böyle sisteme lanet olsun..

Şimdi de benim böyle sisteme lanet olsun diyesim geldi ama yapacak bir şey yok :)
Hele ki eğitimi 4-4-4 kademelere ayıranlardan mantıklı bir şey beklemiyordum zaten...

Konu sahibi bir tek senin adına sevindim. Şurda 1-2 ay kala hayallerinin yarım kalmasına üzülmüştüm. Umarım hayallerini gerçekleştirebilirsin :)

bu karar bayramların en büyüğüdür ne mutlu biz eğitim fakültesi mezunlarına onca işsiz öğretmen ordusunu,aglayan eğitimcileri unuttunuzmu size soruyorum sizin hakkınızmıydı fen edebiyat mezunu olupta öğretmenlik yapmak.birde kendinizi madur ilan etmeniz yokmu.sonunda adalet yerini buldu.

bu karar bayramların en büyüğüdür ne mutlu biz eğitim fakültesi mezunlarına onca işsiz öğretmen ordusunu,aglayan eğitimcileri unuttunuzmu size soruyorum sizin hakkınızmıydı fen edebiyat mezunu olupta öğretmenlik yapmak.birde kendinizi madur ilan etmeniz yokmu.sonunda adalet yerini buldu.

Sonuna kadar hatta dibine kadar haklısın ama son kararı okumadın sanırım canım.. Yukarı da açıklamışlar :(

formasyon kaldırılmadı arkadaşlar üniversite bölümünde bu konuyu paylaştım bu konudan kendisini mağdur hisseden arkadaşlar okuyabilirler

formasyon kaldırılmadı arkadaşlar üniversite bölümünde bu konuyu paylaştım bu konudan kendisini mağdur hisseden arkadaşlar okuyabilirler

ne komiksiniz yahuu fen edebiyat mezunu sanki torna tasviye mezunuymuş gibi aman öğretmen olamasınlar demek kıskançlıktan başka birşey değil. Bu arada fen edebiyat mezunu değilim hatta işletme mezunu olan ve bir güzel de üstüne ücretli öğretmenlik yapan biriryim :24: hemde babalar gibi taş çıkarta çıkarta. Oldu bu memleketin memurluğu öğretmenliği polisliği amiri olmazsa yardımcılığı bankacılığı yani her kapısı eğitim mezununa açılsın başka mezunların kadrosuna gelince koşa koşa başvurun sonra aman efendim olmaz fen edebiyat öğretmen olamaz :53: bırakalım bu kendimize yontmaları artık. kaç yıl çalışıyosunuz da millet sek sek oynuyor sanki pazara nur yağdı diye eğitim mezunu olmayı pek matah yapmayalım unutmayalım okumuş oldunuz bölümlerin kıymeti giriş puanınızla değil çıktıktan sonra ki özveri puanınızla daha ilgilidir kanımca.

sormuşsunuz cevaplıyım . evet hakkımızdı. 4 sene emek verip eğitimini alıp öğretmenliğini neden yapmayalım neden hakkımız olmasın? hala anlayamıyorsunuz atanamama sorunu ortak bir sorundur yani sen fen edebiyatlar formasyon alıyor diye atanamıyor değilsin devlet kadrolu öğretmen istemiyor bu sebeple atamalar ihtiyaç doğrultusunda değil çıkarları doğrultusunda. şimdi öfkeni emek veren insanların haklarına değil de doğru yerlere yönlendir. ayrıca ben burada üzüntülü olduğumu dile getirmişim sizin yaklaşımınıza bakın bayram ediyorsunuz bir eğitimci olarak böyle mi öğretildi? insanların üzüntüleri üzerinden mutluluk çıkartmak garip gerçekten.

Son düzenleme:
eğitim fakültesi mezunlarıda kendine göre haklı.
ama kpss de kim yüksek puan alırsa kazanmalı yada fen edebiyat fakültesi mezunlarına da iş olanağı tanınmalı.
bir tarih,edebiyati,coğrafyadan mezun olanlar kamu kurumlarında memur olamıyor.
iktisat işletme vs. fakültesinden mezun olma şartı aranıyor.öğretmenlik hakkıda olmasa fen edebiyat mezunları ne iş yapacak?
fakülte kapatılamayacağına göre.öğretmen olma hakkı ellerinden alınacaksa da devletin bir çözüm üretmesi gerekiyor.
Bilim adamıymış!
kaç tane öğretim görevlisi alınıyor.kaç mezun var?

Son düzenleme:
eğtim fak lılara ne oluyor ben sölim
kpss ile atanan sözleşmelileri bile ayırıyorlar keni sınıf arkadaşı biri kadrolu biri sözleşmeli diye öğretmenler odasında birbirlerini düşman bellemişler
devletin hataları insanları ne hale soktu ya inanamıyorum arakadaşlar fen fak da öğretilen 2 kere 2 ile eğtimde öğretilen farklımı allah aşkına yapmayın bu kin ne madem bu kadar lüzümsuz devlet kapatsın bu fen fakları

eğtim fak lılara ne oluyor ben sölim
kpss ile atanan sözleşmelileri bile ayırıyorlar keni sınıf arkadaşı biri kadrolu biri sözleşmeli diye öğretmenler odasında birbirlerini düşman bellemişler
devletin hataları insanları ne hale soktu ya inanamıyorum arakadaşlar fen fak da öğretilen 2 kere 2 ile eğtimde öğretilen farklımı allah aşkına yapmayın bu kin ne madem bu kadar lüzümsuz devlet kapatsın bu fen fakları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 5 Nisan’da aldığı karar ile fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırdı. Fen ve edebiyat fakülteleri öğrencilerinin veya mezunlarının öğretmen olmasını sağlayan sistemin kalkmasının gerekçesi ise bu bölümlerde ortaya çıkan öğretmen fazlası gösterildi. Karara göre, yeni pedagojik formasyon sertifika programları açılmayacak. Daha önce açılan programlar ise, mevcut öğrencilerin işlemleri bittikten sonra kapatılacak. 184 fen ve edebiyat fakültesinde okuyan 200 bin öğrenciden pedagojik formasyon alanlar karardan etkilenmeyecek. Ancak, karardan dolayı her yıl 5 bin öğrencinin mezun olduğu fen edebiyat fakültelerine olan talebin düşeceği belirtiliyor. Fen edebiyat fakültelerinin dekanları ise YÖK’ün aldığı karara son derece kızgın.

Sanki fen edebiyatlılar yüzünden atanamıyorsunuz.Ücretli kölelik olduktan sonra daha çoooook atanamazsınız

Son düzenleme:
olay eğitim fakültesi veya fen-edebiyat fakültesi mezunu olmakta değil zaten.. sistem başlı başına yanlış elbette düzeltilmesi gerek ama yöntemi bu olmamalı arkadaşlar ben kendime yediremiyorum 4 sene verdiğim emekleri, bu yapılan en son yapılması gerekirken ilk yapılıyor.. ozaman fen edebiyat fakültesini kapatsınlar kontenjanları artırdılar herkesi doldurdular, ikinci öğretimleri açıp öğrenciyi sömürdüler şimdi ticarethane mantığıyla nasılsa mezun oldun naparsan yap demek olmuyor.. madem formasyonu vermiceksin en başında insanlar bunu bilmeli ona göre bu yerleri tercih etmeli , fen edebiyatlar sözde akademisyen yetiştirmek için açılmış olsa da geneli öğretmenliği tercih ediyor bunu bile bile böyle bir kararı uygulamaya sokmaları mantıksız, o kadar emek ver birden hepsini elinden alsınlar düşündükçe çıldırıyorum..

bunun pat diye yapılması gerçekten yanlış..ben eğitim mezunuyum...atanamadım.bu karar belki bizim için iyi ama hayali öğretmenlik olup össde fen edebiyata yerleşebilenler vardı...en azından yeni girişler için böyle bir uygulama başlasaydı, en baştan herkes nereye seçeceğini bilirdi.

bu haberi senden duyuyorum çok sağol bir sürü arkadaşım var fen edebiyat bölümü okuyanlar formasyon kaldırıldıgına üzüldü:5:

öğretmen olmak isteyenler eğitim fakültesine gitmeli bence.
bir sürü öğretmen atamsı yapılmadığı için açıkta kalıyor..
öğretmenliği öğretmenlik eğitimi almış kişiler yapmalı

eğitim fakülteleri ile fen edebiyat fakülteleri farklı şeyler görmez arkadaşım hatta biz daha ayrıntısını görürüz onlar farklı olarak eğitim bilimleri dersleri alır bu da formasyon demek yani eğitimini almadığımız bir şeyin öğretmeni olmak istemiyoruz

ne komiksiniz yahuu fen edebiyat mezunu sanki torna tasviye mezunuymuş gibi aman öğretmen olamasınlar demek kıskançlıktan başka birşey değil. Bu arada fen edebiyat mezunu değilim hatta işletme mezunu olan ve bir güzel de üstüne ücretli öğretmenlik yapan biriryim :24: hemde babalar gibi taş çıkarta çıkarta. Oldu bu memleketin memurluğu öğretmenliği polisliği amiri olmazsa yardımcılığı bankacılığı yani her kapısı eğitim mezununa açılsın başka mezunların kadrosuna gelince koşa koşa başvurun sonra aman efendim olmaz fen edebiyat öğretmen olamaz :53: bırakalım bu kendimize yontmaları artık. kaç yıl çalışıyosunuz da millet sek sek oynuyor sanki pazara nur yağdı diye eğitim mezunu olmayı pek matah yapmayalım unutmayalım okumuş oldunuz bölümlerin kıymeti giriş puanınızla değil çıktıktan sonra ki özveri puanınızla daha ilgilidir kanımca.

çok komiksiniz:52:
bizim okulda da var sizin gibiler.'aaa siz o konuyu anlatmadınız mı hala,ben 3 konu ilerdeyim gayet iyi gidiyoruz' diyorlar mesela.hep öndeler,hep kolay anlatıyorlar nasıl oluyorsa...ortak sınav hazırlıyoruz,aaa o sınıflaranoluyor biliyor musunuz:33::33::33:siz eğlenmeye devam edin,taş çıkarta çıkarta yapın işinizi! bu kadar kolay tabi siz de haklısınız:27:

Şuanda okumakta olan öğrencileri etkilemiyormuş
Bu sene tercih edenlerden itibaren uygulanacakmış

bizim okulda da var sizin gibiler.'aaa siz o konuyu anlatmadınız mı hala,ben 3 konu ilerdeyim gayet iyi gidiyoruz' diyorlar mesela.hep öndeler,hep kolay anlatıyorlar nasıl oluyorsa...ortak sınav hazırlıyoruz,aaa o sınıflaranoluyor biliyor musunuz:33::33::33:siz eğlenmeye devam edin,taş çıkarta çıkarta yapın işinizi! bu kadar kolay tabi siz de haklısınız:27:

benim gibilerse biraz feyz alın sizde olurmu nasıl hevesli istekli olunur bir bakın :1: eminim sizde çoktan onları dışlamış hatta bırakın müfredat konusunda yardımcı olmayı elinizden gelen psikolojik pratik zorlukları çıkartıyorsunuzdur. Evet taş çıkarttım hepsine onlar maaşlarındaki 50 krş eksik için dilekçe verip her fırsatta öğrenciden 1 lira toplarken, konuyu akılları sıra işleyip 3 örnek yazdırıp çay krizine girerlerken ben her ders sonunda test çözdürür birtane de pekiştirme teks verir sonra da yetmez her sınıfın boşluğunu ayarlar pratik yapmak için koşa koşa okula getirtirdim çocukları. zümre toplantısı yapmaktan aciz iki kelimeyi yanyana koyamayan hayattan bezmiş proje performansın amacını bile anlamamış elinde bir çubukla kendini yırta yırta otorite kurmaya çabalayan sıkıştımı ağzına geleni sayan sizin gibi formasyonlu 2.500tl lık öğretme kapasitesi olabilen öğretmenlerden olmadım çok şükür. çünki bu işi sadece para için yapmadım fırsatını buldukça da yapıcam sizin gibi yaptığı işin belki de tüm işler içinde en özenli ve gönülle yaplması gereken bir iş olduğunu idrak edememiş kişilere inat.

kpss zaten kapasite ölçmek için yeterli bir sınav değildir yeterlilik sınavı her meslek için özellikle de öğretmenlil için gereklidir diye düşünüyorum. Eğitim mezunu olan herkesi öğretmen yapmasınlar bu işi yapamıyorsa öğretme becerisi sınıf hakimiyeti alanıyla ilgili uygulayabildiği öğretim teknikleri ve hatta yeni fikirleri yoksa çocukşarımızın vaktini çalan özel ders dersane derken aslında hiç bir faydası olmadan devletten en az 2.500tl alıp üstüne aylarca tatil yapabileceği başka meslek varmı eeee tabii siz de haklısınız :27:

Back
X