Parkta dehşet!

ay yazık çocuğa ya ama ben artık kızımı parka getirmiyom çünkü hep üstlerde çocuklar ve kızımın üsütünede düşe bilirler bazı anneler ne kadar rahat hayretler içindeyim

kalçası ve omzu kırılmış malesef...

Ay yaziik kalca kirigi cok fena... bu arada ben hic hoslanmazdim diger cocuklar cocugumu itsin dovsun kavga cikarsin. analari bisey demiyosa siz deyin. ben bagirir gozlerini korkuturdum valla.Anneside gozeyip denetimli bir sekilde oynatsaydi simdi o kalca cikigi kimbilir nasil iyilesecekk ameliyati bile zor .

Missplayful Türkiye den bahsediyoruz burası Amerika değil bu hayvan ve türevleri burada beslenmemeli çünkü biz millet olarak hayvanlara da bakamıyoruz.

Mesela birde benim en sinir olduğum eline hayvanını alan çocuk parkına getirip tuvalet ihtiyacını karşılatıyor ardından ne temizliyor ne bir şey çoluk çocuk çimende koşamıyor, çünkü her taraf köpek pisliği...

Missplayful Türkiye den bahsediyoruz burası Amerika değil bu hayvan ve türevleri burada beslenmemeli çünkü biz millet olarak hayvanlara da bakamıyoruz.

Mesela birde benim en sinir olduğum eline hayvanını alan çocuk parkına getirip tuvalet ihtiyacını karşılatıyor ardından ne temizliyor ne bir şey çoluk çocuk çimende koşamıyor, çünkü her taraf köpek pisliği...

Iste ben poset tasiyorum mahal vermemek icin kakasini oyle aliyoruz. Ama cis icin yapabilecek birsey yok maalesef koca koca adamlarda ortalik yere tuvaletini yapiyo bazen. Kiyaslamak dogru olmaz ama kopeklerin cisini yaptirabilecek pek yer yok. Cocuk parklarina cevresine sokmamaya calisiyorum. Disarda Turkiyede oldugumdada ya yanima sopa aliyorum ya biber gazi cunku insanlara saldirdiklari gibi kopegimede saldiriyorlar. Hos benim kopegiminde bir ayni anda bir pitbull bir labrador dovmuslugu var saldiran kopeklerden ben mesul degilim:D yani haklar ama ben genede kimsenin kopeginin caninin acimasini istemem. Dedigim gibi sokaga ciktiginizda korkuyorsaniz biber gazi alin basibos illaki birakicaklar sahibi icinde kalinca bi odun:D

Iste ben poset tasiyorum mahal vermemek icin kakasini oyle aliyoruz. Ama cis icin yapabilecek birsey yok maalesef koca koca adamlarda ortalik yere tuvaletini yapiyo bazen. Kiyaslamak dogru olmaz ama kopeklerin cisini yaptirabilecek pek yer yok. Cocuk parklarina cevresine sokmamaya calisiyorum. Disarda Turkiyede oldugumdada ya yanima sopa aliyorum ya biber gazi cunku insanlara saldirdiklari gibi kopegimede saldiriyorlar. Hos benim kopegiminde bir ayni anda bir pitbull bir labrador dovmuslugu var saldiran kopeklerden ben mesul degilim:D yani haklar ama ben genede kimsenin kopeginin caninin acimasini istemem. Dedigim gibi sokaga ciktiginizda korkuyorsaniz biber gazi alin basibos illaki birakicaklar sahibi icinde kalinca bi odun:D

İşte senin gibi bilinçli hayvan besleyenlerden yok burada malesef hiç rastlamadım.

Kediler neyse ama kopekler yirtici doga havyani degildir ki artik kediler bile yemek bulamiyor bazen.BU hayvanlar gayette evde beslenebilir. Ayrica bahceli ev denen birsey var bahcede gayette guzel yasayabiliyorlar. Bazi insanlara hayvanlar iyi gelir ayrica stresi azaltir cocuklara sevgiyi asilarlar. Hayvanlarla buyuyen cocuklar merhametli olur... ustelik hayvanlar cikarsiz sevgi gosterdikleri icin pek cok kisiye terapi amacida gormektedirler.Dediginiz kus ayri bir olay evet onlar dogada yasasa olur. Ayrica evde yasayan hayvanlarin bakimi gayet kolay bazen eslerimizin kendimizin saclari kili tuyu bile onlarinkinden daha cok dokuluyor gerekli temizligi yapar asisini yapar hergun tarar mutfaga girmemeye alistirirsaniz hic bisi olmaz

Asıl ben dehşete düştüm şuan,hayvanlara canavar muamelesi yapılmış!
Sadece insanlar ait mi sanıosunuz bu dünya?
Kimisi evde hayvan besleyenleri yerin dibine sokmuş,kimisi ne yapacakları belli olmaz bilmemne...

missplayful'a teşekkür ediyorum,tek savunan o olmuş hayvanları.

Bir de evde bakılmaz,doğaya bırakın gibi bişeyler saçmalamış biri.
İnsanlar doğal bi yer mi bıraktılar?
Şehir içlerinde sapıkların tecavüzlerine uğrayan köpekler,kolları bacakları kesilip kaynar suda haşlanan kediler,bunları okuduğunuzda hiç içiniz sızlamıosa vicdanınız sadece insanlara çalışıyor demektir.
Şehir içlerinde,aç susuz işkence görmenin doğal hayat olduğunu savunan zihniyete diyecek bişeyim yok.
Aman sizin çocuklarınıza bişey olmasın,insanlara bişey olmasın hayvanlar ne halleri varsa görsünler!
İşte ben de bu zihniyet karşısında dehşete düşüyorum.

Son düzenleme:
açıkçası ben köpeklerden çok korkuyorum yanlarına bile yaklaşamam ama onlara uygulanan eziyeti görmemezlikten gelemem sırf zevk olsun diye işkence edenlere zaten kimse hak vermez

benim sinir olduğum hayvanların başıboş sokaklarda dolanması bizim burada köpek çok ve sürüyle geziyorlar geçen sene çocuklar kapının önünde oynarken 5-6 köpek havlaya havlaya çocukların üzerine koşturmaya başlayınca herkes nasıl çocuğunu alıp apartmana kaçacağını şaşırdı o hengamede çocukların nasıl korktuğunu siz düşünün kendimizi apartmana kilitledik resmen ve bu ilk olmuyo 1 kaç ay sonra okula giden bir çocuğu sıkıştırmışlar yine komşular ayırmış şimdi gerçekten korkulacak hayvan değil derseniz bişey diyemem ama güven olmuyo işte...

Son düzenleme:
allah şifasını versın çocukcağızın...
o çocuğu başıboş parkta bırakan ane-babaya da akıl fikir...

ben sevmem köpek falan.hayatta yaklaşmam bana da yaklaşsınlar istemem.evde besleyenın de evıne adım atmam.
bu demek değilki biz insanlar yaşayalım, tüm hayvanlara ölüm..
ben ortalıkta başıboş dolaşan köpek istemiyorum.çocugumla yolda yürürken tasmasından tutmuş köpeğini gezdiren insanın benım cocugumun hemen bacagının yanından
köpeğini yürütmesini istemiyorum.bakacaksa sahip çıksın köpeğine..ben o köpekle yan yana yürümek zorunda değilim ki..neden insanın burnunun dibine kadar yaklaştırırlar anlamam...kendisi alsın yatagına yatsın,kendi yediği kaptan yedirsin banane..
bide en gıcık olduğum şey her köpek sahıbı aynı seyı der"aman korkmayın bişey yapmaz"...
birşey yapan köpek yok onlara göre zaten.kimsenin köpeği birşey yapmıyor nedense..
ama görüyor duyuyor,biliyoruz neler yaşanıyor..
sözün özü sokaktakı basıboş köpekler olmamalı ve köpek besleyenler karşısındaki insanın haklarına saygı göstermeli.
sırf karşı apt deki insanın köpeğinin bağırtısı mahalleye yetıyor.hav hav hav dinlemek zorunda mıyım akşama kadar.şikayet etmeyım de ne yapayım?

arkadaslar ben amerikada yasiyorum, arkadasimin komsusunun kopegi var. bahceli evleri ,ve arkadasimin oglunu saldirdi kopek , bacagini isirdi , dikis falan atildi. yani amerikada turkiyede farketmiyor, ustelik komsularinin kopegi egitimli saldirmayan bir kopekmis. Ama cocuga saldirdi , hic belli olmuyor bu kopeklerin ne yapacagi. Amerikada parkta heryerde kopek var hepsi sahipli ,ama ben yinede korkuyorum.

bizim evimizde bahceli, ve komsumun 2 tane kopegi var , bizim bahceyede geliyor, kucuk olduklari icin alistim , ama hala uzak dururum kopeklerden.

Allah korusun yavrucağı.ay kimbilir kimin kuzusu.
Allah anasına babasına bağışlasın çok üzüldüm inşallah kötü değildir durumu.
Ama gülüm herşeyin başı eğitim işte.anne var anne var.
sen doğur büyüt at o çocuğu parka ne gelir başına bilinmez.
ay benim evladım olsa 1 dak ayırmam gözümden yazık ay.

Ay yaziik kalca kirigi cok fena... bu arada ben hic hoslanmazdim diger cocuklar cocugumu itsin dovsun kavga cikarsin. analari bisey demiyosa siz deyin. ben bagirir gozlerini korkuturdum valla.Anneside gozeyip denetimli bir sekilde oynatsaydi simdi o kalca cikigi kimbilir nasil iyilesecekk ameliyati bile zor .

çocuğumu parka bırakır bankta oturup gözetlemeye çalışırım uzaktan seyrederim ki biraz özgüveni gelsin yalnız kalabilmeyi öğrensin; bazen küçücük 2.5 yaşında erkek çocukları kumdan kale yapan kızıma sataşır kalesini bozar gider kızım tekrar kale yapar tekrar sataşınca ağlamaya başlar kalemi bozdu diye..yine mudahale etmmeye çalışırım kendi başına sorunlara yaklaşmasını öğrensin başetmeyi öğrensin diye..fazla olmayacak şekilde düştüyse gözüme bakar "ağlamaklı" kalk kızım bişi yok derim "yavrum benim noldu sana "desem bilirim yaş akıcak gözünden acımıyorsa da acıyacak.bazen yapma etme dediğim halde düştüyse "iyi oldu sana istersen bir daha yap da anne sözünü dinleme" derim..ağlıyacağı varsa da ağlıyamaz:27: biliyorum belki o konuda azıcık gaddarmışım gibi görünse de ana kuzusu gibi yetişip tek başına olunca ne yapacağını bilemeyip çaresiz kalmasını istemediğim için yapıyorum ara sıra.yakın bir arkadaşım "ama çok gaddarsın "ya demişti düştüğünde pof poflamadığım için.annemden de kalayı yemiştim ya ne vicdansızsın diye düştüğünde "iyi oldu" dediğim için..elbette çocuğum düşünce içim cız eder yaralanmamışsa öyle morarma falan olmamışsa kısacası mudahale gerektirecek bişi olmamışsa;olayı büyütüp "çıt kırıldım"a dönüşmesini istemem.izliyorum sırf azcık düşen çocuğuna """off yavrummm noldu sana bişin var mı diye ağlamayacak çocuğu ağlatan anneleri; çocuk sırf annesi öyle dramatikleştirdiği için biraz da korktuğu için ağlamaya başlar..
ha bu arada çocuklar cidden sataşıyorsa tabiki o zaman onları uyarır ya da uzaktan parmağımla göz dağı veririm.bunu gören kızım da nasıl kasılır anlatamam :1:
geçen parkta çocuklar kaymamış oturmuş kaydırak başında ağlayarak geldi "anne kaymıyolarrr" gittim artık yanlarına "hadi bakalım kayıyor herkes.." baktım sonra yine aynı durum "döv anne onları dövvv" diye bağırıyor ama aynı hatayı kızım da yapmaya başlamış kaymıyor hayır kızım sen de hatalısın sen de kaymıyorsun dedim.bana nasıl söyleniyor onları tutuyorsun diye..çocuk kısmına hatasını önce anne babası bildirirse çocuğu buna alıştırırsa;başkasının ilerde onlara hatasını bildirmesi acı gelmez sanırım..en azınan ben öyle düşünüyorum bu konuda eğitim almadım ama eğitim almayı kitapları devirmeyi çook isterdim.malesef şu ara "kitap sayfalarını uzun süre okuyamama; gibi konsantre olamama" gibi sorunum olduğundan dolayı aldığım çocuk eğitim kitaplarında tektük göz atmaktan öteye gidemedim.
ama keşke herkes bi parça güzel bir çocuk eğitimi kitabı alıp okusa ;başlıklara dahi göz atsa faydası olacaktır...ve birkez daha anladım ki "acil ilk yardım eğitimi mutlaka şart her bireye"

Son düzenleme:
içim çekildi vallahi tüylerim diken diken oldu.Allah o çocuğu ailesine bağışlasın inşallah.

devir çok kötü,çocuklarımız çok hızlı ve çabuk tüketen çocuklar.Rabbim hepsini korusun kollasın inşallah.

bizim buralardada dolu başıboş çocuk doğurup atıyorlar dışarı nolursa olsun gerisinde çok var çocuk çünkü nefret ediyorum böyle ailelerden.

Kimisi evde hayvan besleyenleri yerin dibine sokmuş,kimisi ne yapacakları belli olmaz bilmemne...

Şehir içlerinde sapıkların tecavüzlerine uğrayan köpekler,kolları bacakları kesilip kaynar suda haşlanan kediler,bunları okuduğunuzda hiç içiniz sızlamıosa vicdanınız sadece insanlara çalışıyor demektir.
Şehir içlerinde,aç susuz işkence görmenin doğal hayat olduğunu savunan zihniyete diyecek bişeyim yok.
Aman sizin çocuklarınıza bişey olmasın,insanlara bişey olmasın hayvanlar ne halleri varsa görsünler!

merhamet sadece sizde var dimi?o zaman gidip o saydığınız eylemleri yapan insanları adam edin.işte o insanlara merhamet duymuyorum tabi ki,bu da gösteriyo ki merhametimiz sadece insanlara değil..biz evde beslemeye yanaşmıyorsak en azından işkence etmiyoruz dimi?gidin onları ıslah edin.şehirlerde yaşam alanı yok olduysa ve aç kalıyorlarsa hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturun ve doyurun.ev mi onların doğal yaşam alanı?ha illa ben evde beslerim diyosanız,o hayvanın da üzerinizde hakkı varsa alıcaktır zaten. neyse..aynen dediğiniz gibi ben bi köpeğe güvenemem saldırır mı saldırır.sizi ait olmadığınız bi yere hapsetsinler ne dersiniz?acaba dile gelse ne söyler sizinle yaşayan dostunuz?sizinle tv izlemeye mecbur mu,yada başka şeylere?ayrıca ben ne kadar saçmalamışsam siz de o kadar saçmalamışsınız.bu da sizin zihniyetiniz.herkesin zihniyeti kendine...:61:

Son düzenleme:

merhamet sadece sizde var dimi?o zaman gidip o saydığınız eylemleri yapan insanları adam edin.biz evde beslemeye yanaşmıyorsak en azından işkence etmiyoruz dimi?gidin onları ıslah edin.şehirlerde yaşam alanı yok olduysa ve aç kalıyorlarsa hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturun ve doyurun.ev mi onların doğal yaşam alanı?ha illa ben evde beslerim diyosanız,o hayvanın da üzerinizde hakkı varsa alıcaktır zaten. neyse..aynen dediğiniz gibi ben bi köpeğe güvenemem saldırır mı saldırır.sizi ait olmadığınız bi yere hapsetsinler ne dersiniz?acaba dile gelse ne söyler sizinle yaşayan dostunuz?sizinle tv izlemeye mecbur mu,yada başka şeylere?ayrıca ben ne kadar saçmalamışsam siz de o kadar saçmalamışsınız.bu da sizin zihniyetiniz.herkesin zihniyeti kendine...:61:

merhamet sadece sizde var dimi?o zaman gidip o saydığınız eylemleri yapan insanları adam edin.biz evde beslemeye yanaşmıyorsak en azından işkence etmiyoruz dimi?gidin onları ıslah edin.şehirlerde yaşam alanı yok olduysa ve aç kalıyorlarsa hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturun ve doyurun.ev mi onların doğal yaşam alanı?ha illa ben evde beslerim diyosanız,o hayvanın da üzerinizde hakkı varsa alıcaktır zaten. neyse..aynen dediğiniz gibi ben bi köpeğe güvenemem saldırır mı saldırır.sizi ait olmadığınız bi yere hapsetsinler ne dersiniz?acaba dile gelse ne söyler sizinle yaşayan dostunuz?sizinle tv izlemeye mecbur mu,yada başka şeylere?ayrıca ben ne kadar saçmalamışsam siz de o kadar saçmalamışsınız.bu da sizin zihniyetiniz.herkesin zihniyeti kendine...:61:

Arkadasim kopek bakmadigin cok belli oluyor nasil ben bilmedigim konularda yorum yapmiyorsam sende bilmedigin konularda hic yorum yapmamayi dene. Kusura bakmada ben kopegimle elbette sokakta yuruyecegim. Sirf bazi insanlar sevmiyor diye kopegimi sokaga cikarmayacak miyim?Hayvanlar cogu insandan daha masum ve cikarsiz sevgi veren varliklar ayrica ne cesit olursa olsun onlari korumaya kollamaya sahip cikmaya mecburuz. Bu bir cesit AllaH'in sinavidir. Bugune kadar cok karga, kus ,kopek ,kedi yarali veya muhtac buldum baktim veterinere goturdum.Onlari oyle sokakta rezil bir sekilde birakamazdim.Bazi insanlar zarar vermek icin cabalar kimisi kurtarmak bakmak icin.... Sonucta ac bir kopek gorsem onu beslemesem yarin bir gun hesabinida ben verecegim. Ben sevap isledigimi dusunurum. Misalki cok basit artik yemeginiz var cope mi gitse daha iyi yoksa bir kac hayvan doysa mi daha iyi? Sokak kedisi kopegi maalesef o veya bu sekilde var uremis ve hepimizin sorunu. Ister gormezden gelirsin cogu insanin yaptigi gibi ister yardim edersin vicdanina kalmis. Ayni muhtac bi insan varsa icinden geliyorsa yardim edersin gelmiyorsa etmezsin.

Herkesin ne sekilde kopek yetistirdigini bilemiyorum. Ben cok arastirarak okuyarak dikkat ederek aman kimse rahatsiz olmasin diye dusunerek kopek buyutuyorum tabi kopegimin bakimini aksatmadan konforunu atlamadan.Eger ben isirmaz sevin diyorsam isirmaz bu kadar emin konusuyorum. Eger benim kopegim bir cocugu veya insani isirirsa gelip herkes yuzume tukursun o kadar iddialiyim yani.Ama baskasinin kopegini ne kadar isirmaz deselerde sevmeye kalkismam yada olacaklari goze alip sevmeye kalkisirim.Kimsenin kopeginin ne sartlarda yetistigini bilemem.Ben sadece kendi kopegime ve kendime guvenirim gerisini bilemem arkadas.

Evde baktigim kopekte kapali degil kendine ait iki tane bir on bir arka bahcesi var. Kopegimiz bizi cok seviyor eger sevmeseydi o evde kapali diye iddia ettiginiz evde beni heryerde golge gibi takip etmezdi. Hayvan bizi oyle seviyorki bizle oturmak zorunda degilken biz baska odaya gitsek asla diger odada duramaz illaki gelip bize sarilmali yanimiza sokulmalu. Eger uyudugumuz odada uyumazsa o gece uyuyamaz... kapinin disarsinda biraksak tum gece yatak odamiza girmek icin aglar... bizi sevmeyen eve kapanmis bir kopek bunlari nasil yapabilir? Biz isten geldigimizde sevincten cilgina donmez.Sadece 2 gun kopegimi annemlere biraktim inanin ki o kopek yemek yemegi birakmis biz gelene kadar ac beklemis aglamis ve surekli kapidan camdan bakip bizim gelmemizi bekliyormus. Eger kopegimiz bizi sevmese biz bunu anlardik inanin bizle gecirdigin her vakit her dakika icin cok mutlu bundan eminim 1 dk ayrilmaya bile gonlu yok. Keske kopeginiz olsaydi 3 yil beraber gecirseydiniz bi en azindan o zaman belki hak verirdiniz. Bir hayvan sever olarak bu tepkilere cok uzluyorum ama hic bir zaman insanlarin hakkinida cignemedim. Kesinlikle uzaktan kopekten korkan insanlarin varligini hissettiimde bile sirf korkmasinlar diye yolumu degistirdim, her zaman kakasini topladim, cocuk parkinin etrafinda gezdirmedim, asla salik birakmadim,kopegim yavruyken cocuklarla oynattim.... tek sucu diger kopeklerden dayak yedi onlari sevmez iyi anlasamiyor, insana cocuga saldirmaz kendine saldiran kopege saldirir ondan da ben mesul degilim. Biz insanlar bile kendimizi koruyoruz gerekirse o da kendini koruycak.

Haycan sevmek zorunda degilsiniz, fakar onlar hakkinda kotu konusmak zorunda da degilsiniz besleyeninde secimine kimse karisamaz.Yeterki hayvanlara zarar vermeyin sevmek zorunda degilsiniz. Cidden Allah'in yarattigi gariban hayvanlar bunlar ya ne zararli seyler var onlara gelene kadar. Ha anliyorum sokakta basibos gezen hayvanlardan korkuyo olabilirsiniz onlari korkutmak icinde ve insanlari korkutmak icinde her iki islevi gorecek harika bi bulus var . Adi : biber gazi... alin bi tane olsun bitsin

merhamet sadece sizde var dimi?o zaman gidip o saydığınız eylemleri yapan insanları adam edin.işte o insanlara merhamet duymuyorum tabi ki,bu da gösteriyo ki merhametimiz sadece insanlara değil..biz evde beslemeye yanaşmıyorsak en azından işkence etmiyoruz dimi?gidin onları ıslah edin.şehirlerde yaşam alanı yok olduysa ve aç kalıyorlarsa hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturun ve doyurun.ev mi onların doğal yaşam alanı?ha illa ben evde beslerim diyosanız,o hayvanın da üzerinizde hakkı varsa alıcaktır zaten. neyse..aynen dediğiniz gibi ben bi köpeğe güvenemem saldırır mı saldırır.sizi ait olmadığınız bi yere hapsetsinler ne dersiniz?acaba dile gelse ne söyler sizinle yaşayan dostunuz?sizinle tv izlemeye mecbur mu,yada başka şeylere?ayrıca ben ne kadar saçmalamışsam siz de o kadar saçmalamışsınız.bu da sizin zihniyetiniz.herkesin zihniyeti kendine...:61:

bunlar bana soylenmemıs ama dayanamadım. o zaman gıdıp saydıgınız eylemlerı yapanları adam edın demıssınız, haywanlara dogal yasam alanı olusturun demıssınız ama sız nhıc bı sorumlulugun altına gırmemıssınız. demek kı bunları yapabıldıklerıne gore merhamet bı tek onlarda(bizde) warmıs. ne bu sorumluluktan kacmak? yasadıgınız dunyada bı tek sızın mı yasama hakkınız war? sızın ne kadar hakkınız warsa kedının kopegın de o kadar hakkı war. bu toplumda yasıyorsanız olan bıten her seyden sız de sorumlusunuz, merhametlıysen sunu yap bunu yap demekle olcak ıs degıl bu. bu hepımızın gorewı. bu sıcakta ewının onune 1 kap su koymaz bızım ınsanımız, koyulanı da doker nıye? cunku o ınsan ya sırf onun hakkı war herseye. ayrıca en azından ıskence etmıyoruz demıssınız, ruh saglıgı bozuk bı psıkopat degılsenız tabıkı etmıceksınız, bu bı marıfet degıl olması gereken bu zaten.
ha bı de toplatılsın kopekler dıyenler war, toplatılması ÖLDÜRÜLMELERİ demek bunu bılmıyo musunuz? bıle bıle toplatılsın dıyen katıller de hıc konusmasın artık!
ha bı de ben mecbur muyum kopegını gezdırenle yanyana yurumeye gıbı bısey demıs bırı, ben cewaplıyım : EWET MECBURSUN! cunku bu dunya bu sokaklar sadece senın degıl! once yasam hakkına saygı duymayı ogrensek gerısı gelıcek de...

eşim işten gelirken parkın yanından geçiyor ve yere plastik döşendiğini parkın etrafının kullanıma kapalı olduğunu ifade etmek için şeritler çekildiğini;fakat çocukların bi yerden girip yine oynadığını söyledi..eğer o plastik çocuk düştükten sonra şikayet üzerine döşeniyorsa güzel..ama;zaten o plastiğin döşenmesi şartken yani tam tamamlanmamaışken açık tutmuşlarsa kötü oldu...eşime dedim "ama ne yapsınlar adam başında polis mi diksinsinler parkın başına bak kapalı diye çekilen şeritleri bile saymamış girmişler içeri" deyince hak vermeden edemedim...bizim milletimize ne iyilik yapsan boş..

Son düzenleme:
bunlar bana soylenmemıs ama dayanamadım. o zaman gıdıp saydıgınız eylemlerı yapanları adam edın demıssınız, haywanlara dogal yasam alanı olusturun demıssınız ama sız nhıc bı sorumlulugun altına gırmemıssınız. demek kı bunları yapabıldıklerıne gore merhamet bı tek onlarda(bizde) warmıs. ne bu sorumluluktan kacmak? yasadıgınız dunyada bı tek sızın mı yasama hakkınız war? sızın ne kadar hakkınız warsa kedının kopegın de o kadar hakkı war. bu toplumda yasıyorsanız olan bıten her seyden sız de sorumlusunuz, merhametlıysen sunu yap bunu yap demekle olcak ıs degıl bu. bu hepımızın gorewı. bu sıcakta ewının onune 1 kap su koymaz bızım ınsanımız, koyulanı da doker nıye? cunku o ınsan ya sırf onun hakkı war herseye. ayrıca en azından ıskence etmıyoruz demıssınız, ruh saglıgı bozuk bı psıkopat degılsenız tabıkı etmıceksınız, bu bı marıfet degıl olması gereken bu zaten.
ha bı de toplatılsın kopekler dıyenler war, toplatılması ÖLDÜRÜLMELERİ demek bunu bılmıyo musunuz? bıle bıle toplatılsın dıyen katıller de hıc konusmasın artık!
ha bı de ben mecbur muyum kopegını gezdırenle yanyana yurumeye gıbı bısey demıs bırı, ben cewaplıyım : EWET MECBURSUN! cunku bu dunya bu sokaklar sadece senın degıl! once yasam hakkına saygı duymayı ogrensek gerısı gelıcek de...

hayvanları dünyadan sürelim diyen mi vardı aramızda?? arkadaş dünya sadece insanlara ait diye düşündüğümüzü sanıyo ve sölediklerimi anlamamış...
yeri gelir ekmeğini suyunu koyarım bi hayvanın önüne.yaptığım da oldu.mesele evde beslemekse bi tane köpek alıp beslesem diğer zor durumdaki hayvanlar nolcak?ki alıp hapsetmem eve filan.dışarda besleme durumum da yok.bunu yapacak olan belediyeler/devlet vs..insanlar bi ölçüde yardımcı olabilir şartlar elverdiğince.ayrıca sorumluluktan kaçmak değil ,dikkat çektiğim şey hayvanlara yardımcı olmak bi tarafa,yukarda arkadaşın yazdığı gibi tecavuz,işkence vs.. yapanlar toplansın adam edilsin.bundan ne anlıyosunuz?hayvan sevmeyen gaddar merhametsiz insanlar olduğumumu mu?emin olun şimdiye kadar çevremde çoook hayvan bulundu özellikle çocukluğumda..gayet de iyi bilirim merhameti.insan olanda vardır merhamet siz kafanızı yormayın.....

Back
X