Mezeler - Ordövrler patates püresi (iddialıyım, yemeye doyamayacaksınız)

kumsalberil

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
162
4
318
İstanbul
Sevgili arkadaşlar çoook kolay bir tarif et ve tavuk yemeklerinin yanında da yemeğe doyamayacağınız bir lezzet. Geçen misafirlerime yaptım, tavuk da çok lezzetliydi ama inanın herkez ikinciye sadece püreyi istedi.

Başlıyoruuuuzzz;

Malzemeler:patates, süt, tereyağı ve tuz

Püf nokta: patatesleri sütte haşlıyoruz bu çok önemli.(lezzet burdan geliyor)

-Patates miktarını siz belirleyin önemli olan patatesler tenceredeyken süt patateslerin seviyesini geçmeyecek. eşit seviyede olacak.
-Bırakın kısık ateşte güzelce haşlansınlar. Sonra yavaş yavaş ezmeye başlayın kaşıkla.
-Kaynadıktan sonra süt ve patatesleri kısmen ezince tereyağımızı koyuyoruz. 1 yemek kaşığı diyeyim. Ama size bağlı gene. Fakat unutmayın tereyağ lezzet verir.
-Karıştırıyoruz ara ara ve tuzunu koyuyoruz. Cıvık kaldıysa endişe etmeyin ocağın altını açarak biraz daha pişirince gitgide katılaşıyor zaten.
-en son blendrdan geçiriyoruz ve püremiz misler gibi hazıııııır...

patates
süt
tereyağı
tuz

Kesinlikle sütte pişirilmeli patatesler.

ellerine sağlık benmde güzel olur pürem ama sütte pişirmeyi hiç denemedim paylaşım için sağolun ben sütü sonradan atıyorum biraz... birde kaşar rendeliyorum

Lütfen bir de sütte pişirmeyi dene. Haaa kaşar atıyorsan zaten kesin güzel olur. Yemeğin kötü mü olacak, hemmen kaşar rendele ver fırına... :)

benim yaptığım püreler çok yumuşak oluyor,tabağa yayılıyor,sunumu kötü görünüyordu.sütünü sonradan eklediğim için olabilir diyordum.birde bu şekilde deniycem.. dışarıda yediklerime benzeyen püreler yapabilirim umarım :66:

Benim bu yaptığım aynıdışarıda yediklerim gibi oluyor. Hatta bence daha bile lezzetli. Ancak eklemek istiyorum süt patates boyunu geçmesin, cıvık olmamalı...

peki sütün miktarını ve patates ne kadar yazmamışsınız nasıl bilicez ne kadar koyucan kıvam konusunda yani bide kaşar koyuyorum ben bunada koysam olur mu?

peki sütün miktarını ve patates ne kadar yazmamışsınız nasıl bilicez ne kadar koyucan kıvam konusunda yani bide kaşar koyuyorum ben bunada koysam olur mu?
belli bir miktarı yok tatlım zaten patates boyutları da hep farklı. kare kare doğrayıp üzerine patatesler hafif üzeri açık kalacak şekilde süt koy tencereye.

patatesi sütte nasıl haşlıcaz kabuklarını soyup doğrayacakmıyız sütün içine önceden??
evet canım, kabuklarını soyup küçük küçük doğrayacaksın . sonra da üztüne patates seviyesini geçmeyecek şekilde süt dökeceksin.

hazir patates pureleri de sutle pisiriliyor.ama ben pek sevmiyorum onlari.Benim patates puresindeki puf noktam (,tabi eger salcali ve soganli kavurmayacaksaniz),sutle kavrulan pureye tereyagi ve miktarina gore hindistan cevizi ekleyip oyle kavurun.inanin bana yediginiz purenin tadina doyamayacaksiniz.cok guzel oluyor tavsiye ederim:)

Ben uzun zamandır bu şekilde pişiriyordum püre mi herkes çok beğeniyo bir iki kereden sonra süt ayarını rahatça yapabiliyosunuz ve kesinnlikle kıvamı tadı muhteşem oluyo kısık ateşte pişirirseniz çatallada kolayca ezersiniz:1:

Back
X