Paramı israf ediyorum

Hesap açtırmak işe yarayacak mı? Bi de o var. Mutluluğu kozmetik ürünlerde aramayın. Başkalariyla paylaşma ile mutluluk bulunabilir.

Kızlar merhaba. Ben bu yıl iş hayatına atıldım. Eylülde başladım işe. Ama paramı çok çar çıt ediyorum :KK43: mesela kozmetiğe çok para veriyorum. Kozmetik marketlerine giriyorum sürekli. Bende olsa bile başka markanın aynı ürünü alıyorum. Örnek vereyim saç bakım yağı alcam mesela ayrı markanın iki tane alıyorum. Çar çur ediyorum yani :KK43: evlencem çeyiz almam lazım şuan eksilerdeyim... Bu durumdayım kızlar yaa.. Nasıl başa çıkmalıyım. Fikirlerinize çok önem veriyorum...:KK200:
Bence yeni ise gırmısın sorumluluğun yokken keyfini çıkar
İlerde belkıde fırsat olmaz

Kızlar merhaba. Ben bu yıl iş hayatına atıldım. Eylülde başladım işe. Ama paramı çok çar çıt ediyorum :KK43: mesela kozmetiğe çok para veriyorum. Kozmetik marketlerine giriyorum sürekli. Bende olsa bile başka markanın aynı ürünü alıyorum. Örnek vereyim saç bakım yağı alcam mesela ayrı markanın iki tane alıyorum. Çar çur ediyorum yani :KK43: evlencem çeyiz almam lazım şuan eksilerdeyim... Bu durumdayım kızlar yaa.. Nasıl başa çıkmalıyım. Fikirlerinize çok önem veriyorum...:KK200:
bitirmeden alma bide kozmetik için belirli limit koy onu aşma

daha yeni başlamışsın, hepi topu 3-4 maaşını almışsın biraz istediğin gini yap tabi

Senin derdin benim suanki hayalim be :KK33:
o kadar ozledimki suursuzca para harcamayi.zamanla gecer merak etme ceyiz almaya bi baslarsan bi daha o hevesle ilgi alaninin degisir evini hayal ettikce ceyiz alirsin :KK69:

Bosver ya bekarsin caninin istedigini al
Ceyizi napican elbet alinir birseyler de ben bu esya cul caput alip alip biriktirmelere de hayret ediyorum

sanırım ailenle yaşıyosun. bence şu günlerinin kıymetini bil, ev geçindirme derdin yok, aldığın sana. ama sana şunu söyleyeyim, insan bir rimel bir allık iki rujla da hayatını sürdürebilir, kozmetiğe harcanan büyük paralara acıyorum. elbette bu beni düşüncem, herkes parasını dilediği yere harcayabilir. ama fikir istemişsin, sana tavsiyem her ay maaş durumuna göre bir cumhuriyet ya da yarım altın al, geri kalan parayla da kişisel ihtiyaçlarını karşıla. ya da çeyizinde neyin eksikse neye ihtiyacın varsa ona göre al, tavsiyem taksite girmemen. her ay bir büyük parçanı al, örneğin yemek takımın eksiktir o ay yemek takımını al. gerçi şimdi çeyiz setleri var ama ben içlerine konan takımları sevmemiştim baktığım yerlerde. ayrı ayrı gönlüme göre almayı düşünüyorum ilerde. belki diğerinden biraz daha pahalı olur ama içime sinmiş olur. nasıl kafana yatıyorsa öyle yap sen.

sanırım ailenle yaşıyosun. bence şu günlerinin kıymetini bil, ev geçindirme derdin yok, aldığın sana. ama sana şunu söyleyeyim, insan bir rimel bir allık iki rujla da hayatını sürdürebilir, kozmetiğe harcanan büyük paralara acıyorum. elbette bu beni düşüncem, herkes parasını dilediği yere harcayabilir. ama fikir istemişsin, sana tavsiyem her ay maaş durumuna göre bir cumhuriyet ya da yarım altın al, geri kalan parayla da kişisel ihtiyaçlarını karşıla. ya da çeyizinde neyin eksikse neye ihtiyacın varsa ona göre al, tavsiyem taksite girmemen. her ay bir büyük parçanı al, örneğin yemek takımın eksiktir o ay yemek takımını al. gerçi şimdi çeyiz setleri var ama ben içlerine konan takımları sevmemiştim baktığım yerlerde. ayrı ayrı gönlüme göre almayı düşünüyorum ilerde. belki diğerinden biraz daha pahalı olur ama içime sinmiş olur. nasıl kafana yatıyorsa öyle yap sen.
Ben başka şehirde yaşıyorum ailemden yani tayinim Oray'a çıktı o yüzden ordayım..evet bende yarım çeyrek almayı düşünüyorum bundan sonra maaş yatınca ilk işim altın almak olacak sonra kendimi ona göre ayarlicam :) takside girmek istemiyorum bende.. Çok teşekkür ederim fikirleriniz benim için değerli

maaşınız nekar ? diyelim 2000 lira aylık kişisel ihtiyaçlarınız için 500ünü alın içinden geri kalan bankada dursun.

1500 de çeyiz için kalsın .

4/1 sizin 4/3 çeyiz

Ben bu problemi yendim. Hemen anlatıyorum. Diyelim elimde 20 lira var ve gereksiz bir şeye harcamamak için kitapkığımın önüne geçiyorum. Gözüm kapalı bi kitabın içine koyup yerleştiriyorum. Şuan böleyim :) daha öncede bi kumbara almıştım. Çok güvendiğim bi arkadaşıma vermiştim. Ben ona veriyordum oda atıyodu içine diyelim gerçekten paraya ihtiyacım var. O zaman anlatıyodum oda gerekli görürse yeteri kadar veriyordu.

Back
X