Paranoyak biriyim diyen sevgili?

Sen aşkı cicek böcek günes bulut sanmissin yahu...
Adam seviyorsa tedavi olsun madem.?
Bu ihtimali desteklemek bu kadar mi zor..?
Aşk senin o benzetmeler olmayabilir ama aşk vazgeçmek de değil. Seviyorsan arkasında olursun. Sevgi her şeyin ilacıdır. Yaşamış biri olarak yorumda bulunuyorum.

Adam hasta. Hasta oluşu psikoloğa gitmesine izin vermiyor olabilir. Bu tarz hastaların çoğu zaten gitmek istemiyor. Bu yüzden "Seviyorsa gitsin madem" demenin anlamı yok

Şizofreni ile paranoyaklık aynı değil ki
Çok çok farklılar birbirinden
Erkek arkadaşını buna ikna et iyi bir doktor bulun.

Aşk senin o benzetmeler olmayabilir ama aşk vazgeçmek de değil. Seviyorsan arkasında olursun. Sevgi her şeyin ilacıdır. Yaşamış biri olarak yorumda bulunuyorum.

Adam hasta. Hasta oluşu psikoloğa gitmesine izin vermiyor olabilir. Bu tarz hastaların çoğu zaten gitmek istemiyor. Bu yüzden "Seviyorsa gitsin madem" demenin anlamı yok
Aşkın ne oldugunu tattım ben hanimefendi.
Lakin pollyanna'cılık yapamam..
Iliski bana zarar veriyorsa bitiririm. Ask katlanmak degildir , ask mutlu olmaktir.
Aşıksa gidecek doktora. Kimse kimsenin kahrını cekmek zorunda degil.
Benim fikrim budur. Degismez.

Aşkın ne oldugunu tattım ben hanimefendi.
Lakin pollyanna'cılık yapamam..
Iliski bana zarar veriyorsa bitiririm. Ask katlanmak degildir , ask mutlu olmaktir.
Aşıksa gidecek doktora. Kimse kimsenin kahrını cekmek zorunda degil.
Benim fikrim budur. Degismez.
Aşkın ne olduğunu ben de tattım çok şükür ve hâlâ da tadıyorum. Başımızdan geçenleri siz yaşasanız bırakır gidermişsiniz. Aşıksan her zaman mutlu olacaksın diye bir kaide yok. Bu dediğiniz ile siz Polyanna'cılık yapıyorsunuz .

Şimdiiiii yazacaklarıma alınıp kırılmayın lütfen sizin iyiliğiniz için.
Birincisi akıl hastası olan kişiler bu durumun çoğı kez farkında olmazlar,bu nedenle eğer ben rahatsızım diyorsa bu tam anlamıyla rahatsızlık olmayabilir.
Hadi farklı bir durum söz konusu ve gerçekten hasta diyelim lakin paranoya teşhisi öyle pat diye kendi kendine konacak bir teşhis de değildir.
Genellikle şizofreni ile beraber teşhis edilen ve çok ağır süreçleri olan bir rahatsızlıktır.
Bu teşhisi onun bir şekilde koymasına sebep olan düşünceler nelerdir ya da siz onda neler gözlemlediniz ?

Aşkın ne olduğunu ben de tattım çok şükür ve hâlâ da tadıyorum. Başımızdan geçenleri siz yaşasanız bırakır gidermişsiniz. Aşıksan her zaman mutlu olacaksın diye bir kaide yok. Bu dediğiniz ile siz Polyanna'cılık yapıyorsunuz .
Gidip gitmeyecegim beni baglar..
Herseye razi olurum da bile isteye bana acı cektirilmesine razi olmam..
Beraber acımızı da cekeriz eyvallah. Ama sevdigim adam benim icin benim mutlulugum icin tedavi olmali..
Peki madem herseye katlanmaya meyillisiniz , diyelim ki sevgiliniz uyusturucu kullaniyor ve tedavi olmak istemiyor. Hala katlanir miydiniz.?

Siz asmis olabilirsiniz problemleri, siz katlanma seviyesi yuksek biri de olabilirsiniz. Siz goze alip mutlu olmus olabilirsiniz. Ama genel hayat telakkisinde sizin bu dedikleriniz fazla yasanmisligi yok maalesef. Siz sansliymissiniz. Ya da belki probleminiz daha farkliydi. Paranoya oyle basit bir durum degil. Bahsettigimiz farkli bir durum ve daha ortada teshis bile yok. Belki hicbir seyi yok abartiyor belki de sandigindan daha kotu durumlar var. Bunlar oyle hadi kizim sevgine sahip cik denilecek konular degil. Realist olmak lazim, oyle kendi yasadigimiz seyi yaymaya calisirsak ohooo bu sitede binlerce kadin var hepimiz de farkli farkli zibilyon sey yasadik.

Siz asmis olabilirsiniz problemleri, siz katlanma seviyesi yuksek biri de olabilirsiniz. Siz goze alip mutlu olmus olabilirsiniz. Ama genel hayat telakkisinde sizin bu dedikleriniz fazla yasanmisligi yok maalesef. Siz sansliymissiniz. Ya da belki probleminiz daha farkliydi. Paranoya oyle basit bir durum degil. Bahsettigimiz farkli bir durum ve daha ortada teshis bile yok. Belki hicbir seyi yok abartiyor belki de sandigindan daha kotu durumlar var. Bunlar oyle hadi kizim sevgine sahip cik denilecek konular degil. Realist olmak lazim, oyle kendi yasadigimiz seyi yaymaya calisirsak ohooo bu sitede binlerce kadin var hepimiz de farkli farkli zibilyon sey yasadik.
Siz realist olun .

Gidip gitmeyecegim beni baglar..
Herseye razi olurum da bile isteye bana acı cektirilmesine razi olmam..
Beraber acımızı da cekeriz eyvallah. Ama sevdigim adam benim icin benim mutlulugum icin tedavi olmali..
Peki madem herseye katlanmaya meyillisiniz , diyelim ki sevgiliniz uyusturucu kullaniyor ve tedavi olmak istemiyor. Hala katlanir miydiniz.?
Yaanii konuyu burdan buraya helal olsun gerçekten :KK70:

Fikirlerimizi beyan etmiyor muyuz biz burda yaşadıklarımızdan yola çıkarak. Ben de fikirlerimi beyan ettim hepsi bu. Siz de ettiniz bu kadar yani .

Calismadigin yerden sordum degil mi..?

Ya öyle askina sahip cikla olmuyor bu isler.
Iyi gunler sana.
Yaşadıklarımı anlatırsam yöneticiden uyarı gelir. Site kurallarına aykırı konu. Hiçbir şey açmıyorum burda. Yaşadık dedik bitti. Sen ALLAH'IN izniyle uyuşturucudan da kurtarırsın olmayacak diye bir kaide yok. Kolay olan kaçmaksa buna diyecek söz yok.

Sana da iyi günler .

Merhaba canim;
Oncelikle genel yorumlari okudugumda sevginin fedakarlik caba ozveri guven vb.. bir cok duyguyu icinde barindirmasi gerektigini bi cogumuz biliyoruz. Erkek arkadasinizin yasadigi sorun bedensel bir hastalik degil ne yazik ki . Astim, verem, ca. Gibi. Boyle bir durumda sevgisi gercek olan herkesin o insanin yaninda olacagida bir gercek. Fakat yasanilan sey size anlatildigi gibi paranoya boyutundaysa bu sizin hayatinizda o insanla ilgili olimlu anı , hatira sayisini dibe cekecektir. Sizden etrafinizdan ailesinden sureklu supheyle soz edecek olmasi basta onemsenmesede askin etkisiyle daha sonralari tamamiyle sevginizi hesaplarken bulabilirsiniz kendinizi. Evlilik konusunun gecmesi dahi su durumda cesur birinin yapacagi bisey olur. Yada hayatini bonkorce harcayabilen, rizikoyla beslenen. Tedavi olmayi kabul etmedigi surece iliskinizde bence basamak atlamayin. Ikna yeteneginizi sonuna kadar zorlayin. Sizin icin olmasa bile bunu kendi icin yapmali.hakkinda hayirlisini dilerim canim

Yaşadıklarımı anlatırsam yöneticiden uyarı gelir. Site kurallarına aykırı konu. Hiçbir şey açmıyorum burda. Yaşadık dedik bitti. Sen ALLAH'IN izniyle uyuşturucudan da kurtarırsın olmayacak diye bir kaide yok. Kolay olan kaçmaksa buna diyecek söz yok.

Sana da iyi günler .
Allah 'in izni var da adamin izni yok iste.
Hatirlatayim dedim gidiyorum :KK55:

Buradakilerin de yaş takıntısı olmuş. Her konuya ilk soru yaş kaç?

Cunku belli oluyor bazi seyler. Sevgine sahip cik, goze al, basarirsin, uyusturucuyu da biraktirirsin, ben cok yasadim gordum soylemleri genelde belli yas araliklarinda oluyor. :KK51:

Canım o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence. Dayanmaya çalış. Katlanmak değil kesinlikle söylediğim. Onu sevdiğin çok belli, o da seni çok seviyor. Sana çok ihtiyacı var. Her ne olursa olsun yanında olmalısın, onu yalnız bırakmamalısın. Senin kendisinden uzaklaştığını fark ederse hastalığı iyice artar. RABBİMİN izniyle senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu. Dualarını eksik etme... :KK52:[/QUO
Canım o kendini daha iyi tanıyor. Gitmek istemiyorsa zorlama bence. Dayanmaya çalış. Katlanmak değil kesinlikle söylediğim. Onu sevdiğin çok belli, o da seni çok seviyor. Sana çok ihtiyacı var. Her ne olursa olsun yanında olmalısın, onu yalnız bırakmamalısın. Senin kendisinden uzaklaştığını fark ederse hastalığı iyice artar. RABBİMİN izniyle senin desteğin, aşkın, sevgin, şefkatin iyi edecek onu. Dualarını eksik etme... :KK52:
Yorumlarınız için çok teşekkürler . İkimizin de bu kadar arada kalması bu sanırım. İkimizdede sevgi var aşk var bu kadar görünen birşey ki. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum tek bildiğim onu tedaviye ikna etmek.

Şimdiiiii yazacaklarıma alınıp kırılmayın lütfen sizin iyiliğiniz için.
Birincisi akıl hastası olan kişiler bu durumun çoğı kez farkında olmazlar,bu nedenle eğer ben rahatsızım diyorsa bu tam anlamıyla rahatsızlık olmayabilir.
Hadi farklı bir durum söz konusu ve gerçekten hasta diyelim lakin paranoya teşhisi öyle pat diye kendi kendine konacak bir teşhis de değildir.
Genellikle şizofreni ile beraber teşhis edilen ve çok ağır süreçleri olan bir rahatsızlıktır.
Bu teşhisi onun bir şekilde koymasına sebep olan düşünceler nelerdir ya da siz onda neler gözlemlediniz ?
Yorumunuz ve yaklaşımınız için çok teşekkür ediyorum. Benim onda gördüğüm gözle görülür hiç bir davranış hareket yok her insanda olması gereken tepki veren hareketler var. Hatta bazen bazı şeylere çok olgunca yaklaşıp mantıklı düşündüğünü düşünüyorum. Bunu çok kez onada dedim ben bazen gerçekten sağlıklı düşünemiyorum ama sen olgun düşünüyorsun diye. Acaba diyorum her insanda olan takıntılar ve paranoyaklıklar mı? Acaba bemde de Var ama ben farkında değil miyim yada insanlar farkında değil mi diyorum. Çok ince ve detay düşünen bir insan şimdiye kadar bana yanlış bir hareketini görmedim. Ama kendisinin ısrarla ben seni ilerde çok mutsuz ederim demesi, sonunu bile bile devam etmesi demesi. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bana git de demiyor. Ben senin bunu yenmeni sağlıcam dedikçe sen çok iyi bir insansın diyor bana sırtını dönüp gitmiosun diyor. Sabırlı olmamız ve sakin olmamız lazım diyor.

Back
X