Pasta börek meseleleri

Öncelikle şimdiden kolay gelsin.
Gul böreklerinin şekli bozulmaması için aralarina yağlı kağit koyup poşetleyıp oyle atiyorum buzluğa.
Küçük pizzaları mayasız hamurla yapmak istiyorsanız hamurunuzda mutlaka yoğurt olsun bir de hamur klasik kulak memesi kıvamı değil de ele hafif yapışacak şekilde olsun ki yumuşak kalsın.
Poğaçaları da aynı şekilde yağlı kağıtla koyuyorum. Tadları değişmesin diye ben fırından çıkardıktan sonra sıcak koyuyorum buzluğa.Bugune kadar sorun yaşamadım.

Bende misafirim gelecegi zaman 1 gun onceden yapiyorum garanti tariftir yapabilirsiniz.
1 kg yufka
Istediginiz ic malzeme

Sos icin ise;
1 sise maden suyu
4 kasik un
2 kasik nisasta
2 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yagi hepsini karistirin.

1 adet yufkayi yarim ay serin alt ust soslayin malzemeyi koyun hepsini kol boregi seklinde dolayin. Artan malzemeyi de sosu yani uzerine gezdirin yumurta surmeyin uzerine strec filmle kapatin buzdolabina koyun. Pisireceginiz zaman sadece yumurta sarisi ve susam ekleyip firina verin. El acmasi tadinda ve inanilmaz kabariyor cok gzuel oluyor.

canim ben sana soyle bir menu onere bilirim hepsi bir gun onceden.olcak.seyler hemde gosterisli aglayan kek yapa bilirsin gul boregini yap pisir sonra bi lehene koy ustunu stecle hava almiycak sekilde kapa ama sogusun borekler oyle stercle dolapa koymanada gerek yok patatesle yap bu arada ben oyle yapiyorum salata olarakda amerikan salatasi yapa bilirsin ben salataya garnutur yerine havucu hasliyorum buzlukda.bezelyem var onlarida hasliyorum misir birde tursu salatalik harika oluyo garntur.kokuyor bu sekil dene.herkes tarifini ister :)

Screenshot_2016-04-17-17-46-49.webp

çok sağol canım. Hemen kaydettim. İlk fırsatta deniycem. Buzluktan çıkınca da taze gibi oluyo mu? Koku falan oluyo mu merak ettim :)
Hayir canım bak benim aksam misafirlerim gelicek şimdi poğaça, börek ve kurabiye çıkarıcam buzluktan borekle poğaça aksama kadar buzunu salıyo isitmadan bile yumusak oluyo ama ben misafirler geldikten sonra firina koyuyorum ısıtıyorum sanki yeni pişmiş gibi oluyo ne zaman yaptın bunca seyi diyo gelenler hahaah :KK48:

Back
X