üzerime yap mı diyecekti?

Anlamadıysanız siz de tekrar okuyun. Konu sahibi o altınları düğünde takmaları gerektiğini söylemiş. Nişanlısı geri almak istemiyor demekki ki, hep para konuşuyorsun diye tepki vermiş. Bence çökmeye çalışan gelin oluyor burda. Para adamın parası ister alır isterse bırakır. Adam bekarken ev almış olsaydı, evlenince evi üzerime yap mı diyecekti?
Evleneceği kişi demiş ki benim birikimin bankada falan değil, annemin kollarında.annesine bilezik alırken söylemiş sözde, ben evlenirken ya da paraya ihtiyacım olduğunda kullanılacak diye.evlenilecek kişi, benim birikimin annemin bilezikleri demiş.bankaya falan yatırmadım, anneme bilezik aldım demiş.konu sahibi o yüzden dert ediyor bunu.eee madem birikimi annesinin bilezikleri ya vermezse ne olacak diyor.durup dururken annesine neden bilezik almış, bana versin demiyor.ne kadar da kendinizden eminsiniz.tam anlamayan sizsiniz asıl.ee birikim demek ki o bilezikler bize takmaları lâzım diyor.eee haklı değil mi şimdi ? Gerçi asıl hata erkekte.açık açık söyleyecek mâdem anasına o benim birikimimdi diye.öz anasıyla konuşamayan sür kuzusu herifler, evleneceği kadına anlatıyor bunları.

Size hak verilse konuyu silmek ister miydiniz acaba ?

Neyse kadın zaten nişanda altın takmış evlendiriyorda sizi daha ne yapsın. Oğlu isterse altını istesin siz ne diye nişanlınızı fişfikliyorsunuz ki.

Ayrıca kadın da kalsın altın ne olacak ? Oğluyla onun arasında
O zaman annemle benim aramda deyip susacaktı.konu sahibi demiş ki bu yaşa kadar ne birikim yaptın? O da demiş ben bankaya yatırmadım, anama bilezik olarak aldım.gel de anasıyla bunun arasında de.eee madem erkek neden bu kadar saçma ve gereksiz bir muhabbete giriyor. Ben olsam benim de gözüm kalır yani.insan doğasi.madem kadının bu meseleyi takmasını istemiyorsun, çeneni kapalı tutacaksın.

Evleneceği kişi demiş ki benim birikimin bankada falan değil, annemin kollarında.annesine bilezik alırken söylemiş sözde, ben evlenirken ya da paraya ihtiyacım olduğunda kullanılacak diye.evlenilecek kişi, benim birikimin annemin bilezikleri demiş.bankaya falan yatırmadım, anneme bilezik aldım demiş.konu sahibi o yüzden dert ediyor bunu.eee madem birikimi annesinin bilezikleri ya vermezse ne olacak diyor.durup dururken annesine neden bilezik almış, bana versin demiyor.ne kadar da kendinizden eminsiniz.tam anlamayan sizsiniz asıl.ee birikim demek ki o bilezikler bize takmaları lâzım diyor.eee haklı değil mi şimdi ? Gerçi asıl hata erkekte.açık açık söyleyecek mâdem anasına o benim birikimimdi diye.öz anasıyla konuşamayan sür kuzusu herifler, evleneceği kadına anlatıyor bunları.
Neden kendimden emin olmayayım, gayet de yazılan neyse ona göre yorum yaptım. Düğünden sonra altınlar gelinin oluyor. Durup dururken veya değil, nişanlısına birikimini bana ver demeye hakkı yok. Nişanlısının da birikim nasıl yapılır haberi yok, o apayrı bi konu.

Neden kendimden emin olmayayım, gayet de yazılan neyse ona göre yorum yaptım. Düğünden sonra altınlar gelinin oluyor. Durup dururken veya değil, nişanlısına birikimini bana ver demeye hakkı yok. Nişanlısının da birikim nasıl yapılır haberi yok, o apayrı bi konu.
Evlenirken de karşı taraftan birikim istenmez mi yani? Herkes bu günleri boraz olsun düşünerek yaşamalı.evleneceğim kişi bana hiç birikimim yok dese sinirlenirim yani.

Evlenirken de karşı taraftan birikim istenmez mi yani? Herkes bu günleri boraz olsun düşünerek yaşamalı.evleneceğim kişi bana hiç birikimim yok dese sinirlenirim yani.
Ben kendi düğünümde bile şu yapılsın bu takılsın diye konuşmamış bir insanım. Tanımadığım birinin koluna takılacak bileziği daha fazla konuşmak istemiyorum. Herkes fikrini yazdı ben de yazdım o kadar. Rica ederim beni alıntılamayın artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X