- 6 Mart 2016
- 917
- 2.321
- 113
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
Kir
Çok güzel bir iş sahibiyken 10 yıl önce meslekten kovulan biri var tanıdığımız. Adam mesleğini yapamadığı için karısıyla beden gerektiren işlerde çalışıyor. Derken eşi 4. Çocuğu doğuruyor. Küçük bir evleri var, 4 çocuk aynı odada... Derken gecen sene de 5.'yi doğuruyorlar. Hala bir gelirleri yok...
Çocuk başına maaş aldıkları bir sosyal devlette yaşasalar belki anlayabilirim ama bunca fakirlikte dördüncü beşinci cocugu anlayamıyorum , hem de büyük şehirde...
Konuya gelirsek: adamın verdigi nafaka miktarı size uygun mu?
Eğer uygun değilse yılbaşından sonra az çok zam yapılır herkese. Birkaç ay bekleyin, zamlardan sonra 'bu para bize yetmiyor' diye nafaka arttırımı talep edin.
Ama adamın kalan parasıyla ne yaptığı sizi hiç ilgilendirmez ki. Ailesinin evinde masrafı yoktur,eve katkı vermiyordur. Aldigiyla kredi çekip araba almıştır.
Ya da çocuğundan ayrıldığı yuvası dağıldığı için moral bozuklugunu- basaramama duygusunu alışveriş yaparak atmaya çalışıyordur. İnsanlar bunu yaparlar çünkü, ayrılıktan sonra alışverişe giderler. Duygusal boşluğunu dolap doluluğuyla kapatmaya çalışırlar.
Ama bu saatten sonra ister kıyafet alır,ister araba,ister yeniden evlenir size yaşattığı mutsuzluklardan ders alır kadına prenses gibi davranır...
Ne olursa olsun bunlara bakmamayi, kendi hayatınıza odaklanmayi öğrenmeniz gerekiyor.
Bu saatten sonra eşinizin yaptığı ve sizi ilgilendiren iki şey var
1) nafakasını ödüyor mu
2) aldığı zaman yavrularimla kaliteli zaman geçiriyor mu, onların duygusal dünyasına iyi gelecek şeyler yapıyor mu, evlatlarına iyi bir rol model mi
Bu kadar..
Geri kalan hiçbir şey (acı ama) sizi hiç ilgilendirmiyor
Yüzde 100 katılıyorum.