Park derdi :(

Eymenimpinar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
515
1.624
113
Hanımlar malum kış geldi havalar soğudu benim derdim bu soğukta çocukları nası oyalıcaz 19 aylık bı oğlum var çok hareketli hiç durmuo napıcam ne edıcem bılmıorm yazın günde 2 defa göturuodm parka enerjisını atması için ama smdı napıcam :( kızlar siz evde ne gibi aktiviteler yaptırıosunuz oyalamak için durmuo sıkılıo sürekli dışarıyı ıstıyo :( bilemedm bütün kış napıcam ben bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden çok tesekkurler

Yaşadığınız şehirde varsa bir oyun kulübüne kayıt edebilirsiniz. Yaşıtlarıyla sosyalleşmek iyi gelecektir günde bir iki saat.

Kışın kar yağmur olmadığı sürece parka gidebilirsiniz. Yarım saatte çocuk hasta olmaz.

Bi arastırym netten canım çok sağol bu hiç aklıma gelmemişti dediğin gbi artık yavaş yavaş oyun kurmayı öğrendi iyi olur

Canım hiç oyuncaklarla oynamıo :( akşama kadar bı görsen halimi nası oyalıcagımı sasırdm atamıyo bı enerjısını

Kar yağmur olmadigi surece yarim saatte olsa parka gidebilir bence. Butun kış evde de duramaz ki yavrucak. Birde alismis cocuk simdi ister hep. Avm tarzi yerlere götürebilirsin. Oyun parklari var mi sizin oralarda biz kardesimi oraya kayit ettirmistik hem oynayip hem bir seyler öğreniyordu. Oyle yapabilirsin belki. Eve oyuncaklar alabilirsin eğitici öğretici hem dikkatini çeker.

Ben yagmurluk tulumlardan aldim sikica giydirip gecen kis her gun cikardim parka bence cikarin acik havaya gunese ihtiyaci var bir yasindaydi kizimiz gecen kis kar yagmis parkta kaydiraktan karlarin icinden kaydiriyordum cok egleniyordu bir de kar cizmesi alirsaniz mis gibi olur

yakınızdaki kreşlerle görüşüp oyun gruplarına katılabilirsiniz, oyun grubu yoksa bile oyun saatlerini öğrenip o saatlerde götürebilirsiniz.
onun dışında evde oyun hamuru, parmak boyama etkinlikleri, bul-tak oyunları, kitap okuma, magnetli bulmaca yüzler (bu şekilde google a yazarsanız çıkar), ahşap yap bozlu tren setleri, basit legolar, iki parçalı puzzle lar yapabilirsiniz.
bu yaşlarda parça birleştirme oyunları hem ilgilerini çeker hem parça bütün ilişkisi kurmalarını sağlar.
hamur, parmak boyama gibi etkinlikler el kaslarını ve yaratıcılığını geliştirir.
bi de kavanoz oyunları oynayın bol bol, mesela bi tabağa kuru mercimek koyun, onu kaşıkla kavanoza doldursun, ya da renkli boncukları renklerine ayırın birlikte (tabi bu küçük nesnelerle oynarken yanından bir an bile ayrılmamalı ve gözünüzü ayırmamalısınız)

2 kat gydırıp ındırıym olmazsa ondada eşim sürekli bıdı bıdı hasta edeceksin çocuğu deyıp duruyo

Hanımlar malum kış geldi havalar soğudu benim derdim bu soğukta çocukları nası oyalıcaz 19 aylık bı oğlum var çok hareketli hiç durmuo napıcam ne edıcem bılmıorm yazın günde 2 defa göturuodm parka enerjisını atması için ama smdı napıcam :( kızlar siz evde ne gibi aktiviteler yaptırıosunuz oyalamak için durmuo sıkılıo sürekli dışarıyı ıstıyo :( bilemedm bütün kış napıcam ben bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden çok tesekkurler
Internette akademisyenanne var takip et derim evde cok guzel aktiviteler yapiyolar :)

Ben yagmurluk tulumlardan aldim sikica giydirip gecen kis her gun cikardim parka bence cikarin acik havaya gunese ihtiyaci var bir yasindaydi kizimiz gecen kis kar yagmis parkta kaydiraktan karlarin icinden kaydiriyordum cok egleniyordu bir de kar cizmesi alirsaniz mis gibi olur

evde gıdıklamaca. boğuşmaca, puzzle yere bi takım kağıt , kırlent koyarak platform yapmaya çalışıp üzerlerine basarak 2-3 tur attırarak oyun kurabilirsiniz.

Bizimde kalın bı tulumumuz var dışarı çıkınca yerlere yatıo sevincinden ben de hasta olucak DİE korkuorm canım