Mezeler - Ordövrler Patates presi resimli

sacredblame

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
131
6
118
39
Ocak üzerindeki tencereye, 1 Yemek kaşığı tereyağı konulacak, ısıtlacak. Üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilecek, kaşıkla ezilerek karıştırılacak. Ocak ısısı normal, olacak. 1 Su bardağı soğuk süt dökülecek, karıştırılacak. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlıyacak.
Bu aşamada yeterli miktarda tuz atılacak, pürenin tuzu karar hale getirilecek. Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesindedir. Püreyi eğer sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı püre isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız katı kıvamı elde edersiniz. Püreniz servise hazır. İsterseniz karabiber ilave edebilirsiniz. Rulo köftenin yanına ve bir çok salçalı et yemeklerinin yanına çok yakışır.

MALZEMELERİ HAZIRLAYIN.
HIIM UNUTMADAN TARİFİ BAŞKA BİR SİTEDEN ALDIM ANCAK YAPALI O KADAR UZUN ZAMAN OLDU Kİ HALA YAPIYORUM SANKİ BENİM TARİFİM GİBİ:)VE ACAYİP GÜZEL OLUYOR SANKİ PATATES KREMASI YERMİŞ GİBİ OLUYORSUNUZ SAKIZ GİBİ.

4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

4 Adet Orta boy patates yaklaşık 500 gr. Patatesler yıkanacak. Uygun büyüklükte olmayan iri patatesler, yıkandıktan sonra ortadan ikiye bölünecek.

Patatesin Haşlanması:
Ocak üzerindeki tencereye, patatesler aktarılacak. Patateslerin üzerlerini kapatıncaya kadar, soğuk su ilave edilecek. Ocak normal ısı da olacak. Tenceredaki su kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek.
Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 30 dakika sonra patatesleriniz soyulmaya hazır. Patatesler soğuduktan sonra, rendelenecek.

Eklentiler

• $PATATE~1.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 202

Şahane görünüyor canım,ellerine sağlık

Köftenin yanında pilav ve patates püresi ayrılmaz üçlülerim arasındadır.

ay ellerinize sağlık nasıl canım çekti şimdi anlatamam,bunu süt ve tereyağını koyduktan sonra blender'la karıştırarak ta yapabilirsiniz,patatesleri 2-3 parçaya böldükten sonra hiç bir topak kalmıyo patateste ve krema gibi oluyo gerçekten de...

ayyy bu sayede nasıl olduysa resim eklemeyi de öğrendim ben şimdi güsel güsel yemekler eklemezmiyim.sizlerle paylaşmazmıyım?
çok sevindirik oldum.herkese afiyet bal olsun.
heeem evet blendırı demeyi unuttum zaten blendırla yapınca daha bi kremamsı oluyor.

emeğine sağlık canım bende özellikle etlerin yanına yapıyorum aynısını çok lezzetli oluyor

Çok güzel görünüyo tatlım bunu denemem lazım :)
bu tarifteki gibi patateslerin rendelendiğini hiç duymamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…