Mezeler - Ordövrler Patates şöleni (The Golden Girls sponsorluğunda)

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.254
Merhaba arkadaşlar..
Buda benim yapmaktan keyif aldığım, yiyen herkesinde çok beğendiği patatesli tarifim..

Malzemeler;
->1kilo patates
-> 2 tane pancar
-> 5- 6 tane tane havuç
-> taze soğan(yeşil soğan)
-> mayonez
->yağ
->yoğurt
->sarımsak
->baharat(isteğinize göre ben tuz, pul biber , kara biber ve nane kullandım)

malzeme.JPG

Yapılışı;
Patatesler haşlanır. Soğuduktan sonra bir kapta güzelce ezilir.
Bu sırada pancarlar soyulur rendelenir ve yağda kavrulur(15 dakika yeterli oluyor). Daha sonra patatesleri bir kaba alıp 1 kaşık mayonez , 2 kaşık yoğurt , 2 adet sarımsak ve 2 kaşıkta patatesle harmanlıyoruz.(patates ,pancarın keskin tadını kırıyor.) Ayni işlem havuç içinde yapılır.(havuca 1 kaşık patates katsanız yeterli oluyor). Son olarak patatesi ise baharatlarla harmanladım..
Daha sonra kelepçe bir kaba sırasıyla pancar,doğradığımız yeşil soğan , patates ve son olarakta havucu koyuyoruz. Baharatladığımız patatesin orta da olması pancar ve havucun lezzetini daha güzel almamızı sağlıyor. bu şekilde dolapta 2 saate yakın beklettim ve çıkartması çok kolay oldu.
.
fotograf 1.JPG
fotograf 3.JPG

Afiyet olsun:KK66:

fotograf 2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar..
Buda benim yapmaktan keyif aldığım, yiyen herkesinde çok beğendiği patatesli tarifim..

Malzemeler;
->1kilo patates
-> 2 tane pancar
-> 5- 6 tane tane havuç
-> taze soğan(yeşil soğan)
-> mayonez
->yağ
->yoğurt
->sarımsak
->baharat(isteğinize göre ben tuz, pul biber , kara biber ve nane kullandım)

Eki Görüntüle 1403441

Yapılışı;
Patatesler haşlanır. Soğuduktan sonra bir kapta güzelce ezilir.
Bu sırada pancarlar soyulur rendelenir ve yağda kavrulur(15 dakika yeterli oluyor). Daha sonra patatesleri bir kaba alıp 1 kaşık mayonez , 2 kaşık yoğurt , 2 adet sarımsak ve 2 kaşıkta patatesle harmanlıyoruz.(patates ,pancarın keskin tadını kırıyor.) Ayni işlem havuç içinde yapılır.(havuca 1 kaşık patates katsanız yeterli oluyor). Son olarak patatesi ise baharatlarla harmanladım..
Daha sonra kelepçe bir kaba sırasıyla pancar,doğradığımız yeşil soğan , patates ve son olarakta havucu koyuyoruz. Baharatladığımız patatesin orta da olması pancar ve havucun lezzetini daha güzel almamızı sağlıyor. bu şekilde dolapta 2 saate yakın beklettim ve çıkartması çok kolay oldu.
.
979865-25a1eb7c1c6f32a98b817decce11bc86.jpg

979866-85bfb5af40e82b355246f252750ab8b4.jpg

Afiyet olsun:KK66:

Eki Görüntüle 1403448
ellerine sağlık kajım en sevdiğim tariflerden biridir bu:KK60: bu arada kavanozun da pek şekermiş :cool:

ayyyy çok çok güzel görünüyor...harikasın..mutlaka denicem:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:tadıda enfestir şimdi bunun
hahahahah ay canım benı utandırıdın teveccühün :KK70::KK70::KK70::KK70:
Kajjjj ellerine sağlık harika olmuşlar başarılar dilerim sanada :KK60:
Resimlere tıklayınca açılmıyor haberin olsun
Sağolasın hanım ablacım. Neden açılmıyi ki ya:KK43:
hahah komple söyledim gitti:KK70:

X