• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patates karaciğeri bitiriyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Patates karaciğeri bitiriyor
04 Ocak 2016 Pazartesi - 14:33 | Son Güncelleme : 04 01 2016 - 14:37
  • Capture.webp

Alkol ile bir bağlantısı olmadığı, alkolü çok az ya da hiç tüketmeyen hastalarda da fazla karbonhidrat miktarından dolayı GGT seviyesinin yüksek çıktığı ortaya çıktı.

Araştırmalarda yüksek GGT oranının kalp rahatsızlıkları ve diyabete neden olabileceği sonucuna varıldı. Araştırmaya katılan ve yüksek karbonhidratlı diyetler yapan hastalarda yüzde 20 oranında tip 2 diyabet belirtisine rastlandı.

Şekerli ve yüksek nişastalı gıdaların karaciğerde depolandığı ve farklı hasarlara yol açtığını belirten Unwin, alkolün gibi karbonhidratlarında dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Çözümün ise beslenmeye dikkat etmek olduğunu söyleyen Doktor David Unwin daha çok doğal ve yeşil gıdalara yönelmek gerektiğini, karbonhidrat ve alkol gibi gıdaların diyetlerde daha az ve dikkatli kullanılmasını önerdi.
http://www.gazetevatan.com/patates-karacigeri-bitiriyor-901330-saglik/

En az tükettiğim sebzelerden biridir patates. O yüzden karaciğerim canavar gibi :KK66:

Patatesin beyin gelişimini de olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Bir araştırma yok, kaynağımın üzerine oturuyorum şu an.
İddianı çürütüyorum hayatım boyunca tonlarca patates tüketmişimdir çünkü çok severim, beyin gelişimim olumsuz etkilenseydi patates kafa olurdum:KK70::KK70:

Ama yaaa böyle haberler yapmasınlar, garibanın birkaç gıdası var zaten, onlardan biri de patates, onu da yemezlerse ne yiyecekler?

İddianı çürütüyorum hayatım boyunca tonlarca patates tüketmişimdir çünkü çok severim, beyin gelişimim olumsuz etkilenseydi patates kafa olurdum:KK70::KK70:

Ama yaaa böyle haberler yapmasınlar, garibanın birkaç gıdası var zaten, onlardan biri de patates, onu da yemezlerse ne yiyecekler?

O zaman bana cevap ver mune, patates kafa deyimi nerden geliyor?:KK53:

Son düzenleme:
Aslında pek çok diyetisyenin öcü gibi gördüğü patates bitki olmasından dolayı hayvansal gıdalardan bin adım öndedir. Kalp damar sağlığını korumanın temel ilkesi kolesterolden geçer öncelikle. Bu da bitkilerde 0 dır. Yani bitkisel ağırlıklı beslenen bir insanın genetik olmadığı taktirde kolesterol sorunu olmaz. Genetik yükseklik varsa da sağlıklı beslenmeye sınırda tutar.

O yüzden ben çok fazla aldırış etmiyorum bu tür haberlere. Tabi her şeyin fazlası zaten zararlı.

Back
X