Paspal pasaklı kadınım ben.

Mahidevran31

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
14
7
44
Evet artık kabul ediyorum durum bu. Ev işi yapınca kaba temizliği süper yaparım dolap düzenleme elbise katma vs.. İnce işler de kötüyüm, usengecim bir bebeğim var onun ustu mis gibi kokmuyor ve buna çözüm bulamadım kıyafetleri temiz ama kökü yanı ten kokusu kotuymus akrabalar dedi kendim kişisel bakım ve makyajı unuttum çok kiloluyim zayiflayamiyrm. Çok gerginim çocukluğum ve gençliğinde ailemde hep kavga vardı bu sebepten kavgaya yatkinim özellikle kendi ailemle..sinir hastası gibiyiz ailecek. Ozensizim duzensizim bir psikolog yıllar o ce mükemmeliyetçi son kendi kendine ceza veriyorum demişti belki de bu yüzden kendimi hiç sevmem. Geçmişte aile ve akrabalarla yaşanan olumsuzluklar kafamda surekli dönüyor akrabalarıma bile satasiyrm arkadaşlarım azaldı pek arkadaş kavg olmadı a dostluk kurmuyorum samimiyet ve muhabbet tutamıyorum... İçi.i dökmeye çalıştım biraz ohhh. Yakın zamanda psikiyatriste gitme kararindayim esinle de aram birgün iyi birgün kötü

Evet artık kabul ediyorum durum bu. Ev işi yapınca kaba temizliği süper yaparım dolap düzenleme elbise katma vs.. İnce işler de kötüyüm, usengecim bir bebeğim var onun ustu mis gibi kokmuyor ve buna çözüm bulamadım kıyafetleri temiz ama kökü yanı ten kokusu kotuymus akrabalar dedi kendim kişisel bakım ve makyajı unuttum çok kiloluyim zayiflayamiyrm. Çok gerginim çocukluğum ve gençliğinde ailemde hep kavga vardı bu sebepten kavgaya yatkinim özellikle kendi ailemle..sinir hastası gibiyiz ailecek. Ozensizim duzensizim bir psikolog yıllar o ce mükemmeliyetçi son kendi kendine ceza veriyorum demişti belki de bu yüzden kendimi hiç sevmem. Geçmişte aile ve akrabalarla yaşanan olumsuzluklar kafamda surekli dönüyor akrabalarıma bile satasiyrm arkadaşlarım azaldı pek arkadaş kavg olmadı a dostluk kurmuyorum samimiyet ve muhabbet tutamıyorum... İçi.i dökmeye çalıştım biraz ohhh. Yakın zamanda psikiyatriste gitme kararindayim esinle de aram birgün iyi birgün kötü
hee farkına vardıysan kendini yavaş yavaş düzeltmeye çalış

Uzun zamandır bu durumdan şikayetçiydi ama son dönemde ciddi anlamda mutsuzum ve yetersizliği had safhada bebeğim için kafayı toparlamaliyim

Canim mukemmeliyetcilik asla bu degil.psikolog kararini erteleme yoksa hayata da gecikmis olacaksin.bu sekilde yasayarak omrunu bosa gecirme

Başlamak bitirmenin yarısıdır sorunu düzeltmek için onu kabul etmek eleştiriye aççık olmk gerekir siz zaten kendi kendinizi eleştiriyorsunuz kalan kısmı da halleder sorunlarınızı aşarsınız Allahın izniyle

Boyun bölgesi falan ilaç gibi kokuyor dediler. Bilmiyrm belki de haklilar heegun yikayamiyorim boynunu ıslak mendille dilerim ama böyle dediler

Islak mendil ve antiperspirant deodorantlar asla kullanmayın. Ve hatta parfümü direk cilde sıkmayın.
Bu tür kimyasallar zamanla ten kokusunu bozar..

Sabunlu havluyla silip elinizle durulasanız bile hepsinden iyi.
Yazın bir 15 dk. nızı duşa ayırmayı ne engelleyebilir ki büyük maddi imkansızlıklar dışında ?
Kilo kısmı için dr. gitmelisiniz. Dağlık problemleri var mı araltırın ve bir yerden başlayın işte , sizde biliyorsunuz bunu. Başlamak lazım.

Çok sinirliyseniz ve kilo alıyorsanız tiroidlerinizi kontrol etyirebilirsiniz.
Ve evet terapi almak rahatlatabilir iyi bir uzman bulunursa.
..........

Bana göre dolap içi temizlik en ince işlerden ve en çok vakit alanlardan.

Çocuklar en mis koktukları zaman min. yarım saattir zaten. :)

Fazla dert edinmeyin herşeyi..

Boyun bölgesi falan ilaç gibi kokuyor dediler. Bilmiyrm belki de haklilar heegun yikayamiyorim boynunu ıslak mendille dilerim ama böyle dediler

Bu diyenler kim ya ? Ne gereksiz insanlar ?
Lütfen ıslak mendil kullanmayın bebeğinize teni için. Siz sildikçe o ten kokusu bozulur.
Bebeklerin teri kokmaz ki kolay kolay..

Minicik bebeğin teni kötü mü kokarmışşş..hiç karşılaşmadım.
Ya kusmuk kokusudur bebeğin bezi kokuyordur, ya da süt mama vs bulaşmıştır. El kadar bebeğin ter kokusu bile kötü olmaz..kim demişse onun burnunda sorun vardır.
Bu halleriniz için psikiyatriste gidin tabii ki ama onlar pek dinlemezler çoğu öyle, hele ciddi manada bir psikiyatrik sorununuz yoksa o kadar ciddiye de almazlar açıkçası. Sizi dinlemesini istiyorsanız psikologa gitmelisiniz.

Bebekler de terler ve ter kokar. Hatta kimisi daha ağır kokar. Bebeklerle haşır neşir bir mesleği olan biri olarak bildireyim dedim. Yani bebek kokmaz, ancak güzel kokar diye bir şey yok. Biz bebekleri 5-6 aylıktan itibaren her gün yıkıyoruz ve yıkama öneriyoruz.

Tatlım havalar mis gibi bence yarın kalktığında al bebişini doldur küvetini bi güzel suda oynamasına izin ver 10 dknı almaz işe bebişinin düzenini kurmakla başla o sana muhtac her sabah uyanınca önce al bebek arabasına koy yatım saat bi yürüyüş yap temiz hava bebişinede sanada iyi gelcektir kahvaltısını ver yıka yatır bunu alışkanlık haline getir hayatına hergün yeni bi düzen sok hepsini hurra aynı güne sığdırma sıkılırsın gözünde büyür bebeğinin işlerini saatli yap o düzene oturunca atıyorum bigün kalk cekmecelerini düzenle
Ertesi gün mutfaga gir dolaplarını hallet
Sonraki gün süpür sil toz al
Hem sıkılmazsın hem bebeğini ihmal etmezsin düzenli yerleştirirsen yıjayıp ütüledikten sonra işlerde cok birikmez
Ayrıca bebişinin kıyafetleriyle kendi kıyafetlerinizi beraber yıkamayın sensitif kokusuZ hassas cildler için deterjan alın onunkini onla yıkayın günah zaten bebeklerin kendi kokusu yeter deterjan yumuşatıcı iyi deil kokulu şeyler bebişlere

Bi uzman yardımı almanız kesinlikle sart ama bence dahada onemlisi en önemlisi buna sizi. Karar vermeniz bebeginizdrn önce kendinize bi çeki düzen verin siz annesiniz kadınlar bazen güçsüz zayıf olabilir ama anne olmaz alamaz olmamali..... Herrrrseyden önce kendi içinizdeki problemlerle yüzlesin herkese sataşmak kavga etmek karsinizdakinden önce sizi yorar üzer...... Sizin yerinizde olsaydim önce gecmisime bi sünger cekerdim. Ve herkesi tüm yaptıklarından dolayı affederdim o kişinin o ü affettiginizi bilmesi gerekmiyo siz bilin yeter...bazen gerçekten zor ve zaman aliyo ama birinden başlayın inanain çok hafifleyeceksiniz.... O kişiyi, onunla yaşadığınız anları düşündüğünüzde canınız yanmayacak..... Sabah kalktığımda aynada kendime gulumserim ben kendime gulumsemezsem kimse bana gulumsemez:) güneş dogdu çocuğum yanimda sırf cocugu olmayan olupta yaninda olmayan yataktan bile kalkamayan insanlari düşunun..... Kafanızda bunları yaparken yarın kahvaltıdan sonra saçınızı tepeden toplayın mutfağı temizleyin , evi supurun bi kek yapin sonra dışa girin. Havalar çok güzel akşam üstü bebeginizi gezmeye çıkarın gezidryken biraz dusunebilirsiniz hatta dusunduklerini yazin:) ele geçmesinden korkuyosaniz yirti. Atin..... Yazmak çok rahatlatir siz gergin huzursuz oldukça bebeginizde öyle olur.... Bebeginizi daha sık yıkayın havalar çok güzel usendiginizde bi şarkı açın kalkin:) eşinizle aranız hep kotumuydu bilmiyorum ama en az bir ay kavga çıkaran siz olmayın evinizi temiz tutmaya, yemeklerinizi yapmaya özen gösterin , moralinizi yüksek tutun onun bunun dediginede kulağınızı tikayin.... Yürüyüş kilonuz içinde ise yarar ev isi yaptıkça zayiflayadabilirsiniz:) eşinizle aranizin düzeleceğine inanıyorum. İnsanlarla sen şunu yapiyorsun şunu diyosun diye konusmayin. Senin sozledigin bu cümleden dolayı bunu dusunuyorum, yaptığın bu hareketten dolayı üzüldü. Sevindim vs.... Diye konusun lütfen , teşekkür ederim. Özür dilerim kelimelerini sık kullanin:). Ve lütfen dua edin meditasyon gibi bisey özel zaman yaratin bunun için ve dua edin inanın çok ise yarayacak ...... Yani tek başına dr gitmenin size pek faydası dokunacagina inanmiyorum önce siz isteyin ve gayret edin bu dr. Gidip ilaçlarını kullanmamak gibi bisey olur sizin ilaciniz beyniniz yarın gozunuzu açtığında bambaşka bi gün olacak böyle dusunun:) mutlu kalın:-

My Mad Fat Diary izleyebilirsiniz , daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Onun dışında bebeğinizi yıkayın lütfen , suyun sıcaklığını iyi ayarladıktan sonra o da alışıp keyif alacaktır , size zorluk çıkartmayacaktır. talk pudralarından alıp bebeğinize sürerseniz terlemesini ve kokmasını engeller diye biliyorum. evi temizlemeye de bölüm bölüm ayırarak başlayın takvimde işaretleyip yapın. sabah uyanınca hemen rujunuzu sürün makyajınızı hafif de olsa yapın aynaya baktığnızda kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz. çok değil sadece ekmeği çıkarın hayatınızdan ve artık kilo almayı durduracağınızı düşünüyorum. ama önce istemek lazım. kenara çekilip napayım ben de böyleyim derseniz olmaz

Evini temiz tut misafir gelir bedenini temiz tut Azrail gelir söylemişler Atalarımız. ...

bende tam tersiyimm nasıl desem.. :KK45:dolaplarim daginik. çamaşir katlarim da direk dolapa atiyorum giyincek bişey alincak fena dagiliyorr. :oops:banyo wc de temizliği zor geliyor bana en çok o var. bide ev temzilik te eh idare eder mutfakta heryeri yaglı yaglı. nefret ediyorum bidee çalışıyorumm. bide de hamileyim ahh nolucak çalışan kadinlarin işi.. sen evdesin valla yaparsin. ince işleri... bebegini seviyorsan ona çok iyi bakmalisin.

X