Kızlar merhaba;
Danışmak istediğim bir konu var. Ben öğrenciyim ve kurumsal bir firmada part time satış danışmanı olarak çalışmak için başvurmuştum, yarın ikinci görüşmeye gidicem. Daha sonra da eğer olursa sözleşme imzalanacak. Benim sorunum şu ki ben sigortam olsun istemiyorum. Çünkü sigortam olursa aldığım burslar kesilecek. Bu da işime gelmiyor açıkcasıYani durumumu anlatıp sigorta girişi istemediğimi söylesem sizce sorun olur mu? Böyle bir şey mümkün müdür yani? Teşekkürler.
Sigortasız calistirmaktan ceza yiyebilirler diye duydum
Kızlar merhaba;
Danışmak istediğim bir konu var. Ben öğrenciyim ve kurumsal bir firmada part time satış danışmanı olarak çalışmak için başvurmuştum, yarın ikinci görüşmeye gidicem. Daha sonra da eğer olursa sözleşme imzalanacak. Benim sorunum şu ki ben sigortam olsun istemiyorum. Çünkü sigortam olursa aldığım burslar kesilecek. Bu da işime gelmiyor açıkcasıYani durumumu anlatıp sigorta girişi istemediğimi söylesem sizce sorun olur mu? Böyle bir şey mümkün müdür yani? Teşekkürler.
Aynı sekılde bır tanıdıgım calısıyor cagrı merkezınde sıgortasının yatmasını ıstemedı o parayı da elden alıyor...Yanı her ay sıgortaya yatması gereken parayı elden verıyorlar...Konus belkı sana da yapabılırler bunu...
Kurumsal şirketler sigortasiz giriş yapmazlar...
Ornegin lcw koton bunu kabul etmez ama Benetton gibi bir butik mağazalar yapmaya biliyor
Sigorta yapmadan calistirmak yasak ama o yuzden kabul etmeyebilirler
Sozlesme ne icin peki?
Ben üniversite deyken calisiyordum bole parrttime. Sigortamizi acmislardi ama yatirmiyolardi. Sadece is kazalari için sigortalıydik. Bunu yapanda okul yani. Belki ole bisey yapilabilir sanada... ki bole iskur kurslarinda falanda adecw ia sigortası yapılıyor buda seni ne sigortalı yapar nede garantisiz.
Evet o tarz kurumsal bir firmaYine de bir konuşayım bakalım, teşekkürler
tatlım eger küçük bi yerse ayıla bayıla kabul ederler ama kurumsal bi şirketse imkansız
Arkadaşın bahsettigi sigorta staj sigortası canım,lise ve üniversitede staj gören öğrencilerin sigortasını okul yapar iş yerinde bir kaza vs olması durumunda devreye girer evet SGK ınn sitesinden bakınca gözüküyor kardeşimde staj görüyor ve okul tarafından yapılmış sigortası var size gelince size bu tür bir sigorta yapmazlar.Eğer çalışmak istediğiniz firma kurumsal ve büyük bir firma ise sigortanızı yaparlar çünkü SGK dan baskına falan gelirlerse yüksek ceza öderler siz istediğiniz kadar ben kağıt imzaladım diyin fayda etmez.Peki o şekilde yapılan sigortada resmi olarak çalıştığım kayıtlarda gözükür mü acaba?:18:
Arkadaşın bahsettigi sigorta staj sigortası canım,lise ve üniversitede staj gören öğrencilerin sigortasını okul yapar iş yerinde bir kaza vs olması durumunda devreye girer evet SGK ınn sitesinden bakınca gözüküyor kardeşimde staj görüyor ve okul tarafından yapılmış sigortası var size gelince size bu tür bir sigorta yapmazlar.Eğer çalışmak istediğiniz firma kurumsal ve büyük bir firma ise sigortanızı yaparlar çünkü SGK dan baskına falan gelirlerse yüksek ceza öderler siz istediğiniz kadar ben kağıt imzaladım diyin fayda etmez.
sigortan part time ödenirse yani 30 gün üzerinden olmazsa kalan günleri senin tamamlaman gerekiyor biliyorsun değil mi? uyarmak istedim, sonra gss borcun çıkmasın.
büyük yerlerde sigortasız çalışmanız mümkün degil hiç bi yerin bunu göze alabilecegini sanmam.
ceza yemektense sizden başka birini işe alırlar gayet tabii.
onlar sizin degil siz onların şartlarını kabul etmek durumundasınız.
ya da başka bi iş bakıcaksınız.
zaten eger sizin sigortasız çalışma isteginizi kabul ederlerse bana haber edin bi zahmet şikayet edeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?