Tatlı Tarifi Pastalar (yaş pastalar, cheescake, profiterol vb.)

En başarılı bulduğunuz Pasta tarifi ;

• Ankete Katılan
    283
  • Anket Kapalı .
merhabalar arkadaslar..aranıza yenı katıldım ve yardım ıstıyorum..labneli bir pasta yaptım ama üstünü tiramisu gibi kahve ve kakao ile süslemek istemiyorum..süsleme konusunda önerisi olan var mı??

merhabalar arkadaslar..aranıza yenı katıldım ve yardım ıstıyorum..labneli bir pasta yaptım ama üstünü tiramisu gibi kahve ve kakao ile süslemek istemiyorum..süsleme konusunda önerisi olan var mı??

Tiramisu tarzi pastalarin suslemesi genellikle uzerine kakaoyo her tarafina bolca elemek seklinde olur.Bir diger sekli kakaoyu uzerine eledikten sonra bir sablonla(istedigin bir desen) pudra sekeri de elersen ustunde bir desen yapabilirsin.Ya da parca cikolatalar serpistirebilirsin kakao ustune yine..Benim aklima gelenler bunlar:34:

TİRAMİSU
$tiramisu_dilimli.webp
Gerekli Malzemeler

• 2 su bardağı dolusu süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet iri yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 220 gram labne peynir
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağu süt
  • İsteğe göre biraz şeker
  • Kedi dilleri
  • Kakao

Hazırlanışı

1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
  2. Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
  3. Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
  4. Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
  5. Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
  6. Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
  7. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
  8. Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin

ALINTIDIR...

Hani nerede tarifler,sunumlar hatunlarr....
Kendine güvenenler neredee?
Herkes meydaneeee:52:

En sevdiğim kategori :56:
Yapması değil de yemesi ilgi alanım. :9:

Paylaşımları dört gözle bekliyorum. :103:

Tiramisu tarzi pastalarin suslemesi genellikle uzerine kakaoyo her tarafina bolca elemek seklinde olur.Bir diger sekli kakaoyu uzerine eledikten sonra bir sablonla(istedigin bir desen) pudra sekeri de elersen ustunde bir desen yapabilirsin.Ya da parca cikolatalar serpistirebilirsin kakao ustune yine..Benim aklima gelenler bunlar:34:

kakaolu bısı ıstemıorum,meyve var aklımda ama labneyle uyumsuz olur mu emın olamadım, ama cılekte karar kıldım ve cok hos gorunuyor tavsıye ederım :)

nevreste ablam doğumgünün kutlu olsun
nice mutlu, huzurlu yaşlara inşallah:16:

öyle deme, eminim seninde onlardan farkın yoktur:34: bu arada oğlumun çarşamba doğum günü var ee bi pasta şart:37:
Tesekkür ederim.Aslinda elimden gelir ama önce diger tarifleri göreyim,duruma göre katilabilirim..

Buda oglunuza gelsin,nice saglikli ve mutlu yaslara insallah:16:
$3263864833_f6bb0c6bc4.webp
Öyle düşünmeyin siz de katılın yarışmaya:16:

Katılıyorum:13:Benim bugün doğum günüm bir pastam bile yok:43:Pastayı oğlunla paylaşırız artık:9:

Düsünüyorum.Bakalim artik,bir anda katilabilirimde...

Dogum gününüz kutlu olsun bu arada.Ailenizle saglikli ve mutlu nice yillara...

$images (2).webp

Son düzenleme:
Bayanlar sorumu buraya sorayim simdi biz bu oylari nasil vericez,yarisma kacgun suruyor kac kisi katiliyor kafama gore katilabilirmiyim illaki cookk gosterisli birseymi yapmamiz gerek birde yarismanin sonunda odul nedir???
Ceveplayanlara tesekkur ederim?

Bayanlar sorumu buraya sorayim simdi biz bu oylari nasil vericez,yarisma kacgun suruyor kac kisi katiliyor kafama gore katilabilirmiyim illaki cookk gosterisli birseymi yapmamiz gerek birde yarismanin sonunda odul nedir???
Ceveplayanlara tesekkur ederim?

merhaba, evet katılabılırsın
istediğin pastayı da yapabılırsın bu linki oku http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...cheescake-profiterol-vb.html#post30749500:34:
ödül: pro üyelık ve mutfak gereçleri ( kazene bağlı )

nevreste ablam doğumgünün kutlu olsun
nice mutlu, huzurlu yaşlara inşallah:16:
Çok teşekkür ederim:17::16:
Tesekkür ederim.Aslinda elimden gelir ama önce diger tarifleri göreyim,duruma göre katilabilirim..

Buda oglunuza gelsin,nice saglikli ve mutlu yaslara insallah:16:
Eki Görüntüle 732732

Düsünüyorum.Bakalim artik,bir anda katilabilirimde...

Dogum gününüz kutlu olsun bu arada.Ailenizle saglikli ve mutlu nice yillara...

Eki Görüntüle 732736

Canım çok teşekkürler:16:Amin cümlemizin:16:

Eki Görüntüle 733163

Malzemeler:

3adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
Dilerseniz işlem bittikten sonra bir kürdan ile pastanın üzerine hafif çizikler çizerek şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun.. :) $zebra kek2.webp

Son düzenleme:
Back
X