Paralar paralar

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
selam kızlar.
Dert değil demeyin, kızarım. Günlerdir bunu düşünüp duruyorum.
Elimde 300-400 tane eski para var. Türk ve yabancı ülke paraları karışık. 1930-2002 arası tarihli hepsi. Ama bir çoğunun üzerindeki yazılar latin alfabesiyle olmadığı için okuyamıyorum malesef.
Satmayı düşünmüyorum, 30-35 yıllık emek var koleksiyonun üzerinde. Ama değerini ve paraların ne parası olduğunu, tarihlerini öğrenmek istiyorum. Kandırılmayacak şekilde, güvenilir birini bulabilir miyim? Tanıdık bildik bir koleksiyoner var mıdır acaba?

Numismatic bilimde uzman biri varsa ona gösterin. Tarihi paralardan ancak onlar anlar. Bir araştırın nette filan. .

Güvenemiyorum işte. Gerçi satmayı düşünmüyorum dediğim gibi ama olur da satarsam diye değerini düşük söyleyebilirler.
Yok bu kişiler dalında uzmanlar.satmaya niyetiniz yoksa bile değerini bilirler.birkaç yer var bu bilimle ilgilenen sanırım kadıköy de bir tanesi.bir dernek galiba

Yok bu kişiler dalında uzmanlar.satmaya niyetiniz yoksa bile değerini bilirler.birkaç yer var bu bilimle ilgilenen sanırım kadıköy de bir tanesi.bir dernek galiba

İzmirdeyim ben ama :(
Bir iki dükkanda gösterdim içlerinden seçtiklerimi adamlar surat buruşturdu 10 lira falan veririz dediler. Satmak istemiyorum dedikçe bilgi vermek yerine 10 lira veririz deyip durdular. Şüphelendim.

İzmirdeyim ben ama :KK43:
Bir iki dükkanda gösterdim içlerinden seçtiklerimi adamlar surat buruşturdu 10 lira falan veririz dediler. Satmak istemiyorum dedikçe bilgi vermek yerine 10 lira veririz deyip durdular. Şüphelendim.
(232) 484 01 57bak bu İzmirde ki numara bir ara istersen..İzmir numusmatik derneği. .

İzmirdeyim ben ama :KK43:
Bende istanbulda babamla geziyordum biz yabanciyiz tabi cekik gozluyuz ama turkce biliyorum adam bizim parayi 10000 tugrug (15 tl ) parayi 1 liradan aliyorum dedi koleksiyon yapiyorum dedi kandirmaya calisti aslinda adama bedava verecektim paramiz turkiyede sergilensin diye adam oyle davraninca vazgectim dikkatli olun iyi bileninden yardim alin esimde koleksiyon yapiyor ama biz hic arastirmadik nerenin ve degeri ne diye sakliyoruz sadece

Rica ederim.hayır öyle düşünme onların işi o eminim zevke yapıyorlardır.kolleslsiyoncu değiller diye sana uyduruk fiyat vermezler hem.

Fiyatları da çok umurumda değil aslında. Tarihlerini merak ediyorum daha çok. Ve hangi ülkelere ait olduklarını. Bir düzene sokmak istiyorum ama çok mümkün olmuyor böyle. Bir arayayım derneği.

Ben arkeoloji okudum ama anlamam hiç. Zaten anlamadım diye okulu bıraktım.
Okuldan birilerine ulaşmaya çalışayım haber veririm sep.
Çevrende sanat tarihi arkeoloji falan okuyan var mı? Fikir verebilir sanki.

Ben arkeoloji okudum ama anlamam hiç. Zaten anlamadım diye okulu bıraktım.
Okuldan birilerine ulaşmaya çalışayım haber veririm sep.
Çevrende sanat tarihi arkeoloji falan okuyan var mı? Fikir verebilir sanki.

Bi düşündüm şu an hiç yok öyle biri. Para zor iş ya, biraz araştırdım ama konuya hakim olmak çok mümkün değil. Milyon çeşit para var piyasada.

Back
X