Paramı israf ediyorum

Premsesedat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
142
71
13
34
Kızlar merhaba. Ben bu yıl iş hayatına atıldım. Eylülde başladım işe. Ama paramı çok çar çıt ediyorum mesela kozmetiğe çok para veriyorum. Kozmetik marketlerine giriyorum sürekli. Bende olsa bile başka markanın aynı ürünü alıyorum. Örnek vereyim saç bakım yağı alcam mesela ayrı markanın iki tane alıyorum. Çar çur ediyorum yani evlencem çeyiz almam lazım şuan eksilerdeyim... Bu durumdayım kızlar yaa.. Nasıl başa çıkmalıyım. Fikirlerinize çok önem veriyorum...

Ihtiyacin olanlari almaya bak. Evde olan seyi bi daha alma. Gercekten zaman gectikce paranin degeri daha fazlla artiyor. Evlenme asamasindasin madem aklinda herzaman bulundur kendini tut. Benim kuzenimde cok harcardi. Karti annesine verirdi. Biseye ihtiyaci oldugunda annesi lazim oldugu kadar para cekip veriyordu. Bi zaman sonra zaten alisti artik. Birikim yapiyor ehliyete gircek araba alcak falan :)

Maaş kartınızı annenize verin
Size nişan alışverişi yapsın sizede harçlık versin
Madem düğün yakın yoksa siz harcamayı öğrenene kadar borç harç alıp başını gidecek
Çeyiz niyetinede saç bakım yağlarını götürürsünüz

Annemde öyle diyor mesela kredi kartını bırak git harcamazsın Dedi.. Bana da mantıklı geldi :) böyle bişey yapabilirim

Çeyiz olarak ne alacaksan siralama yapip almaya basla.
Borc olunca harcayacak para kalmıyor zaten :)

Amannn evlendikten sonra zaten gönlünce harcayamazsın helede cocuk olunca. Boşver şimdi harca gönlünce. Ben evlendikten ve çocuk olduktan sonra çalışmaya başladım. Ne zaman bişey alacak olsam neyse kalsın bu ay çocuğun şu ihtiyacı vardı diye alamadım. Hep imrenirim bekar çalışanlara

İnşallah ömrün boyunca tek derdin bu olur
Can'ım İnan buraya yazmadığım bir sürü sorunum var annem rahatsız mesela beyninde tümör var ameliyat oldu hala var büyüyo vs umarım Allah'ım bundan büyük dert vermez... Canım annemmm

Alacağın şeyleri şimdiden al borçlarını öde. Borca girince harcamazsin.
Ya da bir miktar kredi çek faizi sorun etmiyorsan vadeli hesaba yatır kredi borcunu öde para biriktirmiş olursun.

ben şöyle yapmıştım öncelikle ilk zamanlar ne ihtiyacım varsa aldım mesela mkyj malzemelerini sıfırdan baştan aşağı yada bakım ürünleri onlar bana 3 4 ay gidiyodu her gün mkyj yaptığm halde bitmedikçe almamaya dikkat ettim onları kullanırken aldığım parayı kenara koydum sadece her ay belli bi kıyafet ve kuaför sigara masrafım vardı sonradan bakınca ne kadar paran biriktiğini göreceksin kendine hesap aç vadeli oraya yatır hem hoşuna gidecek daha çok biriktirmek istersin ceyiz paran çıkmış olur ben böyle yapmıştım

Bir kumbara alın ve içine her ay belli miktar para atın. Bozuk paralarınızı da sürekli atın hep kumbaraya. Daha sonra da lazım olunca çeyiz alışverişindr kullanırsınız. Ben 300 liralık harçlığımın 200ünü attım kumbaraya. Dışarı çıkmıyorum, mağazalara girmiyorum. Belli bir süre sonra alışıyorsun almıyorsun zaten

Kızlar süperisnizz yaaa :) evet hesap açabilirim kredi kartımı da anneme bırakcam borçlarını ödeyip bitircem zaten düğünüme 1 yıl var tam tamına.. Allah izin verirsee tabiki... Bende hesap açmayı istiyorum her ay 200 koysam bile süper oluuurrrr ki daha çok koyabilirim inşallahhhh ayy hadi kızlar yaaa dua edin biraz para biriktirim şuan zaten makyaj malzemem 5 ay yine yeter

Kozmetik markete girme. Girince insan bir şey alıyor. Sonra hep bayatlıyor. Ama kendini Mutlu etmeyi ihmal etme. Ben kendime kesme çiçek alırım mesela bir de istediğim yerde yemek yerim. Evde kalabalık yapacak alışveriş yapmıyorum. Paran cebinde kalıyor.

1.Ben alınacaklar listesi yapıyorum.MAAŞ ALMADAN ÖNCE!

2.Maaşıma göre tüm önemli harçlıklarımı belirliyorum. Aylık otobus harclığım, arada sırada universitede yemek harclığım ve de kontür falan filan

Sonra almak istediğim şeyleri yazıyorum.

3.Sonra ne kadar para kalıyorsa, yaptığım listeden alnak istediğim bana göre çok önemli olan kiyafet ve makyaj malzemelerini belirliyorum.Maaşımı alınca gidip o 3 ürünü ya 5-6 ürünü
alıyorum.

4.Mesela kaş ürünleri önemliyse bu ay ancak kaş ürünleri alıyorum,önümüzdeki ay dudak ürünlerimi dudak fırçamı alıyorum.

5.Kiyafet alacağımsa ilk önce alışveriş mağazalarının sitelerine bakıyorum. Jean alacağımsa jean bölümüne bakıyorum. Eğer herhangi birini begendimse onu telefonuma kaydedip maaşım geldiğinde onu kargo yaptırıyorum. Çünkü bana göre sitelerde fazla kargaşa olmadığı için insan fazla alışveriş yapmıyor.

5. Eğer ihtiyacım yoksa,alımacak birşey yoksa mağazalara alısveriş merkezlerine gitmiyorum.

6.Alışveriş merkezlerine gidiyorumsa da mağazaya girip listede yazdığım şeyi alıyorum. Eğer yanında başka çok
beğendiğim şey olursa bazen onuda alıyorum. Sonuçta 10 tane şey almıyorum,arada sırada artı para harcayalım olsun o kadar ;-)

7. EN ÖNEMLİSİ: Maaşıma göre ilk önce aylık gereken demin belirttiğim "otobus parası,kontür falan filan" ve de AY SONUNA kadar kartımda param kalmasını hesaplıyorum. Mesela diyelim 1000 tl alıyorsun( Ben yurtdışında yaşıyorum fiyatlarla ilgili bir bilgim yok)
300 tl benim diyelimki spor ve otobus,okulda yemek param. Ay sonunda da kartta 100 tl kalsın diyorum.

1000-300=700 tl kalıyor

Bu da demek oluyor bu ay 600 tl harcayabilirim.

100 tl de artı olarak ay sonuna kadar kartımda durmuş oluyor.

Tabii eğer para biriktiriyorsan durunlar biraz farklı oluyor Daha az harcayıp daha fazla tutuyorsun kartta ;-)

8.Aldığım zamanda yapığım listede aldığım şeyi ALDIM diye işaretliyorum. Bu EN KEYİFLİSİ

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…