Paramı geri alabilirmiyim yoksa tazminat davasimi açmalıyım?

Dilara kaya

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2017
82
12
18
28
Merhaba arkadaşlar ben karar verdim belki forumda okumuşsunuz alt çene ameliyati oldum. Çekmediğim çile kalmadı ben ameliyat olurken doktorum beni hiç bilgilendirmesi enfeksiyon riski vardır v.s deseydi zaten ben asla kendimi riske atmazdım olmazdan 18 ekimde oldum 7 ay bekledim 2 mayısta tekrar metbor ameliyat ortamında cikartilip temizlenip takıldi ama çene altında sürekli akıntı geliyor iğrenç bişey kaç aydır bu şekil duruyorum ileşecegi yok bunun doktor bidaha şansımızı deniyelim diyor ama ben bayramdan sonra cıkartıcam nalet gelsin ya olan çeneye parama bana oldu napabilirim sizce ????

başka bi doktora da görünme imkanınız var mı? dava süreci çok yıpratıcı olur diye düşünüyorum.

Evet başka doktorlarda çıkart diyor uzun süre enfeksiyon ıyi bişey değil. Çeneye takılan metbor yabancı madde olduğu dan dolayı bazı vücutlar kabuk etmiyormuş.

geçmiş olsun. yani doktorun pardon ya diyerek parayı vermeyeceği kesin.

Iki alanada giriyor alt çenem gerideydi metbor takılıp öne alindi
Anladım çok geçmiş olsun. Eğer maddi durumunuz uygunsa hemen başka bir doktora gidip tedavinizi başka yöntemle sürdürün o sırada da rapor filan alıp eski doktorunuza dava açın arayın hakkınızı. Ama önce oradan paranızı almayı beklerseniz çok eziyet çekersiniz gibi geldi bana

Geçmiş olsun. Keşke biraz araştırsaydınız riskleri. Dava da açsanız sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.
☹ evet benm suçum hiç araştırmadım normalde burun ameliyati olacaktim doktor çeneyide yapalım dedi çene planda yoktu benim.hic bir bilgim.yoktu ameliyat olurken az az araştırdım herşeyi netten baktım bilgilendim o zamanda iş işten geçmişti zaten

Baya bisey imzaladim evet
Okudunuz mu peki?
Orada yazar enfeksiyon riski.
Hatta orada sayfalarca olabilecek riskler yazar.
Sonunda da,
Risklerin farkındayım, biliyorum, kabul ediyorum minvalinde bir yazı vardır.
Enfeksiyon da zaten yaygın görünen bir risk. Üstelik muhtemelen bu riski anladığınıza ve kabul ettiğinize dair imzanız var.
Avukatlar daha iyi bilir ama burada ne paranızı alabilirsiniz ne de tazminat

Okudunuz mu peki?
Orada yazar enfeksiyon riski.
Hatta orada sayfalarca olabilecek riskler yazar.
Sonunda da,
Risklerin farkındayım, biliyorum, kabul ediyorum minvalinde bir yazı vardır.
Enfeksiyon da zaten yaygın görünen bir risk. Üstelik muhtemelen bu riski anladığınıza ve kabul ettiğinize dair imzanız var.
Avukatlar daha iyi bilir ama burada ne paranızı alabilirsiniz ne de tazminat
Evet baya şey imzaladım.ama hiç okumadım sekreter okuyup geçiyordu bnde imzaliyorudm pskolojim bozuldu cidden artik :KK43:

Madem öyle bir risk var, methor mudur nedir o alet için bi alerji testi vs. ne bileyim bişey yapılmadı?Şu an çektiğiniz eziyet resmen.Şu an konuşabiliyorsanız bir avukata gidin.

Madem öyle bir risk var, methor mudur nedir o alet için bi alerji testi vs. ne bileyim bişey yapılmadı?Şu an çektiğiniz eziyet resmen.Şu an konuşabiliyorsanız bir avukata gidin.

Alerji ile enfeksiyon farklı şeyler.
Enfeksiyon önceden kestirilemez. Kişinin bünyesi ve maruz kaldıkları ile de alakası vardır, operasyon sureci ile de alakası olabilir, ama merdiven altı bir yer değilse bu ihtimal düşüktür. risk önceden tespit edilemez. Ama hasta öncesinde riskler konusunda bilgilendirilir ve uyarılır.
Burada bilgilendirme eksik. Daha doğrusu geçiştirilmiş anladığım kadarıyla.
Ama konu sahibi imza atmış bilgilendirme yapıldığına dair, şimdi itirazı bir şeyi değiştirir mi bilmiyorum.

Enfeksiyon riski her ameliyatta vardir.
Çözum onerisi nedir merak ettim ?
Yani sizi yatıştirici bisey söykrmiyo mu ?

Baska bi doktorla görusün ve bence de mahkemeye verin.

Aydınlatılmış onam formu verilmiş hastanın eline. Okuyup okumamak onun tercihi aslında. Doktor saklı gizli bişey yapmamış. Onlarca sayfa vardı diyorsanız onlarca da risk vardır demek. Bunu okumadan araştırmadan kabul edebiliyorsanız sizin bileceğiniz bir iş aslında. Bir nevi kumar oynamışsınız, bir şey olmaz mantığıyla. Şu an doktora dava açmak maddi olarak sizi yıpratıcak ve sonuç alamayacaksınız muhtemelen.
Doktorun hatası var mı enfeksiyon kapmanızda? Zaten teşhis konmuş içerideki alete karşı vücudunuzun oluşturduğu bir durummuş bu. Doktor ne yapabilirdi bu durumda?
Sizin adınıza üzgünüm, geçmiş olsun diliyorum ama lütfen her hatamızda başkalarına suç bulmak için uğraşmayalım.

Back
X