Pasaport lütfen yardım

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar düğünümde nikah olacak.düğünümden 15 gün sonra yurtdışına çıkıcaz balayı için.şimdi benim sorum yurtdışına girişte veya cıkısta problem olur mu kızlık soy ismi bi problem yasar mıyım böle bi deneyim yaşayan var mı aranızda

Biz bi hafta sonra çıktık sıkıntı olmadı.evlilik cüzdanınız yanınızda olmalı kesinlikle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evlilik cüzdanını yanında getirirsin.Her ihtimale karşı pasaport müdürlüğünü arayıp sor istersen.

İlk pasaportum da kızlık soyismim vardı,evlendim hemen pasaportumu değiştirmiştim..
Problem çıkacağını sanmam ama içinize sinmiyorsa hemen bir başvuru ile değiştirin.

Son düzenleme:
Bildigim kadariyla sorun yasamazsiniz, evlilik cüzdaninizda yaninizda bulundurun ama.
Hem nikah dügününüzde olacakmis yani degistirseniz bile yetismez 15 güne.
simdiden mutluluklar

balayında nereye gidiyorsunuz hemen detay alayım

bir sıkıntı olmaz bence o kısa sürede kimliğindeki soyadın aynı olcak neticede :)

Italyaya gidiyruz canım😄 ya hiç sormadımda kafama takıldı hani böle bişey basına gelen var mı diye bi yardım alayım dedim😄

Merhaba, kardeşim evlendiğinin ertesi günü balayına yurt dışına gitti, tabi ki pasaportunu değiştiremedi. Yanında evlilik cüzdanı olduğu sürece hiç bir problem yaşamazsın. Şimdiden mutluluklar ve iyi eğlenceler. 😊

Değiştirsende gelir iki güne yenisi.. Ben başvurdum iki gün sonra elimdeydi.. Mutluluklar

Ben evlendikten 15 gün sonra yurtdışına çıkmıştım, pasaportum bekarlık soyadımla çıktığı için kimliğimi de değiştirmedim, yani bekar kimliğimizle gittik balayına dönünce değiştirdik. Mevcut pasaportlar çipli olduğu için güncelleme yapılmıyor, sıfırdan pasaport alıyormuşsun gibi harç ödeyip yeni bir pasaport alıyorsun, ne gerek var ki?

Sıkıntı olmuyor. Ben çıktım yurt dışına. Evlilik cüzdanınızı da yanınızda götürün ama onu da sormadılar bize. Zaten uçakta olsun ülkeye girişte olsun vize ve pasaport gösteriliyor. Nüfus cüzdanıyla işin olmuyor. Yani soyad karşılaştırması yapacak aa sizin soyadınız değişmiş diyecek bir durum yok. Onlar için size ait pasaport önemli sadece.

O zaman ben hiç değiştirmeyim ya bide onla mı uğraşayım yani ben siz evlenmişsiniz falan derler sandım😄

Nüfus cüzdanını değiştirirsen siz evlenmişsiniz derler, o zaman pasaporttaki soyadı farklılığı sorgulanır ama ben nüfus cüzdanımı değiştirmedim hiç, ki ben çift soyadı kullanıyorum resmi olarak ama riske gerek yok dedim bekar nüfus cüzdanlarımızla gittik, ne olur ne olmaz diye pasaporttan geçerken alyansları da çıkarmıştık =)

Biz de evlendiğimizin ertesi günü yurtdışına çıktık balayı için ve hiçbir sorun yaşamadık. Nüfus cüzdanınız değişmediği sürece sorun yok. Ben her ihtimale karşı evlilik cüzdanımızı almıştım yanıma ama soran eden olmadı. Mutluluklar ve iyi eğlenceler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…