Parkta dehşet!

okudugum da cok uzuldum .Allah yardımcısı olsun o cocugun .annesıne babasına bagıslar ınsallah.
fakat aıle ihmarkarlıgınden dogan sonuclar bunlar.dıger arkadaslarımızın da soyledıgı gıbı ,bazı ebeveynlere gercekten cok sınır oluyorum.aman benı rahasız etmesın de ne yaparsa yapsın oynasın kırsın doksun umurlarında olmuyor ebeveynlerın .sokakta boylelerı tonlarca var daha gecen gun basıma geldı .kadın 4 cocugu arka arkaya dızmıs hepsı el ele tren olmus sekılde yuruyorlar ellerındede dondurma ufacık cocuklar akıta akıta yemege calısıyorlar .annelerının dunya umrunda degıl saga sola bakınarak agzında sakızıyla gıdıyor .benım de uzerımde beyaz pantolon vardı .el ele tutusan cocuklardan bırı dengesını yıtırp bırden o dondurmalı ellerıyle bacaklarıma sarılıverdı :43: off allahım hep benı buluyor dıye aglayıverdım oracıkta :( ee napıyım sımdı cocuga dustu bagramam kı dımı ama destek almak ıcınde bacaklarımı tuttu .ama annesıne oyle bır gıcık oldum kı bır ozur bıle dılemedı mön mön baktı cekıp gıttı :47:
bızım kolu komsu evde toplandıkları zaman odamı gıyım dolabıma kadar kıtlıyorum .hıc bırı cocuklarına dur yapma cocugum yavrum demıyor.cocukları hep kırılacak esyalara yonelıyorlar ,cok uyuz oluyorum annesının yanında bırseyde dıyemıyorum guzelce elıınden almaya calsıyorum ,cocuk ınatlasıyor benımle vermıyor ,bende ver ablacıgım hadı dıye ısrar edıyorum guzel bır dılle ,ama yok cocuk ınat edıyor .annesıde oradan bıze bakıyor gulerek oyun oynuyoruz sanıyor galıba :47:

ya kızlar 2 /3 gündür ben kötüyüm aklımdan hiç çıkmıyor çocuk..o düştüğünde yanına gittiğmdeki o inlemesi o donukluğu dilinin mosmor olup içine kaçtığı anki görüntüsü..aklıma gelince birden içim daralıveriyor.......çook etkilenmişim sanırım...o kadar ki öyle bir kötü rüya gördüm ki dün kızımın da içinde olduğu....akşama kadar da o rüyadan ürperdim....kızım bu günlerde uçacağım diye kanepenin en tepesine çıkıp küt diye yere atlıyor ..hani 5/6 sene evvel pokemon çağı vardı çocuklara kötü örnekti...çocuğun biri pokemondaki karekter gibi "uçaçacağım" diyerek 5. kattaki evlerinin penceresinden atlamıştı...ay aklıma 2 gündür bu geliyor Allah vermesin kızım da uçacağım diye.....birden o çocuğun görüntüsü gibi kızımı görüveriyorum uyanıkken gözlerimi bile kapatmadan.....sabah kalkıyorum akşam yatıyorum yemek hazırlarken pc ye bakarken sanırım konuyu da takip ettiğim için...afedersiniz wc de bile aklımda o çocuğun inleyn hali o kötü hali resim gibi düşüveriyor gözlerime.....ben nasıl atlatıcam bunu bilemiyorum..hatta öyle ki kızım söz dinlemeyince, kendimi "bak o çocuk anne sözü dinlemedi o hale geldi şurası kırılmış sen niye anne sözü dinlemiyorsun" derken buluveriyorum..sonra bugün kızdım kendime; "sen büyükken etkisinden kurtulamadın çocuğa neden hatırlatıyorsun" dedim.Allah tan çocuğu görmemiş hiç bana öyle dedi..
off..bir önerisi olan var mı bu tramvayı nasıl atlatacağıma dair....;?

Millet burada kedi köpek derdine düşmüş ..konuyu açan kızcağız gördüklerinden dolayı ağır tramva yaşamış etkisinden kurtulamadığını söylüyor bir Allah ın kulunun da umrunda değil!sizden bir yardım istemiş ama görülmemiş bile..
öncelikle çocuğa Allah tan acil şifalar dilerim inşallah kırıkları çabucak kaynar.sana gelince arkadaşım kendini bişi için suçlu hissetme "yok çocuğun dilini iyice çekseydim" diyerek söyleme.düşünmemeye çalış elinde değil anlıyorum hatta konuna uğramamaya çalış aslında konuyu kapattırsan sildirsen daha iyi olacak belki bu da işe yarar kk ya geldikçe bu konuyu görmezsin ama sen millet deöğrensin çoluğu çocuğuna önlem alsın diye iyilik yapmak amacıyla yazmışsın "yardım istemişsin" umursayan yok...o halde sen de kapattır bence konunu..çünkü okudukça gördükçe saracaksın o görüntüleri başa...çık gez bişiler yap,pc de komik esprili şeyler izle oku...temizliiğe ver kendini tv izle...kızın içinde o konuda dikkatli ol tabiiki çocuklar kestiremiyor bir davranışının sonucunu..kanepeden atlıyorsa aman dikkat ayağını kırabilir uyarınca anlamıyorsa devam ediyorsa sert dille uyar bence..sonra yine siz çekeceksiniz....Allah korusun hepimizin çocuklarını..aklına kötü şeyler getirmeyui bırak sanırım kızın okul çağına gelmiş bi yerde okumuştum anasınıfı falan yazmışsın ne güzel onun için güzel hayaller kur düşün kızınla beraber neşeli bişiler yap hatta çocuk gibi onunla oyna evde...babam bizimle çocuk gibi oynar yerlere yatar elim sende diyerek kaçar bizi güldürür kendi degüler rahatlardı..sen de öyle ol hem kendin gül hem de kızını güldür.

Millet burada kedi köpek derdine düşmüş ..konuyu açan kızcağız gördüklerinden dolayı ağır tramva yaşamış etkisinden kurtulamadığını söylüyor bir Allah ın kulunun da umrunda değil!sizden bir yardım istemiş ama görülmemiş bile..
öncelikle çocuğa Allah tan acil şifalar dilerim inşallah kırıkları çabucak kaynar.sana gelince arkadaşım kendini bişi için suçlu hissetme "yok çocuğun dilini iyice çekseydim" diyerek söyleme.düşünmemeye çalış elinde değil anlıyorum hatta konuna uğramamaya çalış aslında konuyu kapattırsan sildirsen daha iyi olacak belki bu da işe yarar kk ya geldikçe bu konuyu görmezsin ama sen millet deöğrensin çoluğu çocuğuna önlem alsın diye iyilik yapmak amacıyla yazmışsın "yardım istemişsin" umursayan yok...o halde sen de kapattır bence konunu..çünkü okudukça gördükçe saracaksın o görüntüleri başa...çık gez bişiler yap,pc de komik esprili şeyler izle oku...temizliiğe ver kendini tv izle...kızın içinde o konuda dikkatli ol tabiiki çocuklar kestiremiyor bir davranışının sonucunu..kanepeden atlıyorsa aman dikkat ayağını kırabilir uyarınca anlamıyorsa devam ediyorsa sert dille uyar bence..sonra yine siz çekeceksiniz....Allah korusun hepimizin çocuklarını..aklına kötü şeyler getirmeyui bırak sanırım kızın okul çağına gelmiş bi yerde okumuştum anasınıfı falan yazmışsın ne güzel onun için güzel hayaller kur düşün kızınla beraber neşeli bişiler yap hatta çocuk gibi onunla oyna evde...babam bizimle çocuk gibi oynar yerlere yatar elim sende diyerek kaçar bizi güldürür kendi degüler rahatlardı..sen de öyle ol hem kendin gül hem de kızını güldür.

Hay Allah razı olsunnn..evet haklısın..konuyu kapattırmayı dün gece düşündüm ama dedim kapattırsam konuyu okuyamayan o kadar çok insan var ki okusun belki bi nebze yol gösterici olur dedim..
öyle yapmaya çalışıyorum ben de.. pc de komik şeyler izlemeye çalıştım akşam..dışarı çıktık biraz ama eve geldim yine aynıyım sarıyorum başa tekrar..atlatacağım inşallah...evet kızım anaokuluna başlayacak Allah izin verirse...ne bileyim ona da yetemiyorum ilgim yok pek önceden oturup beraber resim yapardık..dikkatimi toplayamıyorum resim ,masal ,kitap vs şeylere...ama aklıma geldikçe oynamaya çalışıyorum..geçen sinirlerim bozulmuş ki o kadar kızımla oynarken gülme krizine girdim bir anda sanırım şuur altında etkilendiğim kötü şeyleri atıyorum dedim..kendime şaşırdım..teşekkürler ilgin için gerçekten de.ben de dediklerini uygulamaya çalışacağım canım .

somalide her 6 dk.da bir 1 çocuk ölüyor
25 tl ye bir çocuğun bir aylık temel gıda ihtiyacı karşılanabiliyor

Guzel eminim sizde etek gomlek makyaj malzemesi alirkende bu Somalideki insanlari dusunuyorsunuzdur. Kusura bakmayin ama ben kendi ulkemizden bahsediyorum. Somalilerede yardim edelim ama insan kendi ulkesini kalkindiramiyorken nasil Somalidekilere yardim etsin. Benim bildigim yardim en yakinindakinden baslayarak yapilir.

Biraz araştırma yaparak bu güven problemini ortadan kaldırmanız mümkün.
Kızılay aracılığıyla bağışladığınız Gıda Paketleri sayesinde bir ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacı karşılamış oluyorsunuz. 1 adet gıda paketi ücreti 55 TL'dir.yaklaşık olarak 32 dolar.
Kızılay'a yapacağınız bağışı takip etmeniz de mümkün.kızılay.org.tr den alıntı yaparsak :

"Yaptığım bağışları nasıl takip edebilirim?

Bağışçılar gerçekleştirmiş oldukları tüm bağışları Türk Kızılayı Kurumsal web sitesi üzerinden e-mail adreslerini vermeleri halinde gönderilecek bağışçı kodu ve şifreleri ile takip edebilirler. Eğer bağışçılarımız vermiş oldukları bilgiler içerisinde Tc Kimlik No veya Vergi No bilgilerini beyan etmiş ise Bağışçı kodu alanında bu bilgileri kullanarak da bağış ve dağıtım işlemleri hakkında bilgi edinebilirler. "

İHH vakfı aracılığıyla nasıl yardımda bulunabilirsiniz?

1. Kumanya bağışlayabilirsiniz

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok ülke ve bölgede kumanya dağıtımları gerçekleştirecektir.

Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, mercimek, nohut, bulgur, kuru fasulye, pirinç, makarna, helva.

Siz de yukarıda içeriği belirtilen kumanya paketleri ile dilediğiniz sayıda ailenin gıda ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Bir kumanya bedeli 60 TL’dir.

2. Gezici aşevimizde iftar verebilirsiniz

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde Türkiye’de 26 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirilecektir. Siz de;

Gezici aşevimizle düzenlediğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz.
Bir kişinin iftar bedeli 5 TL’dir.

Bunun dışında Afrika'da Somali Etiyopya, Kenya ve Cibuti'de son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor ve 11 milyon insan açlık ve kuraklıkla savaşıyor.Doğu Afrika yardım seferberliğine Türk Kızılay'ı,İHH Yardım Vakfı,Diyanet,Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla katkıda bulunabilirsiniz.

Bahsettiğim yardım kuruluşları 100'ü aşkın bölgeye yardımlarınızı ulaştırmakta.web sitelerini inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşmanız mümkün.

Onceki yazimdada dedigim gibi hayvanlara yardim yaparken sorgulamayacagimi ama insanlara yapilan yardm ne olursa olsun arsatiracagimi ve sorgulama yapacagimi soylemistim...Niye benim kopegimin 30 dolarlik mamasi veya yemekten arta kalan yemegi sokaktaki hayvanlara vermek cok elestirildi. Herkes illaki burda gereksiz harcama yapiyordur. Sanki hic birimiz mi fazladan etek gomlek makyaj malzemesi lamiyoruz veya sinemaya gitmiyoruz. Veya disarda luks olsun diye yemek yemiyoruz... benim kopegimin mamasiyla yardim edebilecegimi hesaplayan arkadaslarda lutfen olayi genis tutup her ihtiyaclari olmadigi halde birsey aldiklarinda ayni hassaiyeti gostersinler. Bu lafim size degildi ben elimden geldigince kedi kopek insan yardimimi yaparim.

ILLAKI herkesin ihtiyaci olmadigi halde yaptigi harcamalar vardir bende ayda 30 dolarimi kopegime vermisim yanimdaki dostuma bence hic fazla degil tartisma konusu yapilcak bir olay degil. Ben kopegime harcarim, baskasi sinemaya gider digeri kuafore yatirir herkesin kendi parasi benim harcadigim para hayvana gidiyo diye bu kadar elestrilmesi anlamsiz

Konu dagildigi icinde ozur dileriz laf lafi aciyor gibi oldu ama bende insanlari bilinclendirmeye calistim herkes biseyler ogrendi hepimiz ogrendik farzediyorum ben. Umarim konu sahibi darilmamistir

Son düzenleme:
Hay Allah razı olsunnn..evet haklısın..konuyu kapattırmayı dün gece düşündüm ama dedim kapattırsam konuyu okuyamayan o kadar çok insan var ki okusun belki bi nebze yol gösterici olur dedim..
öyle yapmaya çalışıyorum ben de.. pc de komik şeyler izlemeye çalıştım akşam..dışarı çıktık biraz ama eve geldim yine aynıyım sarıyorum başa tekrar..atlatacağım inşallah...evet kızım anaokuluna başlayacak Allah izin verirse...ne bileyim ona da yetemiyorum ilgim yok pek önceden oturup beraber resim yapardık..dikkatimi toplayamıyorum resim ,masal ,kitap vs şeylere...ama aklıma geldikçe oynamaya çalışıyorum..geçen sinirlerim bozulmuş ki o kadar kızımla oynarken gülme krizine girdim bir anda sanırım şuur altında etkilendiğim kötü şeyleri atıyorum dedim..kendime şaşırdım..teşekkürler ilgin için gerçekten de.ben de dediklerini uygulamaya çalışacağım canım .

insanlara bi nebze olsun yol gösterici olsun diye hakikaten etkiliyorsa artık bu konu seni kapattır gitsin senin psikolojin daha önemli.boşver zaten kimse de senin "yardım eder misin nasıl unutacağım çok etkilendim"diye yazdığın mesajı umursamamış bile sen hala herkes okusun bi nebze yol gösterici olsun derdindesin.kendini etkileyecekse "önce kendin"! onlara da başka konular yol gösterici olsun...tabi dilerim böyle şeyler olmaz bir daha!örnek arayana önlem almak isteyene örnek çoook malesef .o yüzden etkiliyorsa seni yöneticilere durumu bildir kapattır canım zaten konunun dışına çoktan çıkılmış bi zahmet diğer konu açmışlar hayvanlarla ilgili oradan devam etsinler...

ben de çocukken öyle bi yerden düşmüştüm ama allahtan zemin kumdu çok iğrenç bide salıncakta sallanan çocuklar önlerinden geçerken durmuyolar bana çarpmıştı kafam yarılmıştı

Onceki yazimdada dedigim gibi hayvanlara yardim yaparken sorgulamayacagimi ama insanlara yapilan yardm ne olursa olsun arsatiracagimi ve sorgulama yapacagimi soylemistim...Niye benim kopegimin 30 dolarlik mamasi veya yemekten arta kalan yemegi sokaktaki hayvanlara vermek cok elestirildi. Herkes illaki burda gereksiz harcama yapiyordur. Sanki hic birimiz mi fazladan etek gomlek makyaj malzemesi lamiyoruz veya sinemaya gitmiyoruz. Veya disarda luks olsun diye yemek yemiyoruz... benim kopegimin mamasiyla yardim edebilecegimi hesaplayan arkadaslarda lutfen olayi genis tutup her ihtiyaclari olmadigi halde birsey aldiklarinda ayni hassaiyeti gostersinler. Bu lafim size degildi ben elimden geldigince kedi kopek insan yardimimi yaparim.

ILLAKI herkesin ihtiyaci olmadigi halde yaptigi harcamalar vardir bende ayda 30 dolarimi kopegime vermisim yanimdaki dostuma bence hic fazla degil tartisma konusu yapilcak bir olay degil. Ben kopegime harcarim, baskasi sinemaya gider digeri kuafore yatirir herkesin kendi parasi benim harcadigim para hayvana gidiyo diye bu kadar elestrilmesi anlamsiz

Konu dagildigi icinde ozur dileriz laf lafi aciyor gibi oldu ama bende insanlari bilinclendirmeye calistim herkes biseyler ogrendi hepimiz ogrendik farzediyorum ben. Umarim konu sahibi darilmamistir

yanlış anlaşılmak istemem ben size köpeğe harcamayın parayı insanlara harcayın demiyorum.o hayvan sizinle beraber aynı evde yaşıyor ve en iyi şekilde bakımını yapmak vazifeniz.harcamalarınızı ne yönde yapıcağınız tabi ki sizi ilgilendirir.ben konudan ayrı olarak bağış yaparken insanlara güvenemediğinizi ve köpeğin mamasına harcanan miktarın insanlar için yeterli olamayacağını söylediğiniz için örnek vermek istedim.tabi ki ne gereksiz şeylere paralar harcanıyor.ama keşke harcanmasa.harcanıyorsa da bunlardan ayrı olarak ihtiyac sahiplerine yardım etmek unutulmasa.

yanlış anlaşılmak istemem ben size köpeğe harcamayın parayı insanlara harcayın demiyorum.o hayvan sizinle beraber aynı evde yaşıyor ve en iyi şekilde bakımını yapmak vazifeniz.harcamalarınızı ne yönde yapıcağınız tabi ki sizi ilgilendirir.ben konudan ayrı olarak bağış yaparken insanlara güvenemediğinizi ve köpeğin mamasına harcanan miktarın insanlar için yeterli olamayacağını söylediğiniz için örnek vermek istedim.tabi ki ne gereksiz şeylere paralar harcanıyor.ama keşke harcanmasa.harcanıyorsa da bunlardan ayrı olarak ihtiyac sahiplerine yardım etmek unutulmasa.

Dedigim gibi onu genel olarak yazmistim...elbette bagis yapilip takip edilebilecek yerler var. Tsk ederim paylastigin icin. Fakat herhangi bir insan yardim istediginde maalesef yufka yurekliyim fakat kandirilan hep ben oluyorum salak gibi... millet benden kopardigi paralarla yeni ev tutuyor araba aliyor vs.... bu yuzden yardim etmeden cok iyi arastiririm artik zaten ihtiyaci olan calisamayan insan belli olur...demek istedigin hayvanlarin para gibi bir cikari olmadigi icin onlara sorgusuz sualsiz fakat insanogluna bir sorgulayarak dusunerek yardim etme durumu idi.

Back
X