çocuk büyüdükçe bu gıcık olmalarınız azalacak, tecrübeyle sabit.
ben de doğum yapana kadar kayınvalidemle bırakın tartışmayı, gönül bile koymamıştım ama bebek olunca bi haller oldu ona da, (ay daha bebek olmadan, son gece başladı hangimiz doğum yapıyoruz karıştırıyordum dokuz doğurdu resmen, sizinkinin tersine bütün gece tepemde dikilip "anneni ara, arasana anneni, anneni ara gelsin" dedi. her seferinde doğuma daha çok zaman olduğunu, annemi aramamın bir anlamı olmayacağını boş yere kadını telaşlandırmak istemediğimi ve son gece en azından şöyle bir rahat uyumak istediğimi söyledim (uyuyamadım) bir de aslında "sen niye geldin ki evine git" demek istedim ama diyemedim

)
ilk zamanlar lohusa psikolojisi ne kadar sinir oluyordum anlatamam.
yatılı kalsaydı kavga çıkardı o yüzden eve geldiğim ilk günün gecesi herkesi kibarca evine yolladım. annem de kayınvalidem de bir gece bile kalmadılar. benimki normal doğumdu fiziksel olarak zorlamadı.
şimdi kızım 3,5 yaşında, her zaman değil arada sırada kızımı çok şımarttığında bozuluyorum artık ve söylüyorum da bozulduğum şeyleri, içime atmıyorum. ama bebeğin ilk aylarındaki gibi sürekli bir gıcık olma durumum yok. şimdi Allah var sizin kayınvalideniz gibi sert laflar etmezdi, çocuk bakımıma da karışamazdı ama öyle melankolik severdi ki çocuğu, bebeğim bana gelse, bana gülse resmen bozulurdu.
zamanla herşey oturacak, şimdi inanın iyi ki var diyorum çünkü kızım bazen beni çok zorluyor, babaannesine iyice alıştı, götürüyorum bazen gece orada kalıyor.
benim kayınvalidem de biraz düşünmeden konuşan biridir. annemin tam zıttı olduğu için bir türlü alışamadım bu huyuna ama hoşgörmeye çalışıyorum, çok zor bir hayat yaşamış bu halini ona dayandırdığımda kendime kızıyorum hatta "ne var alınacak?" diye.
herşey zamanla düzelecek, siz içinizde büyütmeyin, düşünmemeye görmezden gelmeye çalışın.
siz bozuldukça o daha çok üstünüze gelir.