Ellerine sağlık patatesli böreklerin hepsi benimAkşam eşime börek yaparken hazır yapmışken bende paylaşayım dedim böreğimi...Oldukça sıradan bir börek olduğu için ümidimi tamamen bir kenara koyup katılıyorum...İyi olan kazansın ki benim zaten kesin derece alır gözüyle baktığım tarifler var ve o arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve tarif defterime not düşüyorum efendim...
Gelelim patatesli kol böreği tarifime..
Malzemeler:
Eki Görüntüle 1648510
- 3 yufka (ben 2,5 yufka kullandım ancak çekirdek aile malum)
- 5 adet haşlanmış patates
- Kuru Reyhan (maydanoz koymadım Reyhan daha iyi oluyor)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,karabiber isteğe göre pulbiber (ben koymadım)
- Yaklaşık 100 gr kaşar
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- Tabi ki çok tutam sevgi olmazsa olmaz ne demiş büyük düşünür Kenan Doğulu "ne yaparsan yap aşk ile yap" :)
Öncelikle patatesi ezip içine kaşarı rendeliyoruz ve baharatları koyuyoruz.Diğer yandan süt,sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı iyice çırpıyoruz...
Eki Görüntüle 1648516
Yufkamızı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz sıvı karışımdan heryerine sürüp geniş olan uca malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz..
Eki Görüntüle 1648520
Eki Görüntüle 1648521 Eki Görüntüle 1648523
Sonrasında kullanacağımız tepsinin orta kısmından başlayarak rulolarımızı dışa doğru sarıyoruz...
Eki Görüntüle 1648524
Kalan sıvı karışıma kalan yumurtanın sarısını ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine döküyoruz..,susam yada çörekotu döküyoruz yada her ikisini de..
Eki Görüntüle 1648530
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz..
Eki Görüntüle 1648533
Evdekiler afiyetle yerken her daim diyette olan bir fani olarak bana düşen servis etmek...yapılması çok basit bu böreği umarım yaparsınız ve kulaklarımı çınlatırsınız...
Eki Görüntüle 1648537
Sevgiler :)
Ellerine sağlık patatesli böreklerin hepsi benim
Çok güzel olmuş, yarışma da başarılar :)
Keşke olsaymış, hepsini bitirir size hiç bırakmazdımTeşekkür ederim keşke ikram etme şansım olsa...Ayrıca bende bi akrep kadınıyım :)
Valla yaş aldıkça moral bozukluğu oluyo birazKeşke olsaymış, hepsini bitirir size hiç bırakmazdım
Aaa çok memnun oldumBu ay doğum günümüz var o zaman, gelsin hediyeler sürpriz partiler
O bende de oluyor ama Zaman'ı tutamıyoruz kiValla yaş aldıkça moral bozukluğu oluyo biraz
41 ama ruh yaşım 25O bende de oluyor ama Zaman'ı tutamıyoruz ki
Her yaştan zevk almaya bakcam mecbur. Kaç yaşına giriyorsun
Öyle deme yine de ya41 ama ruh yaşım 25züğürt tesellisi..
Nasıl hepsi seninEllerine sağlık patatesli böreklerin hepsi benim
Çok güzel olmuş, yarışma da başarılar :)
Anlaşmıştık NevoşNasıl hepsi seninÇek elini böreğimden
Ellerinize sağlıkOhhh miss gibi olmuş Yarışmada bol şans diliyorum
HoşgeldinizTeşekkür ederim...gerçekten ümidimi bir yana koydum ,muhabbetine paylaştım :)
Benimde ağzıma layık bir börek olmuşAnlaşmıştık Nevoşben benim dedim bitti
Tam benim ağlıma layık
Mantıklı.. Biz birbirimizi yerken millet gelip böreği yemesinBenimde ağzıma layık bir börek olmuşO zaman bölüşelim kimse gelmeden hepsini alalım
Tamam bu anlaşmayı kabul ediyorumMantıklı.. Biz birbirimizi yerken millet gelip böreği yemesin
Hadi bölüşelim; 1 sana 2 bana, 2 sana 4 bana
Çok sevindim beğendiğinize :) sağolun...ellerinize saglik böreginiz nefis görünüyorbasalarilar dilerim
Ayy o da vardı demiTamam bu anlaşmayı kabul ediyorum
Kilolar 1 bana 2 sana 2 bana 4 sana
Ben de çok seviyorumAyy o da vardı demi
Patatesli görünce gözüm dönüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?