Parmak emme :(

Yegenim annesinin göğsünü itip parmağını emerdi. Ilk zamanlar 24 saat neredeyse emiyordu. Neler neleeeeer denedik anlatamam. Vazgeçmedi. Kocaman nasır oldu :KK43: şimdi 9 yaşında ve hala parmağını emerek gece uykusuna dalıyor
Resmen uykum kactı keske gunduz acsaydım postu :( benmkı sadece uyurkem emıyor gunduz hıc yapmıyor ancak gunduz uyku saatı yaklastıgnda yere yatıyo yuzustu donup parmaklarını alıyo agzına anlıyorum kı uykusu gelmıs oyle 24 saat falan emmıyor şükür

Orada baska sebep vardır. Bize göre 30 aya kadar para emzik biberon emilir Hatta emsin emme duygusu tatmin olsun bitsin isteriz. Bu duygu bazılarında asırı oluyor engellenirse dil emmeye dönüşebilir ki o daha cözümsüz. Ben ortodontist olarak hiç bi sakınca görmüyorum suan için. Benim kızım da bas parmagını şişe yapıp emiyordu bir bucuk yasında terk etti.
Peki bir anda kendiliğinden mı bıraktı korkuyorum bırakmazsa diye bırakıp bırakmıcanı nası bılebılırım yada bu kdr uzun sure emenlerde ne gibi problem olabılır

Resmen uykum kactı keske gunduz acsaydım postu :KK43: benmkı sadece uyurkem emıyor gunduz hıc yapmıyor ancak gunduz uyku saatı yaklastıgnda yere yatıyo yuzustu donup parmaklarını alıyo agzına anlıyorum kı uykusu gelmıs oyle 24 saat falan emmıyor şükür
Yeğenim her boş kaldığında emerdi. Pedagoga falan götürdüler. Güven eksikliği yaşayan çocuklarda daha cok görülüyormus ama bana pek mantıklı da gelmedi açıkçası. Elini ağzına görüldüğünde ilgisini çekecek birsey buluyorduk sürekli. Sonra kendi kendine azalttı. Ama gece uykuya dalarken emiyor.
Biz çok erken davrandik, daha 4 aylikti, eldiven taktık. Bir eliyle diğer eldivenini cikaramiyordu :D sanıyorum sizinki çıkarabilir :( emzik asla kabul etmedi. 3 gün eldiveni hiç çıkarmadık, annesini bile emmedi tam 3 gün, asla uyumadi, sürekli ağladı. Hayatımda böyle bir bağımlılık görmemiştim :(

Yeğenim her boş kaldığında emerdi. Pedagoga falan götürdüler. Güven eksikliği yaşayan çocuklarda daha cok görülüyormus ama bana pek mantıklı da gelmedi açıkçası. Elini ağzına görüldüğünde ilgisini çekecek birsey buluyorduk sürekli. Sonra kendi kendine azalttı. Ama gece uykuya dalarken emiyor.
Biz çok erken davrandik, daha 4 aylikti, eldiven taktık. Bir eliyle diğer eldivenini cikaramiyordu :KK70: sanıyorum sizinki çıkarabilir :KK43: emzik asla kabul etmedi. 3 gün eldiveni hiç çıkarmadık, annesini bile emmedi tam 3 gün, asla uyumadi, sürekli ağladı. Hayatımda böyle bir bağımlılık görmemiştim :KK43:
Benımkı kesın cıkarır cıraplarını bıle cıkarıyor ay allah korusun ya ıns kısa surede brakır

Benim kızımda alt dudağını emiyor gece gündüz ne yapacağımı bilmiyorum 21 aylık 18 aylıkken memeden kestim

Gündüz bu zamana kadar emzik almayan kızım Bir aydır gündüzleri emziksiz durmuyor şaştım kaldım

Konuyu takipteyim

Biz çok erken davrandik, daha 4 aylikti, eldiven taktık. Bir eliyle diğer eldivenini cikaramiyordu :KK70: sanıyorum sizinki çıkarabilir :KK43: emzik asla kabul etmedi. 3 gün eldiveni hiç çıkarmadık, annesini bile emmedi tam 3 gün, asla uyumadi, sürekli ağladı. Hayatımda böyle bir bağımlılık görmemiştim :KK43:
Benımkı kesın cıkarır cıraplarını bıle cıkarıyor ay allah korusun ya ıns kısa surede brakır

merhaba 7.5 aylık kızım orta ve yüzük parmağını emerek uyuyor ne yaptıysam vazgeciremedim parmagını cekıp emzik veriyorum emziği cıkarıp parmak emiyor alısamadı emziğe de boyle olup sonradan prmak emmekten cocugu olan var mı acaba yada bir öneriniz var mı?
Kızım 3 yaşına girecek nerdeyse hala parmak emer malesef biraktiramadk genellikle uyku ve acikdigi zaman yapıyor süreleri belli gün içinde parmak emerek gezmedigi icin artık zorlanıyorum bıraktım bakalım ne zaman bırakacak konuşması bile gecikti ben buna bağlıyorum niyeyse

Bir aile dostumuzun çocuğu 5 yaşında parmağı küçük kaldı ve aslaaa vazgeçmiyor Pedagog desteği alıyorlar bir nevi sigara bağımlılığı gibi kendisi isterse bırakır demişler dış yapısı çok bozuk üst damak tamamen önde bilinçli bir cocuk ben emmedigim zaman kendimi yalnız ve uyumayacakmisim gibi oluyorum diyor . Bir nevi duygularına hakim olamadığı için destek buluyor Dr Eldiven ile geçebileceğini söylemiş daha küçük yaşta olsaymis

:lülülü:Ay aklıma bir şey geldi.
Küçükken beni parmağımı emmeye devam edersem emdiğim parmağım kopacağını söylerek korkutmuşlardı.
Senelerce parmağın kopmasını bekledim ya.
Cahillik ne kötü. :işsiz:

Bu bir alışkanlıktır.
İlk etapta ne amaçla ya da ne sebeple başlıyor bilmiyorum ama daha sonrasında alışkanlık haline gelince gerçekten bırakması çok zor.
Tırnak yemek gibi düşünün.
Endişeli yada korku içerisindeyken farkında olmadan el ağıza gider ve bir bakmışsın tırnakların yarısı yenmiştir.

Parmak emmekte bir yerden sonra o hale geliyor.
Farkında olmuyorsun.
Uykuya geçmek için ihtiyaç duyduğun bir şey haline geliyor.
Zamanla bırakılıyor ama ne kadar zaman bilemiyorum.

Peki bir anda kendiliğinden mı bıraktı korkuyorum bırakmazsa diye bırakıp bırakmıcanı nası bılebılırım yada bu kdr uzun sure emenlerde ne gibi problem olabılır
Ay daha 4 aylık ya. O da pedagog...
:lülülü:Ay aklıma bir şey geldi.
Küçükken beni parmağımı emmeye devam edersem emdiğim parmağım kopacağını söylerek korkutmuşlardı.
Senelerce parmağın kopmasını bekledim ya.
Cahillik ne kötü. :işsiz:

Bu bir alışkanlıktır.
İlk etapta ne amaçla ya da ne sebeple başlıyor bilmiyorum ama daha sonrasında alışkanlık haline gelince gerçekten bırakması çok zor.
Tırnak yemek gibi düşünün.
Endişeli yada korku içerisindeyken farkında olmadan el ağıza gider ve bir bakmışsın tırnakların yarısı yenmiştir.

Parmak emmekte bir yerden sonra o hale geliyor.
Farkında olmuyorsun.
Uykuya geçmek için ihtiyaç duyduğun bir şey haline geliyor.
Zamanla bırakılıyor ama ne kadar zaman bilemiyorum.

Bize göre insan emme içgüdisüyle doğar bunu da bu şekilde tatmin eder. Bu içgüdü kiminde çoktur. Engellersin dil dudak emer o daha kötü. Tatmin olursa da kendiliğinden bırakır. Diyelim bırakmadı iki yasında burada yazılanlar denenir. Zaten üç yasını gecmiş hala sorun varsa o zaman pedagoga ya da psikologa gidilir bence sevgi eksikliğinden. Ama 7 aylık cocuk emer yani elini çorabı battaniyeyi. Bebek çünkü oral dönemde. Bu benm görüşüm.

Kızım emmiyor emzikde almıyor maalesef eldiven taksam cıkarır die dusunuyorum yara bandını da cıkarır agzına alır die korkarım saramam herlde sirke sürmeyi deneyebilirim naptıysam vazgecmıyor mesela yataga brakıorım oynuo kendı kendıne snra uykuya dalacagı zaman parmaklarınalıyor bıraz emıp dalmaya yakın zaman cıkarıp parmagı emzik verirsem emziği alıyor snra atıyor agzından gece uyanırsa gene parmagınalıyor emıyor dalınca cıkarıyor bılemedm valla kafama takılıyor
Bence asıl mesele meme emme esi. Meme emmediği için parmak emiyor. Zaten sadece uykuya dalarken alıyormuş günde nçbi saat emmekten bişey olmax

Back
X