Bakin kediyi sevmek isterken demissin hayvanlarin napicagi kesinlikle belli olur. Siz sokakta gorunen bir hayvanin ne kadar uysal oldugunu bilemezsiniz,bende diyorum ki size fakat kendi buyuttugunuz beslediginiz her hareketini bildiginiz hayvanin napcagini bilirsiniz. Akilla alakasi yok kediler biraz daha farkli ve ozgurluk anlayisi olan hayvanlar kopekler oyle degil. Kopekler kesinlikle kontrol altina alinabilecek ve hareketleri ongorulecek hayvanlardir. Ben burada hic pitbull isirdi saldirdi haberi duymadim dahasi zaten tasmasiz gezdirme olayi yok. Eger kopekler zararli olsaydi her evde 2-3 kopek olmazdi.. Ayrica burasi Amerika kac kisinin evind e kopek var biliyor musunuz? Doktorlarda bilincli veterinerlerde herkesin evinde colugu cocugunda var. asisini yaptirdikdan sonra mikrop kapmazsiniz bu mumkun degil... mikrobu evinizi kopek yokken de temizlemesseniz tuvaleti ovmazsaniz bulasiginizi yikamazsaniz elinizi yikamazsaniz kaparsiniz. Kimsenin kedi kopekten mikrop kaptigi yok hos burada sokak kedisi kopegide yok. Herkesin hayvani asili. eger bu derece canavar olsaydi bu hayvanlar kimse evine almazdi.Ama Turkiyede bu hayvanlar evlere dost olsun bahceyi beklesin cocuklara sevi asilasin diye alinmiyor. Ne icin aliniyo herkes iyi biliyo. Kopekler sebepsiz bisi yapmazlar. Ben hayvanimin yuruyusunden bakisindan bi sonraki hareketini kestirebiliyorum.3 senedi kopegimiz yanimizada sokulup yatar kivrilirda hic korkmadim yuzumude parcalamadi hatta kuyrugunu ceken oyuncak bebekle kafasina vuran cocuklardan bile nazikce kacmaya calisir genede hic bisi yapmaz cunku onlarin cocuk oldugunu bilir. Ama buyuk insan yapsa durduk yere dovmeye kalksa kacar veya tepki gosterir bana vurma diyerekten disini gosterir veya hirlar. Her yaptiklarnin bir sebebi var bence., Pitbullarda canavar degil yetistirme tarzina bagli. Saldirgan bir hayvani yuzde yuz diyorum kesin dovmusletrdir benim yetistirdigim kopek bana cocuguma saldiriyorsa bu kesin benim yaptigim bisiden olmustur sucu kendimde ararim. Durduk yere yapmazlar cunku.Hayvanlar hic bisiyi unutmaz
KÖPEK MİNİK KIZIN YÜZÜNÜ PARÇALADI!..
İngiltere’de 2 yaşındaki Taylor Leadbeater adlı kız çocuğu geçen pazartesi oyuncaklarıyla oynarken, ailesinin evde beslediği Fransız “Bullmastiff” cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
27 Mart 2010 Cumartesi 17:04
İngiltere’de 2 yaşındaki Taylor Leadbeater adlı kız çocuğu geçen pazartesi oyuncaklarıyla oynarken, ailesinin evde beslediği Fransız “Bullmastiff” cinsi köpeğin saldırısına uğradı.
Birden saldırganlaşan köpek, küçük kızın yüzünü parçaladı. Gürültüye koşan babası Taylor'u köpeğin elinden kurtardı. Daha sonra bahçeye götürdüğü köpeği bıçaklayarak öldürdü. Hastaneye kaldırılan Taylor'un yüzüne 70 dikiş atıldı. Talihsiz kız gözlerinin altındaki derin yaralar nedeniyle yeniden ameliyat edilecek. "Bordeaux Bulldog"u olarak da anılan Bullmastiff cinsi köpekler genellikle koruma amaçlı kullanılıyor.
Haberin fotoğrafları
Bu da başka haber
Köpek küçük çocuğun yüzünü parçaladı
İngiltere de 3 yaşındaki bir çocuk , fedakar , sadık ve sevimli oluşlarının yanı sıra körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Yüzüne 40 dikiş atılan küçük çocuk , ölümden döndü.
Dorset bölgesinin Poole Limanı yakınlarındaki bir pakta ailesiyle birlikte piknik yapan 3 yaşındaki Logan Trim, çocuklarla, diğer köpek, ev hayvanları ile çok iyi geçinen ve körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi siyah köpeğin saldırısına uğradı.
Küçük oğlunu Labrador'un keskin dişleri arasından güçlükle kurtaran anne Lara Slingsby, yaşadığı dehşeti anlattı:
“Logan salıncakta sallanıyordu. Büyükbabasının uçurtmasını getirmek üzere arabaya doğru yürüdüğünü görünce salıncaktan inerek koşmaya başladı. Yaklaşık 50 metre aşağıda yaşlı bir kadın duruyordu. Yanında Labrador cinsi siyah bir köpek ve küçük bir köpek yavrusu vardı. Yaşlı kadın gülerek yanımızdan geçti ve bu sırada Logan bir kaç adım arkamda duruyordu. Labrador yanımdan geçerken ona elimle dokundum. O da elimi kokladı ve uzaklaştı. Sonra küçük köpeğe doğru yöneldim. Neler olduğunu göremedim ama oğlum köpeği kızdıracak birşey yapmamıştı. Yüzü kanlar içinde kalmıştı. Oğlumu hızla köpeğin yanından uzaklaştırdım ve polisi arayarak yardım istedim."
Görgü tanığı 22 yaşındaki Colehill, yaşananların tam bir korku filmini andırdığını söyledi.
eklemeyi bilemediğimden kopyala yapıştır yaptım...
bak canım çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor demişsin ya çok doğru bu.hayvanlara iyi davranma ;merhamet duyguları ,onlara baktırdığın taktirde "sorumluluk" duyguları da gelişir.
ama köpek meselesi bana mahsurlu geliyor bu aralar..elbette ki sen hayvan beslediğin haşir neşir olduğundan normal karşılarsın..hatta bu aralar golden retriever almayı düşündüm ...ama yine de temkinli davranmalı işin içinde çocuk olunca.ki kaldı ki bu köpek cinsi en uysal en dostçul hayvanlardanken....ama kanında saldırganlığın olduğuna dair uzmanların hem fikir olduğu , çenesinin 2 ton kaldırabilme kapasitesine sahip olduğu bir köpeğin beslenmesi asla doğru değil.tabi bu benim düşüncem kaldı ki tutup da "ben evimde timsah beslerim "diyene saygı duyarım
kuş meselesine gelince o evcil muhabbet kuşları doğaya salındığı zaman doğa şartlarına uyamadı için çabuk ölürler o nedenle onların kafes içinde ev içinde beslenmesinde mahsur yoktur o konuyu ben de çok araştırdım..bi ara kuşum vardı ama öldükten sonra kızımda da alerji çıkınca almadım..sanırım işin içine çocuk girdi mi seçimlerin daha bir dikkatle yapılması gerekiyor..
bu arada o kedi köpek horoz dövüştüren ruhu bozuk adamlardan ben de nefret ediyorum yazık o hayvanların vebaline nasıl giriyorlar..