Pasta börek yapmayı beceremiyorum misafir geleceği zaman bunalıma giriyorum

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Merhaba kızlar uzun zamandır. Kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Başlıktada belirttiğim gibi bu tür şeyler yapamadığım için misafir ağırlayamıyorum. Yardımcı olacak kimsede yok yardım edin lütfen basit tarifler basit yöntemler gösterin lütfen

Ayrica youtube da videolarida var.hic zor degil pasta borek kurabiye yapmak.sirf buysa skntıniz birkac kere yapinca ogrenirsiniz

Bende yapamam,hevesimde yok zaten olsaydı belki yapardım.. buzlukta önceden sarılmış börek oluyor bazen( annem,kardeşim hazırlıyor) onu pişiriyorum. Bi tatlı( yaş pasta,cheseecake vs) biraz tuzlu bişeyler fln hazır alın gitsin. Ben öyle yapıyorum. Uğraşamam..

Haha kiyamam ya cok seker bi dert ..
Bak sana tarif vericem ;)
Borek yufkasi aliyorsun
Borek sosu icin bir kaba
Bir bardak sivi yag
Bir kasik un
Iki kasik bugday nisastasi
Bir kasik elma sirkesi
Bir sise soda ( sade)
Karistir
Yufkayi ac icine bolca sur
Ikiye katla
Dorde bol ;)
Kalin kenarina hazirladigin harci koy
Gevsekce sar
Ustune yumurta sur
Susam koy
Onceden isitilmis 180 derece firinda yarim saat pisir ;)

Kek cok basit
Butun malzemelerin oda sicakliginda olsun
4 yumurta ,1.5 su bardagi seker
1 bardak siviyag
1 bardak sut
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bunun disinda ister havuc,tarcin
Ister kuru uzum
Ister kakao :)

Ben de pek beceremem ama beceremem diyr de yapmamazlik yapmam. misafir olmadiginda alistirma olarak evde yap.esinle se ye aile buyuklerine yap gotur kolu komsuya ver böyle böyle alirsirsin. zor degil ben hala eksigim.ama korkmuyorum:)

Nefis yemek tarifleri pratik alman pastası yaz google da. O kadar kolay ve lezzetli ki inanamazsın:süslü:

Pes etmeden dene hep..Başta güzel olmaz belki ama zamanla elin alışır lezzeti artar yaptıklarının.

Kız neresi zor?
Atla deve değil ya.
Aç tarif bak verilen ölçüleri pişme sürelerini uygula pişir.

Bunlar yapa yapa olacak seyler aslinda yapamiyorum diye dusunup moralinizi bozmayin lutfen.
Hani ampulu bulan bilim adami bilmem kacinci denemesinde yapabilmisti pes etmeden o geldi aklima :KK48:
Cok guzel uygulamalar var google play store da bakabilirsiniz. Hatta yaptikca kendi tekniginizi uygulamaya basliyorsunuz.

Hiç karmaşık bir şey değil canım hiçbirimiz açık kalp ameliyatı yapmıyoruz sonuçta :))

Misafirin gelmesi durumu olmadan evde denemeler yapın geliştirirsiniz :)

Ben de ne zaman misafire hazırlasam mundar ederim. Kendime yaptığım zaman güzel oluyor ama misafire yaparken kahve bile saçma sapan oluyor.

Merhaba kızlar uzun zamandır. Kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Başlıktada belirttiğim gibi bu tür şeyler yapamadığım için misafir ağırlayamıyorum. Yardımcı olacak kimsede yok yardım edin lütfen basit tarifler basit yöntemler gösterin lütfen
Bende senin gibiydim ay sonra aştım kendimi aştım internette çok basit tarifler var ve güzelde oluyolar tariflere uyarsan müthiş olacağından eminim çok sevdiğim muhallebi tatlıları hem basit hem şık oluyolar

Internette ne tarifler var ohooo..

Borekte ne var kiz:halay: yufkanin ustune yogurt yag yumurta karistirip sur icine de ister peynir ister kiyma patates ne koyarsan koy. 2 dklik is. Tepsi boregi yap.

Kek zaten hepsini karistir cirp oldu bitti(netten bakiyosun tarife)

Pastada hazir pastaban al. Icine bi muhallebi yap ustune cilek muz.

Bittti:dondurma:

Google play store da bile birçok yemek tarifleri uygulaması var benim favorim nefis yemek tarifleri adlı uygulama. Bir bak istersen.

Back
X