Parkta dehşet!

ben o beton zemini kızımı parka götürünce gördüm de hem parkları hiç begenmemiştim çook tehlikeli gibi diye hemde ne o öyle hep orudan oluşuyor felaket gıcık

içimden de geçirmiştim ha buraya birisi düşse beton zemin ALLAH korusun diye.

ve o borular çook tehlikeli

geçen sene ümraniye ve semtlerinden parklarında ayrı yerlerde 2 çocuğun kaçırılmış olduğunu organ mafyasından şüphelenildiğini kimsenin onlara ne olduğunu bilmediklerini söylesem?????

ya kocaman yazı asasım geldi bugün parka "parkta dikkatli oynayın üstüne çıkmayın"diye...sanırım parklara veliler için de asılmalı"parklara çocukların yalnız bırakılması tehlikeli ve yasaktır "diye...bugün olay anında birisi belediyeye kızıyor hay senin getirdiğin parka diyerek...iyi de adamlar mubarek günde iyilik yapmışlar şahane sıfır bir park hediye etmişler onların kabahati nedir??!

Evet ümraniyede ki olayı biliyorum sanırım..Tv ye çıkmış olmalı değil mi ? Bende yakınım oraya..
Çok korkunç şeyler gerçekten..İnsanın tüyleri diken diken oluyor...

Ya ben nefret ediyorum parklardan hep ürkmüşümdür..Çocukluğum da bile pek gittiğim söylenemez...
Bilmiyorum rabbim esirgesin pis insanların niyetlerinden...

ben o beton zemini kızımı parka götürünce gördüm de hem parkları hiç begenmemiştim çook tehlikeli gibi diye hemde ne o öyle hep orudan oluşuyor felaket gıcık

içimden de geçirmiştim ha buraya birisi düşse beton zemin ALLAH korusun diye.

ve o borular çook tehlikeli
güzelce yapmışlar canım ama beton zemin beni deşaşırttı yüksekten düşeceğini düşünemedim ama koşarken düşse dizleri yaralanır çocukların dedim önceden kumumuz vardı kovamızı da götürür oynardık..sanırım o betonu o park aletleri iyice yerien otursun diye mi yaptılar..ama en güzel parkı ankarada yapıyorlar hele bi park gördüm tüneller korumaların içinde demir korumaların içinden merdivenler geçiyor tek kişinin geçeceği şekilde tek yanlışları kızımın eteği takıldı içeri gidip baktım ki basamaklar aralıklı ayağını da sıkıştırabilir...yok yok bu park meselesi hakikaten çok ciddi ince bir iş...dikkat etmeliler yapanlar üretenler...deneyerek yapmalılar deneyerek buralara monte etmeliler..ankarada üstelik kum yok deniz olmadığından ama çakıl taşları vardır çoğunlukla zaten zamanla normal toprak görünümü alır...aslında topluca bi ayaklanma şikayet tv lere bildiri olması lazım bu konuların..çocuk ya savunmasız varlıklardan bahsediyorum her ne kadar da aralarında eşkiya gibi olanlar varsa da:)

Ben sitede oturuyorum güvenlikli korumalı olduğu halde çocuklarımı uzun süre bırakamıyorum dışarıya
Allah akıl fikir versin böyle anne babalara :20:
dışarıda küfürsüz konuşan çocuk neredeyse yok gibi
Allahım sen muhafaza et çocuklarımızı iyilerle karşılaştır amin...

güvenlik korumalı diye siteye de fazla güvenme bence canım çünkü bizzat şahit oldum;market servisleri ücretsiz götürür müşterisini hani..işte o arabalardan birindeyim "hanfendi x sitesindeki siparişleri apartmana bırakıp sonra ordan dönüp sizi bıraksam olur mu?diye sorunca bi mahsuru yok olur dedim.bir de baktım güvenlikçi açtı kapıyı koca sitenin içine girdik binayı arıyor şöfor en sonunda buldu.aşağı inip siparişlerle aparmanın içine girdi.sanırım daire kapısına kadar götürdü o arada 5 dk bekledim.ya ben kötü niyetli biri olsam şöför yukarıdayken aşağı inip siteye sızsam yada şöföre içeri girince;ben burada ineyim tanıdığımı gördüm ilerde desem hesap mı soracak bana??hayır paşa paşa iner giderim sitenin içine?hani korumalı site??sonra da bir çocukla dışarı çıkıversem misafirim yeğenim olur diye...
aman dikkat derim Allah vermesin bu sapıklar neler neler düşünür de yapmaya kalkışır...

Ne günlere kaldık.Ya gerçekten bakamayan yapmasın çocuk;yazık ne günahı var o çocukların canlarından oldular.Bizim parkta da aynı durum var başıboş çocuklar geziniyor.Gece gece kötü oldum.

bu konuyu okudum tüylerim diken diken oldu... benim sokağımdada bi ton çocuk bütüngün oyun oynar fazla araç geçen bi sokak değil.. benimde oğlum var 5 yaşında bazen bana salsana dışarı oda oynasın diyo komşularım ama ben salamıyorum.. parka gitsem hiç oturmam biyerde o nerde ben orda yanından ayrılmam... ben hatayı annede babada buluyorum o çocupu orda bi başına salnlarda hata ... bende bu çocuğunu parka salıp çekirdek çitletip sohbet edenlere çocuğundan bi haber olanlara gıcık oluyorum hatta nefret ediyorum :(( inşallah o zavallı yavrucak iyidir umarım tez zamanda iyileşirr..

Ayyyy çok kötü oldum.inşallah bir şey olmamıştır çocuğa.Moralim bozuldu.Çok dikkat etmeliyiz çocuklarımıza.peşlerinden hiç ayrılmamalıyız hele ki Türkiye'de.

parklar ne kadar güvenilir olursa olsun çocuklar asla yalnız gönderilmemeli çocuk aklı herşey olabilir arkadaşı itebilir birde gösteriş yapmak için ellerini bırakıp hızla sallanıyorlarya benim aklım gidiyor allah korusun

Bizim sokakta da bir ton cocuk vardır. Hatırlıyorum da annem bizi hic sokaga salmazdı. O zamanlar cok özenirdik arkadaslarımıza ama aslında ne kadar dogru yapıyormus o zaman anlayamıyorduk ama suan cok cok iyi anlıyorum her seferinde de iyiki salmamıssın bizi dısarıda oynamaya diyorum. Allah korusun neler duyuyoruz, görüyoruz.

Ayy inş. bir şey olmamıştır çocuğa. Bu parklar çocuklar için masum oyun alanı gibi gözükselerde çok tehlikeli yerler, ben artık parka götürmüyorum yüreğim kaldırmıyor babamız götürüp getiriyor ancak o yetişiyor peşinden, benim oğlumda bir ara çocuklardan görmüş yüz üstü kaymaya çalışıyordu aklım çıkıyordu. Park da yalnız başına oturup çocukları izleyen adamlardan sapık mı diye nem kapıyordum, kaydıraklarda hiç güvenli değil en azından o tünelin üzerine demirden set yapıp çocukların çıkması engellenebilirdi.

ya nefret ediyorum boyle ana babalardan cocugu evde fanusa koyuyolar onu elleme bunu elleme otur bilmemne diye eee gariban cocukda npasin disari ciktimi tut tutabilirsen.hep anne babalarda kabahat .kisirlastircan boylelerini valla yapmasinlar cocuk filan zaten bakamiyolar.

acaba baska hangi ulkede cocuklar parkda kaymak sallanmak vs yerine onlairn bunlarin tepesine cikiyo.biraz medeniyet ya cok mu zoor .ben hicde amerikda gormedim boyle cocuk.hatta amerikadaki parkda polisler olur parka girereken o senin cocugun mu diye bakarlar parkalri geenlde cok buuyk olur yurume piknik yapma alani filan olur oralari girmek serbest ama tam park alanina girersen polisler bi bakar cocugunn yoksa.parklar saat 22;00 da kapatilir polisler tarafindan .ama bizde nerde ana baba salmis cocugu ppolisler napsin .offf offff hele su parklarda dikilen gebnclere de sinir oluyorum durmasinlar ya.

cocuklarimiza gercekden sahip cikalim ben pek innamiyorumki turkiye duzelsin bolye seyler ortadan kalksin ama insallah biter boyle seyler.anna baba deseki cocuga bak oglum kiizm boyle olmaz oyuncakalrinla duzgun oyna yada parkda duzgun oyna kirma dokme arkadslarini itme vs vs diye.bizde cocuk olduk anamle babamin iki lafindan biri bunlardi bisye dokunmaya cekinirdik biz zarra veririz diye.ama baskkalari oylemi aaa oglumkizim onumu dovdun bunumu dovdun afferin sana.cocugu boyle seyler yapiyo diye gurur duyanlarda var.

hele su el kadar bebekleri bakkala gonderiyolarya sinir oluyorum ya 2-3 yasindaki bebek daha kucak bebegi bakklada manavda ne isi var ya ,.Allah akil fikir versn bunlara

kıyamam ya iyi olur inşallah.... hep anne babaların suçu. çocuklarına nerde ne yapmaları gerektiğini öğretmiyorlar. tamam çocuklar da, özellikle erkek çocukları, daha haşarı oluyor ama biraz terbiye edilse bu kadar kuduruk olmazlar belki. ...

ay çok kötü oldum yaa sabah sabah :26:
8 yaşında erkek kardeşim var, erkek çocuğu işte yerinde duramıyo deli dolu.. her gün düşüp bir yerlerini kanatıyo,
bisikletten düşüp dizi sıyrılsa içim acır böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum. Gerçi annem-babam da dışarı bırakmıyor, hep site içindeki parkta oynuyo ama sitenin parkında da benzer bir kaydırak var :26: gerçi kardeşim öyle üzerine çıkmaz, korkar zaten de..
Akşam gidip konuşucam biraz onunla, anneme de başlığı maille gönderiyim :/
inş o çocuk eski sağlığına bir an önce kavuşur :110: Allahım tüm çocukları korusun..

Son düzenleme:
Sizin içinde zor olmuştur bu olaya tanıklık etmek.

Ben çok etkilenirdim o çocuk öyle olunca, ne yapmam gerektiğini bilemez birde kendimi sorumlu hissederdim olaydan.

Geçmiş olsun.

Ne yazık ki sorumsuz aileler, görgüsüz yetiştirilme tarzı oldukça bu tarz haberleri duymaya devam edeceğiz.

Çocukların çoğu korsan gibi ortalığı birbirine katıyor.

Ben hep şunu derim; aileye de eğitim verilmeli.

Çoğu çocuk nezaketten, görgü kurallarından, toplum kurallarından bir haber yaşıyor.

Ne olursa olsun dediğiniz gibi, anne/baba mutlaka çocuğun başında olmalı.

canım istanbul semtlerinde; eskiyen parkları tümüyle kaldırıp yenisini dikme çalışması var....bildiğim kadarıyla merkezlerdeki parklar değişmiyor çünkü onlar böyle mahalle arasındakiler gibi yıpratılamıyor bakan gözeten daha çok olduğu için ...ne güzel adamlar çalışıyor ama olay faciaya dönüşünce bilet istanbul çalışanlarına kesiliyor bak kardeşim çocuğuna adam parkı getirip dikmiş güzelce çocuğuna dadılık mı yapsın bir de ...ya daha üstelik yeni parkın ilk günüyken...

merhaba canim..parklarda, cocuklarin oyun alanlarinda zemin yumusak olmali..cocuk bunlar yahu elbette dusecekler..parklari yenilemeyi dusunenler acaba bunu dusunemiyorlarmi..

memlekete gittiğimde annem anlattı yakın sokaklarda bi yeri tarif ederek..;"kadının üst katına bi aile taşınıyo...ailede çocuk da var....akşama doğru bir gün zilleri çalınıyor kadının kapıyı açınca uzaktan gördüğü komşusu; "rahatsız ettim kusura bakmayın ben üst komşunuz bugün oğlumun doğum günü var ama kimseyi tanımayız etmeyiz sizin oğlanı yollasanız da bizim oğlan yalnız kalmasa hem beraber oynarlar bi mahsuru yoksa"" ne kadar masumca bir istek değil mi...
kadın oğlunu güzelce giydiriyor evden bir hediyeyi de eline yolluyor yukarı kata yolluyor...ama akşam oluyor çocuğu merak eden kadın;üst kata çıkıyor zili çalıyor çalıyor...açan yok heralde duymadı diye ısrarla çalıyor yine yok...eşini arıyor polis geliyor içeri giriyolar ki ne komşu sandıkları insanlar ne de oğlu var ortada....komşu sandıkları kişiler organ mafyası ....oğullarını malesef böbreği dalağı alınmış şeklilde bi yerde ölü olarak buluyorlar."
Allah ım sen bizi evlatlarımızı cümlemizin evladını koru lütfen...
anlatıyorum ki ortalığın ne kadar güvensiz olduğunu görün diye..eminim siz benden daha iyi biliyorsunuz bunu...bugün parkta gördüğüm olaydan sonra çatlıcaktım resmen kalbim sıkıştı hatta bi ara..size anlattığım iyi oldu inanın biraz ferahladım yoksa bana bişi olacaktı...

memleketiniz neresi bilmiyorum ama ayni hikaye bizim orda da oldu
ve bir kac gun sonra buyuk bi super markette( guya kalabalikta bisey olmaz diyoruz) adamin biri orta yasli bi bayana;
-esime parfum alicam begenemedim bi koklar misiniz? diyor
bayan da tabi hemen yardimci olmaya calisiyor
kokladiktan sonra bayiliyor
adm bir feryat figan
-yetisin esim bayildi arabaya goturelim diye
herkes karga tulumba adamin arabasina el birligiyle yatiriyor
bi kac gun sonra kadini tum organlari alinmis sekilde sehir coplugunde buluyorlar
yok boyle bisey
herkesin gozu onunde bile biz buyukler bile tehlike altindaysak
yazik diyorum sorumsuz ailelerin ellerinde buyuyen cocuklara
Allah hepimizin evladini bizlere bagislasin!

Son düzenleme:
Sizin içinde zor olmuştur bu olaya tanıklık etmek.

Ben çok etkilenirdim o çocuk öyle olunca, ne yapmam gerektiğini bilemez birde kendimi sorumlu hissederdim olaydan.

Geçmiş olsun.

Ne yazık ki sorumsuz aileler, görgüsüz yetiştirilme tarzı oldukça bu tarz haberleri duymaya devam edeceğiz.

Çocukların çoğu korsan gibi ortalığı birbirine katıyor.

Ben hep şunu derim; aileye de eğitim verilmeli.

Çoğu çocuk nezaketten, görgü kurallarından, toplum kurallarından bir haber yaşıyor.

Ne olursa olsun dediğiniz gibi, anne/baba mutlaka çocuğun başında olmalı.

sorma etkisinden yeni kurtuldum desem yeridir ama aklım hala onda sabah kalkınca acaba nasıl kimden öğrenirim durumunu diye düşündüm..gözümün önünde o sahne geldi gitti gece boyunca...eşime anlattım sahurdan sonra o da çok üzüldü...insan başına gelmeyince araştırmaya da gerek duymuyor sanırım..kızım 11 aylıkken iri dişli bir toka yutunca morarıp siyaha dönünce çokk panikledim kimse yoktu bişi bilmiyor cahildim dışarı attım imdat diyerek kendimi çocukla..ama o olaydan sonra bu cisim yutma konusunda nerde bişi olsa can kulağıyla dinledim tv de doktorları takip ettim..ve bigün yakın arkadaşımın çocuğu bi cisim yutunca gözümün önünde herkes bağırırken ben paniklemeden mudahahele edip cismi çıkardığımı farkettim ;anlatmak istediğim şey;bilgilenince insan paniklemiyor....aslında başımıza gelsin ya da gelmesin ilk yardım konularında çok bilgiye ihtiyacımız var ki paniğe yol açmasın...

memleketiniz neresi bilmiyorum ama ayni hikaye bizim orda da oldu
ve bir kac gun sonra buyuk bi super markette( guya kalabalikta bisey olmaz diyoruz) adamin biri orta yasli bi bayana;
-esime parfum alicam begenemedim bi koklar misiniz? diyor
bayan da tabi hemen yardimci olmaya calisiyor
kokladiktan sonra bayiliyor
adm bir feryat figan
-yetisin esim bayildi arabaya goturelim diye
herkes karga tulumba adamin arabasina el birligiyle yatiriyor
bi kac gun sonra kadini tum organlari alinmis sekilde sehir coplugunde buluyorlar
yok boyle bisey
herkesin gozu onunde bile biz buyukler bile tehlike altindaysak
yazik diyorum sorumsuz ailelerin ellerinde buyuyen cocuklara
Allah hepimizin evladini bizlere bagislasin!

Aman Allah ım ya dehşet verici...kimse düşünemez panikle belki de adam için yardımsever helal olsun diye bi destekle kadını bindirdiler arabaya..büyüklerin bile başına bunlar gelirken çocuklar için korkmakta önlem almakta en önde olmak şart..daha anlatacak çok şey var da bu topiği dehşet haline düşürmekten çekinirim.ama anlatıp karşılıklı bilgilenmekte önemli... amin hepimizin evladı Allah a emanet ;Allah bağışlasın..

hiç aklıma bile düşmez böyle şey kimin aklına gelir şu örnekte olan dehşet verici şey..parkta 1/2 haftadır bir kadının bana x marka ürünler sattığını söyleyerek yanaşmasından korktum şimdi ne yalan söyleyim bi gün küçük bir çanta getirip ürünler bunlar al bu parfümü bir kokla bak harika derse tırsarım açıkçası bundan sonra!hani resmi olmak var ya insan olarak şikayet ederiz ya aslında böyle şeyleri duyunca iyi oluyor.....ne kötü bir devirdeyiz.ömrü varsa ben kızım büyüyünce onun çocukları oluunca onların devrini düşünemiyorum şimdiden onlar için bile endişeleniyorum...

Son düzenleme:
Back
X