• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

2yasinda ki bir cocugu mumkun degil orda tutulamaaz.
Benim kizim 2 yasina gelmeden derin park besikten atayiip cikiyodu.
Cocugu birakip nasil biyere gider:KK57:
Yahu wc zor gidiyorum esim yokken cunku her an birsey kurcalama modundalar.
Allah korusun yaaa ne bicim bir kadin.:KK34:

Ama boyleleri var bir arkadas vardi. Okadar miskinnn,uykucuydu ki cocugunu gece saat 3 4 lere kadar eline telefon verip oynatiyodu. Neden?kocasi gece calisiyo diye.
Oglende 2 ye dogru uyanip hazir biseyler veriyodu.
Resmen cocugu 1.5 yasina gelene kadar kiz yatak odasinda yasiyodu inanilmaz:KK57: gezmeye arada mutfaga wc ama geri hoop yatakda tlefnla iste.
Aksama yemek yaparsa sukur. Resmen cocuk degisik sebze et yemekleri yesin diye zorlayip tarifler veriyodum.
Kizi resmen yari gozu kapaliydi hep uyku modunda hep telefon isteyen bir cocuktu.
Cok uyudugu ve kahvalti duzeni sifir oldugu icin aylarca konustm konustm bazen sabahlari uyansn diye aradim ama yooook yapamiyodu artik soylediklerim bilmislik oluyodu en sonunda arkadasligimi bitirdim rahatladim.
Rabbim hakedenlere evlat nasip etsin:dua:

Yeni anneyim icim paramparca oldu. Burada evladi icin cirpinan kadinlari okuyorum.. evlat sahibi olmak icin cirpinanlari. Gönüllü ablalik yaptim daha once koruyucu aile derneklerine uyeyim orada kendi evladi olmadigi halde o cocuklari evlat edinip ya da yanina alip tirnagi incinse kalbi kirilan anneleri gordum. Ama bu cok kotu ne bahtsiz bir cocuk...

Annenin piskolojik problemleri olabilir mi?

Biri kadinin kocasiyla konussa o da mi ilgisiz?

Geçen haberlerde manyağın biri (anne kişisi) Abd de oluyor bu olay. Yuzunde korkunc bir palyaco maskesiyle kizina guya saka yapiyordu ama surati cok korkunctu ben bile korktum. Kizin yasi 3-4 idi. Kizi nasil ciglik atiyordu korkudan. O kizin akli oracikta bi gitse. Omur boyu vicdan azabi diycem ama vicdan da yok o anne kisisinde.

Nerden başlasam bilemiyorum üniversiteden yakın dostum haber verdi kendisi evli ve çocuguyla çok ilgisiz sürekli temizlik yapan,misafir çağıran bı komşusu var ve 2 yaşında yavrusu.sorun şu ki bu yavruya annesi evcil hayvan gibi davranıyor diyor.beni aradı o çocuk için ne yapabilirim oturdum ağladım dün diyor.Çocuğu park yatak oyun alanından asla cikarmiyormus karşısına TV açıp çocuğu orada yalnız birakiyormus.mesela ona beş çayına gelmiş bebek nerede diye sormuş arkadaşım."amaaaan yatağında ggetirsem durmaz o " demiş.Ya ama burada dolu çocuk var getir demiş.Yok o kimseyle oyun oynamaz o sadece yatağında oynar demiş.neyse tam 3 saat geçti kadın birkez bile bebeği ne durumda bakmadı diyor.sonra baska bir gün ben onlara gittim oturdum çay içtik derken bebek nerede dedim.Yatağında o demiş.Yanına gitmiş arkadaşım çocuk konusamiyormus aç diye göstermiş .Çocuk oradan çıkmak için hep hoplayip düşüyor tekrar çıkmak istiyor ama yapamıyor yorgun düşüyormuş.orada beni çıkar diye baktiginda annesi kızar diye çıkarmadim ama bana bakışı çok acıklı geldi diye ağlamış sonra arkadaşım.keske cikarsaydin dedim ama ilginç tarafı çocuk hiç aglamiyormus.Bı ara sesi yükselmiş bebehin annesi himm o acikmistir deyip o yatağın içine metal tabakla patates koymuş çocuk onu yeyip fırlatmış.İçerden bunlar sesi duyunca yemeği bitirmiş bizimki demiş annesi.arkadasimda çıkar bebeği gezsin deyince aman bize dirlikmi verir,sıcak caymi içirir hem Dr dediki bunun kasları zayıf fazla yürüyüp kosmasin dedi diyor.sonrasinda bebehin yanına gitmişler uyuyakalmış yavrucak o yatağın içinde.nezaman gitsem o çocuk o yatağın içinde birde çocukta anormallik sezdim aglamiyor sadece tuhaf bı gguluyor ama şüphelendim bir rahatsızligimi var diye dedi.Bende annesinin tutumundan öyle dedim ama bilemiyorum.Üzgünüm..Hep aklımda o yavvru ne yapılır bilemiyorm
Anne vaaaar annecik var iste.

İyi niyetli yorumunuz için teşekkür ederim..Bende başta böyle dusunuyordum ama çok yakininda oturduğu bir komsu bu.kadin misafirliğe bunlara geldiğinde çocuğu ggetirmeyip yalnız geliyormuş.3-4 saat bunlarda 5 çayı keyyfi yapıp birkez bile çocuk ne alemde diye bakmiyormus.arkadasim hatirlattiginda durur ya o yatağında o şimdi diormus.ben korkuyorum Dior kız.ya boğazına bişey kacsa bogulsa ya bı ihtiyacı olsa..Bu nasil iş anlam veremedik.2 yaşındaki çocuk saatlerce evvde yalnız bırakılır mı..Hemde keyfi için.o günlük değil kadin misafir yokkende oyleymis.catkapi gitsem yine orda diyor:KK43:
Eşine söylesinler bir yolunu bulup. Bu ne böyle. Rahatsızlığı varsa çocuğun (yukarıda yorumlarda yazılmış)ekstra ilgi göstermeli ,beş çayına misafir ağırlayıp,komşu komşu gezeceğine.
Nasıl bırakılır ya nasıl. Olacak iş değil. O yatakta yiyor içiyor,uyuyor o çocuk,altı pisleniyordur değiştiren yok,düşse boğulsa yemek yerken yada yatak devrilse çıkmaya çalışırken,annesi olacak kadın evde yok,farketmeyecek bile.
Kesinlikle birşeyler yapılmalı.

Canım o onun annesi. Ve kimse o kadından daha fazla düşünemez bebeğini. Evde misafiri olduğu için o günlük beşiğinde vakit geçirsin diye bırakmıştır. Belki de her misafiri geldiğinde öyle yapıyordur. Yapılabilecek pek bişey yok.
Evet bilinçsiz bi anne belki ama siz bişey yapamazsınız.

Herkes sizin gibi bir anne olamayabiliyor. Benim yorumum kişisel değildi bu kadın da böyle bir anne demekki. Keşke elimizden bişey gelse.

Bu yazdıklarınıza hayret ediyorum.Bazen gerçekten "dünya nereye gidiyor"diyor insan.Bu duruma da gözlerimizi kapatacaksak,en azından kafa yormayacaksak,hiç yaşamayalım.
Elinizden bir şey gelmeyebilir.Ama en azından üzülür,kalbiniz ve dilinizle reddedersiniz.Belki bu bebek için bir çare bulunur.Ben asıl sizin bebeğiniz için endişelendim şimdi.

Eşine söylesinler bir yolunu bulup. Bu ne böyle. Rahatsızlığı varsa çocuğun (yukarıda yorumlarda yazılmış)ekstra ilgi göstermeli ,beş çayına misafir ağırlayıp,komşu komşu gezeceğine.
Nasıl bırakılır ya nasıl. Olacak iş değil. O yatakta yiyor içiyor,uyuyor o çocuk,altı pisleniyordur değiştiren yok,düşse boğulsa yemek yerken yada yatak devrilse çıkmaya çalışırken,annesi olacak kadın evde yok,farketmeyecek bile.
Kesinlikle birşeyler yapılmalı.
Katılıyorum.Ben olsam sanırım anneanne,babaanne,dede hala kim varsa ulaşmaya çalışırdım.Anne sağlıklı değil bu belli.O çocuk o hayata terkedilemez.

Arkadaşımın annesi kızım senin eşin kızmaz mı sürekli çocuk oradami tutulur diye biraz çıkışınca,kadinda teyze oda alıştı çıkınca heryeri dağıtıyor,sıcak çay icirmiyor,esimde koy yatağına diyor demiş.sanki evvcil köpekten bahsediyor.inanin evcil köpeği olanları görüyorum parklarda bahçelerde gezdirip ilgileniyorlar..Çok üzgünüm.
Vallahi 3 çocuğumla gezmelere de gittim,onlarda eğlendi,bende arkadaşlarımla sohbet ettim.Ama önceliğim onlar oldu hep.Önce yere örtü serer,başlarında durur,çocuklarımızı yedirirdik.Ardından yaşlarına uygun faaliyet oyun vs başlatır,bir gözümüz onlarda pekte güzel zaman geçirirdik.
Anneler bir müddet sıcak çay içmeyiversin,içmedikte bir çoğumuz.
Ama şu klasik sözü tekrarlıyorum.Annelik yapamayacak olan doğurmasın gerçekten...

Katılıyorum.Ben olsam sanırım anneanne,babaanne,dede hala kim varsa ulaşmaya çalışırdım.Anne sağlıklı değil bu belli.O çocuk o hayata terkedilemez.
Ya tabiki birilerine ulaşmak lazım. Olmazsa daha farklı birimler devreye sokulur ama illaki birşey yapılmalı.
Minicik bebek o daha ya.
Ayrıca komşularına da kızıyorum. Neden ısrar etmiyorlar bebegide al gel diye. Evde tek bırakılmaz o kadarcık bebek demiyorlar. Ben olsam kapımın eşiğinden sokmam o kadını,bebeksiz geliyorsa. Ne kıymetli çaymış arkadaş,bebeğe tercih ediliyor.
Konu sahibi lütfen arkadaşınız birşeyler yapsın,ve bizimlede paylaşın neler olduğunu.

Konu sahibi sana çok iş düşüyor bu meseleyi arkadasinla sen cozeceksin boynunun borcu k.bakma arkadaşını ikna et yorumlarda birsürü çözüm yolu var kadının kocasıyla babane annane kim varsa konuşun kadını sıkıştırın üstüne gidin eğer yine olmazsa 183 ü polisi sosyal hizmetleri arayın beni mahvetti bu konu ama uzaktan ah vah tüh diyemeyiz bi şeyler yapmak zorundayız

Sosyal Hizmetlerden personel gelicek ne dicek bebeğinizi beşikten çıkarmıyormuşsunuz. Ben bu kadının sadece misafir geldiğinde bunu yaptığını düşünmek istiyorum. Ben de üzüldüm ve annesi olduğu için kötü ihtimaller gelmiyor aklıma. Hiç bir anne kıyamaz çocuğuna. Bu anne bebeğine iyilik yaptığını sanıyor. Güzellikle uyarılmalı.

Kadina psikolojik dstek saglanir, gozu korkutulur hatta elinden bile alinir.
Su sartlari hicbir insan evladi haketmiyor.
Her anne cocugunun iyiligini dusunse cope camii avlusuna atilan onca yavru olmazdi.
Bu kadin atmiyor ama hapis hayati yasatiyor.
Cok kotu cok aci

M Minel_ask diğer önerimi yineliyorum. Bir daha cevap yazmadığın in görmedin diye düşünüyorum. Evden komşuya geçtiğinde -arkadaşınız davet etsin- siz polisi arayın saatlerdir bebek yalnız ağlıyor diye. Haberlere bile konu oluyor illa ki soruşturmasını açar aile bakanlığı.
Bi yolunu bulun yada.
Dünden beri aklımdan çıkmıyor :(

Sosyal Hizmetlerden personel gelicek ne dicek bebeğinizi beşikten çıkarmıyormuşsunuz. Ben bu kadının sadece misafir geldiğinde bunu yaptığını düşünmek istiyorum. Ben de üzüldüm ve annesi olduğu için kötü ihtimaller gelmiyor aklıma. Hiç bir anne kıyamaz çocuğuna. Bu anne bebeğine iyilik yaptığını sanıyor. Güzellikle uyarılmalı.
Hıhı tabi:işsiz:
Güneşe gözünü yuman,yalnız kendine gece yapar.Ben kendi çocuğuma layık görmediğimi, dünyada ki hiç bir insan evladına layık görmem.
Ben,merhametsiz annesini uyarmayan tüm çevresinden ahirette davacı olacağını avaz avaz söyleyen bir genç kız tanıdım.
Tüm dünyaya küstüğüne şahit oldum.
O çocuk ta hepimizden davacı olacak.
Bahçemde yaşayan köpeğim eminim o yavrudan çok daha mutludur.
Ben ona bile,öteye git derken aşağılamamaya dikkat ediyorum...

M Minel_ask diğer önerimi yineliyorum. Bir daha cevap yazmadığın in görmedin diye düşünüyorum. Evden komşuya geçtiğinde -arkadaşınız davet etsin- siz polisi arayın saatlerdir bebek yalnız ağlıyor diye. Haberlere bile konu oluyor illa ki soruşturmasını açar aile bakanlığı.
Bi yolunu bulun yada.
Dünden beri aklımdan çıkmıyor :KK43:
Bi yolunu bulun yada.
Dünden beri aklımdan çıkmıyor :KK43:
Karaturna önerin muhtesem..Cevap yazmadigim için kusuruma bakma..Erken uyandım sizin bu fikrinizi düşündüm inanın.arkadasim kendisinden bilir diye korkuyordu.hem böyle olunca kendisinden de bilinmez ins.bugun arayıp ilk bu öneriyi soylicem ins.sagolun.

Konuyu düşündükçe yıllar önceki bir olayı hatırladım.
Uzakta bir bebek mevlüdüne gitmiştik.Bahçeli bir evdeydi.Küçük oğlumla gitmiştim.Anneler içeride otururken,çocuklar kapı önünde bahçede filan tanışıyor,oynuyorlardı.Bir kız dikkatimi çekti.12 yaşlarında vardı.Annesinin dizine yapışık oturuyor,herkesin yüzüne bakıyor,ama hiç sesi çıkmıyordu.Durdum durdum,dayanamadım,yanından geçerken aklıma gelmiş gibi kulağına eğildim,yavaşça,canım sende dışarı çıkmak istemezmisin,bak arkadaşlarınla oynarsın,burada sıkılmadın mı dedim.
Önce can atar gibi hevesle dışarı baktı,sonra da annesinin gözlerine.Ve başını sallayarak yalnızca cık dedi.Ben yine hadi hadi bak senin yaşıtlarında var diyecektim ki,annesi bana paranoyak bakışlarla bakarak,ne dedi diye sordu galiba ki,kız anlattı.Kızı iyice kolunun altına kıstırarak beni göz hapsine aldı kadın.Zaten garipliği başından belliydi.
Sonra işin aslını öğrendim.Zeka sorunu olan ve ırgat işlerinde kullanılan bir adamı abisi,onun gibi bir kadınla evlendirmiş:(
Bu kız tamamen sağlıklıymış ve çokta zekiymiş.Fakat annesi paranoyak olduğu için kendi olmadan bir adım atmasına izin vermemiş.İki zeka sorunlunun arasında büyümek zorunda kalan çocukta da gariplikler vardı ben tanıdığımda.
En son yatılı okula yerleştirmeye çalışıyormuş birileri,ama anneyi ikna edememişler,sonra ne oldu bilmiyorum.Halbuki onun kurtuluşu olurdu:(

Arkadaşlar hepinize içten duyarliliginiz ve meseleyi derinden anlayıp hislerime tercüman olduğunuz için gerçekten teşekkür ederim..cok üzgünüm ama hemen sikayet etmek değilde birkaç defa daha ciddi takip etmesini isteyeceğim..Mesela bir kere daha cagirsin evine yinemi orada saatlerce bırakacak.Eğer öyle yaparsa muhtemelen öyle yapicak ama yanlış anlama mı var diye takip amaçlı bunu yapıp sonra karaturnanin soylediggi şeyi yapmasini isticem.birde çok sık gittiği bir kadın değildi biraz gitsin gözlemlesin,birde resmini çcekebiliyorsa ceksin.kamera kaydı yapmasını isticem.arkadasima cok iş dusuyor.Eğer aynı şehirde otursaydik beraberde giderdik ama maalesef değiliz.Konu hep aklımda ins.o yavru için elimden ne geliyorsa uzaktan da olsa birşeyler yapmaya caliscam.keske meseleyi bilmeseydim.Kulaklarım duymasaydi..Bir annenin cahilliği mi, duyarsızlığı mı..Vicdansizligimi..Ne dersek hakediyor.Allah mükemmel surette yarattığı varlığını sana teslim ediyor emanet ediyor sense bu mucizevi yaratilana böyle karşılık veriyorsun..Bunların tek tek hesabı sorulacak.Allah yardımcımız olsun.

Sitemizde ne tatli polyanna anneler var bayildim minnos minnos.. he evet en iyisini hep anneler bilir, anneler cocuklarina kiyamaz hep evet.. zaten oldurulen Muhammetin annesi de anne degil tavsandi..

Konu sahibi sosyal hizmetlerin kaliteli olduguna inanmiyorum.. gelip ilgileneceklerine bile ihtimal vermiyorum ya neyse.. ama bunu o kadinla konusmak icin kullanabilirsin belki.. sikayet edecegiz diye korkutursan bir ihtimal kendine gelebilir.. herkes anne olmamali, acilen buna bir kriter getirilmeli..

Back
X