Patavatsiz Kayinvalide sorunu

sensiz_olmazki

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
471
865
323
Meehaba 5.5 senelik evliyim.ilk cocugum dogmadan once kayinvalidem bize geldi ve 8 hafta bizde kaldi.ne olduysa ondan sonra oldu.ondan once cok severdim kendisini.dogum yapmadan once bana soyledikleeini unutamiyorum bi turlu.aslinda iyi bi insan ama nerde ne konusacagini bilmiyo pek.doguma giderken anneni cagirmayiz dedi.dogumda yalnuz kalirsin dedi.dogumdan sonea da surekli mudahele edip durdu.yok cok emziriyomusum.yok bezini cok sik degistiriyomusum falan.sonra cocuk biraz buyuynce bu seferde cekil cekil gozukme cocuga.sen arkadan yuru demeler falan.ben dogal olarak bi kere gicik oldum.artik hersey batiyo.simdi yeni dogum yaptim.esime dedimki tamam yeni bi baslangic yapicam annene surat asmiycam dedim.bi de sert cevaplar veriyorum.sessiz kalicam tamam dedim.esimde aslinda annesini biliyo.haklisin ama senden sadece saygili olmani iatiyorum.diyo.neyse bu bebek icin geldi.bu sefer iyi davraniyorum .bebege para takiyo iste bende niye zahmet etin anne dedim.sana vermiyorum zaten parayi dedi.ben bozuldum tabi.esime soyledim.o kotu niyetle dememistir falan dedi ama sonra kendi de anladi.sonra sen kizini tek basina yikayamazsin falan diyo.daha bir haftaligim sezeryan olmusum.annemi onun bi lafina sinirlenip gonderdim.anem is yaptirmiomus ona huya.bu sefer bulasiklari temizlio ben makineye yerlestiremem sen yerlestir diyo.ben sinirden kuduruyorum tabi.hani annem is yaptirmiyodu.herseyi lafta.eve ilk geldigi gun annem dediki.inci hanim ben kac gundur hastanefryim bu gece sen bakarsin covuklara dddi.dikkat et brbekle uyumasinlar dedi.tamam dedi anneme.yatacahimiz zaman cocuklar ben kalkamam gece dikkat edin kendinize dedi yatti uyudu.neyse bunlar sadece simdilik aklima gelenler
Bunun gibi o kkadar cok sey varki
Simdi ben hu hatunla muhatap olmak istemiyorum.ama torumlarini da gostrrmemezlik etmem.ne yapiyim ne ediyim.guler yuzku davranamiyorum.hic jisey yok gibi
Eltimde gicik oluyo mesela.ama o hic hisey yok gibi annecim annecim diyeboliyo.caktirmadan laf sokuyo.esimle aram bozuluyo o her geldiginde.napicam bi akil lutfen.

Kelin merhemi olsa kendi kafasina surermis bacim. Ne diyeyim allah sabir versin.

Kv için değmez yuvanın huzurunu bozmaya..He he anne de geç eşinin yanında git gel tek muhattap olma

tavrınızı koyun ona da bunu belli edin. hatalı davrandıgını sızı kırdıgının farkına varsın. eger anlamıcak bir ınsansa bence artık esınızı devreye sokma vaktıdır.

Muhatap olmayacak bir durum yok.Kendinde demişsin patavatsız diye.Her lafını takıp ciddiye alıp cevap verme durumuna girme.Eşini bu olaylara karıştırma.Neticede annesi.
Büyüklerin vardır öyle her şeyi ben bilirim edaları.Heee de geç.

dediği şeylere hiç karsılık vermeyın
sinir oldugunuzu anlamasın
eşiniz varken normal olun o yokken surat asın
böyle anneler hıc gelmesınler daha ıyı ya ne bu böyleeee

Bu kv lerin derdi ne anlamıyorum.Benim kv de 8 günlük lohusaydım kendi evimden burası benim oğlumun evi diye beni kovmuştu.Aralık ayının soğuğunda minicik yavrumla evden çıkıp komşuma gitmiştim.Ama noldu oğluda " anne burası karımla benim evim.sen buraya yardımcı olmaya mı geldin huzur bozmaya mı? ben zaten senin böyle bişey yapacağını bildiğim için desirreme annemi doğuma çağırmayalım demiştim" dedi ve aynı gece biletini alıp göndermişti.Sonuç 8 aydır görüşmüyoruz.

galiba kv nin sozu geciyor o evde ona bu firsati vermisseniz dinlemek zorundasiniz artik.ilk dogumda annen gelmesin demis dinlemissiniz dogumda bi kere anne gelir oncelikli.

Hepsi aynı sanırım bu kayınvalidelerin. Bende de var bir patavatsız.

Elinden geldiğince az görüşmeye bak. Onunla yalnız kalmamaya çalış. Saygılı ol ama fazla muhattap olma. Çocuğunla ilgilen. Duymamaya çalış.

Allah sabır versin. Senin imtihanında bu kv imiş.

Allah sabır versin. Keşke anneni göndermeseydin, en azından destek oluyormuş. Senin kayınvalide çok müdahale etmiş. Sen niye dolduruşa geldin ki?

Benim kayınvalide de benim doğumda aynı şehirde olmasına rağmen 1 hafta sonra bebek görmeye geldi, iki saat oturdu gitti. Malesef benim annem de destek değildi. Doğumun ertesi günü eve geldik. Annem mırın kırın etmeye başladı. Ben evini düzenini bilemiyorum, ne yapacağımı kestiremiyorum diye. 1 gün önce doğum yapmış olan ben kalktım yemek yaptım, misafir ağırladım annem sağolsun.

Hepsi ayrı alem bu büyüklerin, kendini yanlız hissetme

konuş muyr musun rahatsız oldugunuz noktaları söylemiyor musunuz konusarak hal edın olmuyrsa eger yanınızda durdurmayın...

Uuu sizinki cok fenaymis
Benimki iyi birisi.sadece cok kirici oonusuyo.bi de aramizda bi rekabet olustu.esim ilk doguma geldiginde senin yemeklerin guzel olmuyo anne.sensiz olmazkinin guzel oluyo yemekleri falan demisti.simdi mutfaga ayni anda giremiyoruz:))

galiba kv nin sozu geciyor o evde ona bu firsati vermisseniz dinlemek zorundasiniz artik.ilk dogumda annen gelmesin demis dinlemissiniz dogumda bi kere anne gelir oncelikli.
Yo dinlemedim.kizinin dogumunda seni cagirmasalar hosuna gider miydi dedim.onun sozu gecmiyo.konusuyo konusuyo.ben bildigimi okuyorum

konuş muyr musun rahatsız oldugunuz noktaları söylemiyor musunuz konusarak hal edın olmuyrsa eger yanınızda durdurmayın...
Hayir konusmadik hic.belki konussak sorun cozulur.aslinda daha dun gitti.bu geldiginde esime konusayim annenle dedim.bence o hic biseyin farkinda degildir.bundan sonra guzel davran yeter dedi.ama soyle bi sikinti var.kayinvalide bitek bana degil.herkese patavatsiz.o uzden konussamda huylu huyundan vazgecmez bence.

Ha bi de su var yeni aklima geldi.ilk oglumda tutturdu ismi ali oksun diye.ben esime istiyosan koyalim kirmayalim defim.esim istemedi amcasinin ismi.bunda da daha bebegin olacaguni soyler soylemez daha cinsiyet belli drgilkrn ismi ece olacak dedi.ama kizimizin ismi ece olacak o kadar.bi kav kere boyle emir kipindr konustu.soyleyis sekli bu.ben istemedim tabi sonra esimin babasi da guzel isim dedi.babasini bende cok severim cidden.esimde cok deger verir.o yuzden esime dedim seni uzmek istemiyorum istiyosannkoyalim dedim.koyduk da

siz en hassas konulardan birinde rekabete girmişsiniz :) Fenaydı da ne oldu kendi kaybetti.Biz çok şukur mutluyuz huzurluyuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…