pardüsem battı lütfen bana akıl verin acilll

konuyu basortusune dine nasil bagladiniz hayret tamam kullandigi yasli cadi cumlesi hos degil ama bu onun basortusune laf edebilme hakkini vermiyor bize...:19:

baş örtüne laf atmadım hayır, onu takıyorsan hakkını ver, gıybete düşme demek istedim.yazarkenki niyetim tamamen buydu çünkü özellikle marka belirterek yardım istemenden çok koskoca kadın hakkında yazdıklarına takıldım.
saygı göstermediğin ortada zaten. izmirliyim evet, burada zaten hep ateistler yaşıyor, her gün putlara tapıyoruz biz izmirde. hatta baş örtülüler izmire giremiyor. çok ilginç ya. mesela izmirden değil de hollandadan yazıyor olsam kafam kesin güzel olacaktı ya da medinede yaşasam oohh benden müslümanı yok! dini bir tartışma yaratmak değildi amacım tekrar söylüyorum: baş örtüne laf söylemedim, eleştirim baş örtülü olmandan farklı bir şeyeydi.

Başörtülü kadın gıybet yapınca günah, başörtüsüz yapınca sevap. :52:

200-300se yazık. Aldırsın. İnsan nasıl başkasının evine gittiğinde çocuğu misafirinin eşyalarına zarar vermesini engellemeliyse, aynı durum misafir geldiğinde de olmalı ve benim için 200-300 liraya yazık.

Başörtülü kadın gıybet yapınca günah, başörtüsüz yapınca sevap. :52:

kelime anlamı tam olarak şu : arkadan konuşmak
bu yüzden vicdanen rahatım.
bir de baş örtülü yapınca günah baş örtüsüz yapınca sevap...benden pes! mevlana'nın lafını hatırlayıp susuyorum hani şu "ne söylersen söyle..." diye başlayan.

kelime anlamı tam olarak şu : arkadan konuşmak
bu yüzden vicdanen rahatım.
bir de baş örtülü yapınca günah baş örtüsüz yapınca sevap...benden pes! mevlana'nın lafını hatırlayıp susuyorum hani şu "ne söylersen söyle..." diye başlayan.

Konu sahibi arkadaş pardesüsünden bahsederken sizin yaptığınız aynen şu:

Pardesü giyiyorsan demek ki başörtülüsün bıdı bıdı vs vs vs.

Ağzından başörtüsü diye bir kelime bile çıkmamış, siz tutup nereye getirmişsiniz.

Benden de bir pes!

Kk da hangi konudan nasıl bir tartışma çıkacağını kestirmek çok güç. Hani dini ve siyasi konular yasak ama bazen hiç ummadığımız konulardan bunları aratmayacak tartışmalar çıkıyor.

Geçen bir konuda iş döndü dolaştı nasıl olduysa bayanın mesleğine geldi, mesleğiyle ilgili yapılan yersiz atıftan hoşlanmayan konu sahibi de köpürdü.

Burada önce konu başörtüsüne bağlandı, sonra yanlış yanlışı doğurur hesabı dindarlık memleket bazında değerlendirildi.

En çok şaşırdığım tartışma konusu ise, geçenlerde bir bayan sezeryanla ilgili konu açmıştı, önce "normal doğum yapanlar ve taraftarı olanlar" ile "sezeryan yaptıranlar ve taraftarı olanlar" gruplaştı, sonra iş anneliğe laf etmeye kadar vardı. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi sanırım böyle bir konudan tartışma çıkacağı.

Kadın olmamızın verdiği bir dezavantaj mıdır bilemiyorum ama sanırım konuları değerlendirirken kavramlar arasında bağlantı kurma işini biraz abartıyoruz, gereğinden fazla karmaşık düşünebiliyoruz.

Ya ben mi okuduğumu anlamıyorum çözemedim,
Arkadaş konu sahibinin başörtüsüne laf etmemiş ki.
Sadece konu sahibinin eşinin babannesi için''yaşlı cadı''demesine binaen
fikrini yazmış.Durumu ötekileştiren konu sahibinin kendisi bence.
Bütün İzmirlileri kapsayan o nahoş yakıştırmalarının nedenini açıklamalı bence.
Ve geri almalı o sözünü.Hiç hoş değil!
Ayrıca ne var ki arkadaşın yazdığında.Bencede başörtüsü takacak kadar dinine bağlı her kadın,
sözlerine,davranışlarına daha dikkat etmeli.Ölçü dediğimiz şey yani.
Buradan da başörtüsü takan dinine düşkün,takmayan değil gibi bi anlam çıkarmayın da.
Sadece kadın değil,her insan konu büyükler olduğunda,biraz daha özenli olmalı.Kelimelerine,yakıştırmalarına dikkat etmeli!

Bence asla ve asla mesaj atıp istememeli konu sahibi pardesüsünün zararını, eğer medeni davranıp aynısından bulur alırlarsa kabul edilebilir tabiki ama kalkıp parasını istemekte, pişkin pişkin biz zararın parası neyse onu erelim der gibi para ödemekte bence kaba daranışlar.

Bir de şöyle birşey var pardesü sanırım pahalı bir markanın günlük giyim ürünü, günlük kullanımda giyilen kıyafetlerin başına herşey gelebilir her an, o yüzden bence birşey olduğunda 200-300 tllikti ama diye için acıcaksa o parayı o kıyafete vermiceksin . Neticede misafirliğe giderken giyilen bir kıyafet altı üstü.

dinsiz bir sehrin insanı demek ne oluyor yahu siz burda bir uyeye sinirlenirsiniz kabul tepki gosterirsiniz onada kabul ama haklıyken haksız duruma dusmek boyle birsey olsa gerek:20: hic hos degil izmir insanın dinsiz oldugunu kim nasıl iddaa edebilir ne kadar gunah ya ayıp vallahi

izmir' e dinsiz diyenlerin alayı dinsizdir bence. siz kimsiniz ki allah adına karar veriyorsunuz? kimin dinli kimin dinsiz olduğunu allah bilir. başı örtmekle olmuyor bu işler ya da örtmemekle. allah adına konuşarak en büyük günahı işlersiniz en büyük günahta allah'a şirk koşmaktır, başı örtmemek değil!!!

Back
X