patlıcan yemeği yapamıyoruuum

lidya81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
133
17
118
Arkadaşlar 3 yıllık evliyim evlendiğim günden beri şöyle güzel bir patlıcan yemeği yapmak için uğraşıyorum olmuyor olmuyor ... tuzlu suda bekletiyorum, kızartıyorum , közlüyorum, kıyma koyuyorum ama olmuyor tatsız tuzsuz bi şey oluyor ya ben nerde hata yapıyorum:sinifsinif::sinifsinif:

En kolay yemeklerden biridir oysa cnm.
Patlıcanların kabuklarını alacalı yani çizgili soyup dilediğin büyüklükte kestikten sonra tuzlu suda beklet,suya acısı çıksın.
O beklerken büyük bir soğanı ince ince doğra ,yağda pembeleştirmeye başla,5-6 dk sonra ince yeşil biberleride 4-5 e bölerek kavrulan soğanlara ekle azcık daha kavur.
Biraz domates birazda biber salçası koy ,şöyle 5 -6 kez aralarda bekleyerek karıştır.(Yazın bol domatesle yaparsın)
*Sonra tuzlu suda bekleyen patlıcanları hafif sıkarak tencereye ekle.Üzerine bol sarımsak doğra,biraz karabiber,birazda kimyon.1 çay bardağı kadarda su ekle kısık ateşte pişir.

Etli yapacaksan soğan aşamasında etleri eklemen gerekşr cnm,ben etli yemek yemediğim için aurıntı yazamadım

bende 4 aylık evlıyım yenı yenı yemek yapıyorum yanı.ama kendı tarzımı gelıstırırdım sanırım.kafama gore yapıyorum.
once patlıcanları soy ben boylamasına 4e bolup sonrada buyuk buyuk dogradım.1.5cm kadar.o tuzlu suda beklerken.soganı yarım ay seklınde salataya dograr gıbı dogradım.tencereye attım.ustune patlıcanları bır pecetede mıncıklayıp attım.(tuzlu acı suyu cıksın dıye)
ustune evde ne varsa patates havuc sıvrı yesıl veya kırmızı bıber.hepsınden dogradım.en ustede bolca domates soyup dogradım.en ustune cok az zeytınyagı gezdırdım cok az tuz attım (arzuya gore pulbıber atarsın)yaktım altını domatesın ve dıgerlerının suyu cıktı zaten onun suyuyla pişti.kaynayınca altını kıstım yavas yavas pıstı.
haaa unutuyodum dıpfrızde de daha onceden haslanıp dondurdugum nohutlar vardı bır avuc kadarda onu atıp ondan sonra domates dogradım.
eşim patlıcan yemegı oldugunu duyunca suratı bıraz eksıdı ama yedıgınde gercekten de memnun kaldı.cok degısık ama hos olmus dedı.cok lezzetlı buldu.bence kendı suyuyla agır agır pısen yemek guzel oluyor.kaydirigubbakcemile5

neden olmasin bu puf noktalarina dikkat ettikten sonra bi eksigin vardir canim onu bulmalisin bence once yapmadigin birsey

sağolun bir de bu şekilde deneyeceğim sarımsak ve baharatı az koyuyor olabilirim

ben patlıcanı değişik yapıyorum çok güzel oluyor.ilk önce alacalı soyup büyükçe doğruyorum.tuzlu suda bekletiyorum.sonra onları kızartıyorum.bi kaba alıyorum.bi tencerde soğan biber domates sarımsak salça kavuruyorum.sonra patlıcanları ekliyorum.sonrada su ekliyorum ama fazla değil.su kaynadıktan sonra bi 15dk.pişiriyorum.baharat olarak kimyon olabilir.a.s

aynı sorun bende de var patlıcanlı yemekleri yapamıyorum.
evleneli 5 yıl olcak halaa beceremedim. elimin tadından mıdır
nedir anlamadım. zaten doğru dürüst yemek yapamıyorum
yaparken de bölee acı acı oluyor. işin ilginç yanı benim
yeşil fasulyem bile öyle oluyor. teflon kullanma dediler
kullanmıyorum. dometes salçası koyma dediler koymuyorum.
bol sarmısakta koyuyorum. ama olmuyor. allahtan eşimin
midesine hiç gelmiyor patlıcan oda istemiyor. her yemeğinde
içinde patlıcan var. son olarak patlıcanı kızatmayı deniycem.
sağolun kızlarr

bende patlıcan yemeklerimin lezzetsiz olduguna inanıyorum;annem patlıcan yemeklerini çok güzel yapar..hatta bir ara kardeşimin arkadasları patlıcanı en iyi kullanan kadın seçmişlerdi annemi;onu izliyorum ama olmuyor;çiğden yaptıgım fena degil ama asıl sevdigim kızartarak yapılan yemeğin rengi falan bir garip oluyor;umarım ilerde düzelir:(((

bncede sarımsak ve baharatı az koyuyorsndur.sarımsak 6-7 diş incecik doğrayıp yemeklik soğanla ve çok az biberle(ben 3 acı cimbiberi 2ye bölüyorm)beraber 2 yemek kaşığı yağda kavur bir yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası.domateside fazla değil 3 küçük boy rendeliyorm ve hiç beklemeden 1-2 karıştırıp süzdüğün patlıcanları koyuyorsn yalnız hiç karıştırma üstte kalsn patlıcanlar.hemen ardndan 1 çay bardağı su ve bol yağlı seviyorum 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı.kapağı kapat hemen kısık ateşe al iyice yumuşasn patlıcanlar sakın karıştırma altndaki malzemesi erisin hem buharda patlıcanlar pişmiş oluyo vakit kazanıyosn.patlıcanın yükseklik seviyesi azalıncada (yaklaşık 10 dk.)baharatları; kimyon,kırmızı toz biber,kuru fesleğen veya isteğe göre kuru nane azar miktarda olck,tuz karıştır 1-2 kez ve 5 dk snrada kontrl edersn.bugün yaptm çok güzel oldu umarm sndede öyle olur :34:

patlıcanları kesinlikle kızartmak gerekiyor.soğanı az koyuyor olabilirsin.sarımsak patlıcana çok yakışıyor bol kullan onu da.ayrıca fırında pişirmeyi dene.

patlıcanları alacalı soy halka halka doğra sonra sıvı yağda kızart tuz at birazcık kızarırken. sonra bi borcama paçete ser patlıcanları bunun üstüne al. başka bi tavada soğanı azıcık yağla kavur kıymayıda koy. ya da önce kıymayı da pişirebilirsin sana kalmış. sonra domates rendele içine sarımsak koy bolca. sulandır ve kızarttığın patlıcanların üstüne dökerek fırına ver. bu kesinlikle lezzetli oluyor canım.

bi de sunu deneyebilirsin yine alacalı soy sonra diklemesine yarım santim kalınlığında kes uzun uzun (keserken zorlanabilirsin ama kısa olursa sorun değil ek yaparsın) kızart onları yağını süz. bildiğin köfte yap kızarmış patlıcanları artı seklinde koy kısa kısa olduysa birbirinin üstüne koyarak uzun olmasını sağlaki kapatabilesin. ortaya köfteyi koyup kapat patlıcanlarla köfteyi. üstüne bi domates halkası bi biber kürdanla. salçalı sos yap tereyağlı ve fırına ver.

patlıcan közlemesi içinse patlıcanlar közlenirken bıçakla del heryerini çabuk ve iyi közlensin. sonra bi tasa su doldur közlenmiş patlıcanları at içine hemen soyulur kabukları poşete falan koyuyorsan beklemene gerek yok. soyunca suyunu süz iyice ve doğra. içine domates soğan yine közlenmiş biber istersen salatalık koy sarımsakta doğrayabilirsin ve en çok lezzet katan sirke ve zeytinyağı.

birde sarımsaklı mayonez yoğurt karışımına ekleyebilirsin. üzerinide cevizle süsler bazıları. bazılarıda tereyağında yağda kızdırılmış tatlı biber sosu yapar. iki türlüde yakışır.

Kızlar burada patlıcana en çok yakışan baharat feslikan.

Akdeniz yöresindekiler bilir.Çok güzel bir koku veriyor.Eğer alma imkanınız varsa koyun bir deneyin.

O kokusu size patlıcanı öyle bir yedirecekti.Feslikanı çok koymacaksınız benim bahçemde şuan yeşili var.Kurutuyorum birde ben onu.

taze feslikanı yemek piştikten sonra atını kapatınca 2 3 yaprak koyuyorum. Kurusunuda çok az 1 2 yaprak ufalayarak koyuyorum.
Bir deneyin.

sarımsak yerine sarımsak tozu kullan ve en sonki pişirme aşamasında suyunu az koy işin sırrı burda bence

Back
X