• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak ucunda yürüme

yenianne07

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
61
7
1
25
Arkadaşlar kızım 11 aylık ve parmak uçlarına basarak yürümeye çalışıyor ayakta desteksiz kendi başına yere tam basarka 2 dk falan durabiliyor ama adım atmada parmak ucuna basarak ilerliyor bu normal mi aranızda böyle bir durum yaşayan var mı acaba

Arkadaşlar kızım 11 aylık ve parmak uçlarına basarak yürümeye çalışıyor ayakta desteksiz kendi başına yere tam basarka 2 dk falan durabiliyor ama adım atmada parmak ucuna basarak ilerliyor bu normal mi aranızda böyle bir durum yaşayan var mı acaba
Benim yeğenler öyleydi. Afrodit gibi derdik sonra normal normal bastı yürüdü.ikisi de. Oğlum da ilk zaman baş parmağından destek aldı. ilk zamanlar normal değil mi bu? Kollarından çok yuksege kaldırıp yurutmeyin. Kolları yana açık konumda olsun yere yükünü versin yani. Yürüme ayakkabıları da yumuşak taban olcak. Çorapsız gezsin evde turlayin sandalyelerden parkur kurmuştum ben tutuna tutuna gezdi koridorda yerlere oyuncak falan sermistim. Bence bu bı sıkıntı değil sonra tap tap basiyorlar zaten:) benim fikrim uzman falan değilim:)

İlk başlarda öyle yürüyorlar. Zamanla geçiyor. Doğru ayakkabı alın, parmakları geniş ve esneyebilen ayakkabı olmalı. Nesneleri omuz hizasında ulaşabileceği yerlere koyun ki ayağa kalksın alsın. Mesela oyuncağı almak için koltuğa tutunup kalksın ve sıralasın. Basmayı geliştirsin. Çıplak ayak yürütme çok işe yarıyor bu arada. Bir de mama sandalyesinde ayakları sarkıyorsa aşil tendonu kasılıyor. O da parmak ucunda yürümeye neden oluyor. Otururken ayaklarını uzatmalı. Ayrıca o bölgeye masaj da yapabilirsiniz. Son olarak çocukları evde keşfetmeleri için olabildiğince serbest bıraktım. Tırmandılar, yuvarlandılar, düştüler, kalktılar. İlgilerini çeken şeyleri esirgemedim, saklamadım. Uzanıp almaları için teşvik ettim.

Back
X