Hamur İşleri Patates Kekim (Resimli)

Bende yaptım şu anda pişiyor evi öyle bi koku sardı ki çabuk pişsin artık dayanamayıp çiğ yiycem

Patatesleri dilim dilim değilde küp küp doğradım. Üzerine de pişmesine yakın kaşar ekledim. Bir de kremam yoktu katmadım. Dakikalar önce de afiyetle mideme indirdim.
Anlatımınıza sağlık,sağolun, müthişti bayıldım !!

dün yaptım bu tarifi ve süperr oldu tüm aile çok beğendi bir günde bir borcam tepsi bitti yani
sağol canım tekrar tarif için
yalnız ben küp küp doğrayıp yaptım patatesleri

bende küp küp doğradım ama çok küçük küpler halinda doğradım birde harçla patatesleri karıştırıp öyle döktüm borcama ben ve sonuç mikemmell

Ben çok öyle çook küçük doğramadım canım ama ben de senin gibi değişik bir şey yaptım.. Küp küp doğradığım patatesleri , fırında yumuşamaz ihtimaline karşı sadece 5 dakika içine bol sebze harcı attığım suda haşladım. O sebze harcının tadı da geçti biraz patateslere. Ve çok güzel oldu Ay yarın gene yapayım, anlatınca canım çekti.. Bu gidişle hamurişleri başlığından, diyet başlığına terfi edicem ama ne yapayım çok lezzetli

kızlar içine tuz koyulmuyomu tarifte yazmıyoda koyuluyorsa ne kadar koycaz birde kremam yok komasam olurmu

kızlar içine tuz koyulmuyomu tarifte yazmıyoda koyuluyorsa ne kadar koycaz birde kremam yok komasam olurmu
ben göz kararı tuz koyuyorum canım

biz bunu hep yapıyoruz ama kremasız

zaten içine patates giren bir şeyin kötü olması mümkün değil

Son düzenleme:

evet aynı zamanda çok pratik yani
dün kuzenim geldi aniden onada hemen yaptım şipşak
patatesleri haşlamana gerek yok aslında hepsi çok güzel pişiyor içinde
birde bir aarkadaş tuz koyuyomusunuz demiş
evet ben hem baharatlarla patatesleri bocalarken tuz koyuyorum hemde kek harcını yaparken tuz koyuyorum
yine bile tuzsuz o0luyyor malum patates tuzu çek çeken bişi içine

ben göz kararı tuz koyuyorum canım

biz bunu hep yapıyoruz ama kremasız

zaten içine patates giren bir şeyin kötü olması mümkün değil

geçen gün kahvaltı için yaptım çok güzel oldu tadı tuzunu fazla kaçırmısım ama güzeldi bide ben 2 tane kabartma tozu koyduğum halde çok kabarmadı:26:

keki tepsiye koyduğumda, sorun olacağından emindim, nitekim de oldu... kek karışımı patatesleri tam örtemedi, kabarmayacağı da belliydi, kek gibi olmayacaktı zaten, patatesler yüzeyde kaldı, çok da kabarmayınca böyle garip bişey oldu, sizinkiler ne güzel örtmüş, patatesler dipteydi sadece, neden öyle oldu? 6-7 patates borcam tepsinin dibini 2 kez doldurdu, sizinki tek sıra mıydı?

anlatımda eksikler vardı benim için, şimdiye dek hiç kek sorunu yaşamamıştım

Libyana tarifini denedim ve gerçekten çok güzel oldu. Kapış kapış gidince fotoğralayamadım

Favori davet tarifim oldu hemen defterime not ettim. Teşekkürler tarif için

Tek sıra halinde dizin. 6-7 patates benim için de çok fazlaydı. Ben yuvarlak borcama 4 patates kullandım. Tek sıra ve orta kalınlıkta dizdim. O zaman harç tam örtüyor üstünü ve kabarıyor. Hamur olur diye düşünmüştüm ama olmadı. Gayet leziz bir tuzlu oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…