Parasızlık

elif-zeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
140
35
38
33
Merhaba arkadaşlar.Bu sene fen-edebiyat fakültesinin bölümlerinden birinden mezun oldum.Ve ilk verilen formasyonu alamamıştım.Şimdi yeniden açılmış kontenjan ve yine alamıyorum.O kadar çok istiyordum ki bunu.Nasıl alacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum.Para yok yeni mezunum iş güç daha çalışma yok.Haydi zamanla olur iş de.İçimde kalırsa kendimi kötü hissedeceğim galiba.Aileme de yüklenemiyorum artık.Zaten borçlar almış başını gidiyor.Biraz buna takıldım.Çok şükür kendi halimizde geçiniyoruz ama para olmadan da herşeyi yapamıyoruz bu dönemde.Herşey para olmuş.Paran varsa oku paran varsa yaşa paran varsa ölme.Parasız adam ne yapsın ya.

Merhaba arkadaşlar.Bu sene fen-edebiyat fakültesinin bölümlerinden birinden mezun oldum.Ve ilk verilen formasyonu alamamıştım.Şimdi yeniden açılmış kontenjan ve yine alamıyorum.O kadar çok istiyordum ki bunu.Nasıl alacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum.Para yok yeni mezunum iş güç daha çalışma yok.Haydi zamanla olur iş de.İçimde kalırsa kendimi kötü hissedeceğim galiba.Aileme de yüklenemiyorum artık.Zaten borçlar almış başını gidiyor.Biraz buna takıldım.Çok şükür kendi halimizde geçiniyoruz ama para olmadan da herşeyi yapamıyoruz bu dönemde.Herşey para olmuş.Paran varsa oku paran varsa yaşa paran varsa ölme.Parasız adam ne yapsın ya.
not ortalaman kaç neden alamadım, alsan bile kpss var değil mi yanlış bilmiyorum
özel okul ya da dershanelere baktın mı çalışmak için

Formasyon bedava saniyodum ben ya. Ne kadar olmuş ki?

2 bin küsür formasyon ne yazık ki.
Parasıyla veriyorlar. :KK14:
Senin durumunda olsam kredi çeker alırdım.
Sonra da part time , mart time kpss vss.

not ortalama tutar galiba da parası sıkıntı parali malesef iki bin tl gibi:KK43:

Formasyonsuz atama diye bir seçenek de var acaba işinize yarar mı? Yanılmıyorsam 75 üstü puanla -- burası biraz şaibeli, atandıktan sonra formasyonu veriyordu meb.

(1) Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz. Ancak, öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı durumlarda, gereken nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla pedagojik formasyonu olmayanların atamaları da yapılabilir. Bu şekilde atananların adaylık dönemi içinde pedagojik formasyon kazanmaları için gerekli önlemler alınır.

not ortalaman kaç neden alamadım, alsan bile kpss var değil mi yanlış bilmiyorum
özel okul ya da dershanelere baktın mı çalışmak için

canım eğer bu sana çok şey katıcaksa kredi çeksen acaba olabilirmi.çok üzüldüm inanki dediğin gibi malesef herşey para..iyi bir iş bulana kadar en azından kredini ödemek için marketlere falan işe gir..2 seçeneğin var ya okuyup çalışçan yada sadece çalışçan..

Formasyonsuz atama diye bir seçenek de var acaba işinize yarar mı? Yanılmıyorsam 75 üstü puanla -- burası biraz şaibeli, atandıktan sonra formasyonu veriyordu meb.
meb gerçekten veriyor mu ya ilk defa duydum.Formasyonsuz atama yapmiyorlar diye biliyordum bu bilgiyi açabilir misiniz tam olarak nasıl birşey bu¿

canım benim formasyon alsan da şu an matematik de dahil olmak üzere atanma şansın çok düşük, bence kpss'ye gir ( o da kalkmadan) sonra devamını getirirsin.

elif zeynep bende fen edebiyat matematik bölümü mezunuyum ve formasyonum yok şuan devlet memuruyum ama birkaç yıl ücretli öğrtmlik yaptım dersaneye bulaşma benim eşim 17 yıllık dershane öğretmeni emeğine yazık formasyon alana kadar ücretli öğretmenlik yap derslerinide ona göre ayarlattır yada direkt kpssye hazırlan memur ol

canım eğer bu sana çok şey katıcaksa kredi çeksen acaba olabilirmi.çok üzüldüm inanki dediğin gibi malesef herşey para..iyi bir iş bulana kadar en azından kredini ödemek için marketlere falan işe gir..2 seçeneğin var ya okuyup çalışçan yada sadece çalışçan..
Bana katkısı öğretmen olma ihtimali.Calismadigim için kredi vermezler.İnşallah imkanım olur da alirim yada çalışacağım seneye alacagim.çünkü ilk kayıtta direk bin tl yi istiyorlar.Tabi seneye de verirlerse.Eğitim sistemin yüzünden yazık oluyor çoğu gence.

meb gerçekten veriyor mu ya ilk defa duydum.Formasyonsuz atama yapmiyorlar diye biliyordum bu bilgiyi açabilir misiniz tam olarak nasıl birşey bu¿

Ben yaşamadım, aynı sebeplerden formasyon alamamıştım zamanında o zaman araştırmıştım, o zaman mevzuatta yazıyordu, 75 puan diye şimdi o ibareyi kaldırmışlar ama yetersiz öğretmen durumu varsa kpss puanıyla alıp formasyonu veriyorlar memurlar.nette falan da araştırabilirsiniz, şehir efsanesi değil yani :) Ama yapan biri bulursanız daha iyi olur.

Serencam83 Serencam83 'in yolu bence de mantıklı bir yol.

formasyon için borca girmeye değmez atanmak öyle zorlaştıki kpss + alan snavı var..lise branşlarının atanması çok zorlaştı benim matematikçi ve formasyonlu arkadaşlarım ya pttde ya işkurda yada başka kurumlarda memur atanamadılar inşallah sen atanırsın

Bana katkısı öğretmen olma ihtimali.Calismadigim için kredi vermezler.İnşallah imkanım olur da alirim yada çalışacağım seneye alacagim.çünkü ilk kayıtta direk bin tl yi istiyorlar.Tabi seneye de verirlerse.Eğitim sistemin yüzünden yazık oluyor çoğu gence.

HAKLISIN CANIM.UMARIM HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLUR.MALESEF PARA BÜYÜK ENGEL.AMA AŞACAĞINA İNANIYORUM

formasyon için borca girmeye değmez atanmak öyle zorlaştıki kpss + alan snavı var..lise branşlarının atanması çok zorlaştı benim matematikçi ve formasyonlu arkadaşlarım ya pttde ya işkurda yada başka kurumlarda memur atanamadılar inşallah sen atanırsın
Bazen dediginiz gibi değer mi acaba diyorum bir tarafdan da.Ne hale geliyoruz ya ne yapacagimızi bilmiyoruz.Özel bi dert devlete girmek bi dert :(

Formasyonun parayla oldugunu bilmiyordum. Ne tuhaff ya mezun olmussun ama okurken is garantinden emin degilsin. Bu meslek senin icin hayirlisiysa Allah acar bir kapi bundan hic suphem yok. Hem gec gelen sey daha kiymetli olur sıkma sen canini.

Ufak ufak para biriktirsen?

Bazen dediginiz gibi değer mi acaba diyorum bir tarafdan da.Ne hale geliyoruz ya ne yapacagimızi bilmiyoruz.Özel bi dert devlete girmek bi dert :KK43:

elifcim tam 3 sene formasyon peşinde koştum alesten 83ün üstüne çıkamadımki 90larda almam gerekiyorduki bir yere girebileyim şimdi ales şartını kaldırdılar ama artık pes dedim 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım 300-500 liraya çalıştım şimdilerde ücretli öğretmen maaşları daha iyi geçici bir süre için deneyebilirsin canıma tak dedi kpssye hazırlandım şuan formasyon verselerde kpssye gir alan sınavına gir gözüm yıldı birde seni doğuya atayacak işin yoksa tayin çıkarmaya çalış..
ama şurasıda bir gerçek öğretmenlik kadar güzel bir meslek yok içimde bir uhdedir..
formasyon aldıktan sonra dilinide geliştirerek iyi bir özel okula yüksek maaşla girebilirsin

elifcim tam 3 sene formasyon peşinde koştum alesten 83ün üstüne çıkamadımki 90larda almam gerekiyorduki bir yere girebileyim şimdi ales şartını kaldırdılar ama artık pes dedim 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım 300-500 liraya çalıştım şimdilerde ücretli öğretmen maaşları daha iyi geçici bir süre için deneyebilirsin canıma tak dedi kpssye hazırlandım şuan formasyon verselerde kpssye gir alan sınavına gir gözüm yıldı birde seni doğuya atayacak işin yoksa tayin çıkarmaya çalış..
ama şurasıda bir gerçek öğretmenlik kadar güzel bir meslek yok içimde bir uhdedir..
formasyon aldıktan sonra dilinide geliştirerek iyi bir özel okula yüksek maaşla girebilirsin
Haklısınız bu sistem insanı bezdiriyor.İsteğimiz şey olsun diye didin çalış hayatindan ödün ver sonra bir hiç.Okuyoruz boşa mı okuyoruz diyoruz.Garantimiz yok.Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

Back
X