• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parmağıma ne yapmalıyım

karpuzzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
59
3
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

öncelikle hassas mideliler, yemek yiyenler vs okumasın.

doğu yere açtığımdan emin değilim ama yardımınıza ihtiyacım var. Parmağımı sıkıştırdım, parmağımda iki tarafı oyuk bi tepecik oluştu. Kan akmıyor ama oyuklarda birikiyor. Üzerinden 3 saat geçmesine rağmen hala kan taze. acillik bir durumu yok sanırım ama kanı çabuk kesmek için bildiğiniz yöntem var mı?

teşekkür ederim

Parmağına kağıt havlu dolayıp bastırsan...
Ben öyle yapmıştım.
Geçmiş olsun.

teşekkür ederim,

buz koyup bantlamıştım, 3 saat geçti, az önce bantı açınca hala taze kan olduğunu gördüm. belki kanı çabuk durduran bi şey vardır? biri tuz dedi ama tuz çok acıtacağı için korktum :)

valla nasıl bir şey olduğunu gözümde canlandıramadım ama annem kesme şeker koyardı bi yerimiz kanadığında. bizi oyalamak için mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum. yine de söylemek istedim. geçmiş olsun....

Tuzu,bantı bilemem.
Benim elime damar yolu açılmıştı,onu çekip çıkarmıştım.
Kan fışkırmıştı resmen.
Çözüm olarak havlu kağıt basmıştım.

cevap için teşekkür ederim,

canlandıramamakta haklısınız. rahatsız edici olmaması için fazla detay veremedim. parmağın iç tarafında, birbirine paralel çizgi şeklinde 2 oyuk var. oyuklar kanla doluydu. 3 saat sonra bantı çıkardığımda da hala yeni olmuş gibi taze kan vardı.

şekeri bir araştıracağım şimdi, tekrar teşekkürler

Sigara kullanıyormusunuz bilmiyorum ama varsa sigaranın içindeki tütünden kanayan yere koyun ve peçete yada kağıt havluyla basın üstüne.İşe yarayacaktır.

Üç saattir durmadığına göre zannettiğinizden daha derin bir kesik olabilir mi:26:

kan akmadığı için çok derin değildir diye düşündüm ama yanılıyo olabilirim tabii.

birazdan yine bantı açıp bakıcam. hala taze kan olursa tütünü ya da şekeri denicem. cevaplarınız için çok teşekkür ederim :71:

Daha da durmazsa hastan yolu görünür zaten :)

Dr Görse iyi olur, Bizler önemsemeyebiliyoruz ama ciddi olabilir.
Ben parmagimi kesmistim derindi baya, sardim cok bekledim,
Bana kalsa yara bantini sarip otururdum, cok sancidi.
Dr gittim, dikti hemen oysa nerdeyse damarlara gelcekmis

cok cok gecmis olsun
ne yapabilecegin icin bilgim yok fakat doktora görünsen iyi olur canim...

bu ara parmak yazinca aklima bugün gördügüm bir tatli geldi, umarim tebessüm ettir seni ;)
$10440868_1394945840730350_3670889498176793600_n.webp

tütün gerçekten işe yarıyor :)

bantı açtığımda hala kan vardı. beş dk tütün sarıp beklettik. artık yaraya kan dolmuyor, alttaki deriyi görebildim ilk defa. hepinize çok teşekkür ederim. tabii ki kan kaybedenler hemen doktora gitsinler, benim gibi beklemesinler benim kan kaybım çok çok azdı.

Back
X