Parayla saadet

Dengesiz ikizler

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2017
96
60
8
40
Evlenmeden sorduklarında prayla saadet olmaz derdim.şimdi anladım ki yanılmışım hepsi olmasa da çoğunluğu paraya bağlıymış huzurun.kavgaların yarışı para yüzünden genelde çünkü herşey paraya bağlı gezmek bile.esim birazda luks gorur bazi seyleri mesela cikolata yenmesede olur derdi.bunu degistirdim tabi bunca senede ama.bir ornek bu sadece.büyük bir dert digil tabiki ama orta gelirli insanlarda bizim gibi para yuzundenmi tartışır merakettim

Parayı doğru kullanmak yetinmek önemli olan evine asgari ücret giren biri her ay gezmeyi planlarsa olmaz tabi beklentiler görüşler benzer olmalı yoksa tabi sorun olur.

Parasız saadet olmaz derdim evlenmeden önce.. Ki seçimim de bu doğrultuda oldu.
Ama evlendikten sonra o kadar da önemli olmadığını farkettim. Etrafımda para için tartışan yok. Ya adamın gamsızlığından oluyor her şey. Ya da kadının hayal dünyasından. Para yok deyip hanımını eve kapatmasa adam, koluna takıp parka yürüyüşe çıkarsa ve bundan memmun olsa kadın. Bir çok sorun azalır diye düşünüyorum. 1 çikolata kaç para Allah aşkına..50 kuruşa bile var. Adam buna yok diyorsa olay para değildir ki, sorun adamdadır. Eşi için 1 lirayı çok gören kişiye söyleyecek kelimem yok. Suçlu para/ parasızlık değil. Düşüncesiz insanlar.

Evet beklentiler farklı sanırım biraz kenarda para olsa ben gezelim çocuklar hava alsın derim oda biriktirelim lazım olur der:)
Benimde evimin ihtiyaçları var eşim yarın var mıyım yok muyum bilmiyorum ne birikimi der ben onun verdiği paradan birikim yaparım bazen bunu ben yapmasam diyorum bakalım zamanla oda olur inşallah o yapar.

Ama evlendikten sonra o kadar da önemli olmadığını farkettim. Etrafımda para için tartışan yok. Ya adamın gamsızlığından oluyor her şey. Ya da kadının hayal dünyasından. Para yok deyip hanımını eve kapatmasa adam, koluna takıp parka yürüyüşe çıkarsa ve bundan memmun olsa kadın. Bir çok sorun azalır diye düşünüyorum. 1 çikolata kaç para Allah aşkına..50 kuruşa bile var. Adam buna yok diyorsa olay para değildir ki, sorun adamdadır. Eşi için 1 lirayı çok gören kişiye söyleyecek kelimem yok. Suçlu para/ parasızlık değil. Düşüncesiz insanlar.
Bende çok yadirgadim ilk zamanlar bir çikolata nedir diye verdiği cevap ben ailemin yanında hiç yemedim dedi.artık posetleri alır alıştı gerci

Bende çok yadirgadim ilk zamanlar bir çikolata nedir diye verdiği cevap ben ailemin yanında hiç yemedim dedi.artık posetleri alır alıştı gerci

İşte.. Alışkanlıklar.
Geldiği ailede gördüğü durumlar. Bak ilk başta düşüncesizlik gibi algılamıştım ama meğerse adamın görgüsü bu şekilmiş.

Adam çikolata yenmese de olur noktasından yola çıkmış, böyle birisiyle yapamazdım. Maddiyat çoook önemli daha doğrusu beklentilerle uyuşan maddiyat olması lazım.

bir kere bile para yüzünden kavga etmedik çok şükür. Ama tabi burda standartlar, beklentiler ve davranış biçimi çok önemli. Belki benim de kaldıramayacağım bi ekonomik durum olduğunda farklı olur ya da sizin hayattan beklentileriniz daha fazladır. Eğer sıkıntıdan dolayı şu gereksiz derse hiç alınmam ama cimrilikse adı kavga etmekte haklısınız. Ben elimden geleni yapıyorum ayağımızı yorgana göre uzatmak için. Eşimin bu konuda şikayetlenmesine hiç fırsat vermedim belki de. Siz napıyorsunuz? Fazla gereksiz harcamayı seviyor musunuz yada eşiniz gerekli olan ve gücünüzün yettiğine de mi laf eder?

Evlenmeden sorduklarında prayla saadet olmaz derdim.şimdi anladım ki yanılmışım hepsi olmasa da çoğunluğu paraya bağlıymış huzurun.kavgaların yarışı para yüzünden genelde çünkü herşey paraya bağlı gezmek bile.esim birazda luks gorur bazi seyleri mesela cikolata yenmesede olur derdi.bunu degistirdim tabi bunca senede ama.bir ornek bu sadece.büyük bir dert digil tabiki ama orta gelirli insanlarda bizim gibi para yuzundenmi tartışır merakettim
Bunun gelirle çok ilgisi yok cimrilikle var parayla saadet olur mu sadece parayla olmaz ama sevdiğin kişinin de işi gücü olacak burada hep bekarlara diyoruz aşk karın doyurmaz elektrik su geldiğinde aşkla ödenmiyor seviyorum diye herkesin peşine takılmayın ama keşke anlasalar sizin için de üzüldüm çalışıyor musunuz borçlarınız var mı?

Gerçekten aynı düşüncelere sahibiz . Çok güzel söylediniz yaşam çok pahalı olmuş ama önemli olan eşinde sende o kağıt parçalarına önem vermeyin para için kalp kırmaya gerek yok çok şükür biz hiçbizaman para için tartışmadık .

Kesinlikle katiliyrum bence PARA SU GIBIDIR SADECE SUYLA YASANMAZ AMA SUSUZ HIC YASANMAZ
Bende evlenmeden once ailem benimle konustugunda sen belirli seylere aliskinsin zorlanirsin uzulursun attan inip esege binmek oyle bildigin gibi kolay olmaz dediklerinde sevgi agir basar oldugu kadarini yapariz ben hic bir zaman parayi onemsemedim zaten dedim ve cok zor zamanlarda da hep yaninda oldum esimin cunku para hic amac olmadi hep aracti..ama yas ilerledikce ve yasanilan tecrubelerle anladim ki cogu seyden fedakarlik ediyisun etmesine sonra sonra anliyodin meger hayatta ne cok seyi erteleyim ne cok kendinden vermissin diyosun para hersey diyemem ama insan hayatindada huzur icin lazim olan seylerden biri

Back
X