Köfteler Patlıcanlı köfte

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya

3-4 adet uzun patlıcan
2-3 adet çarliston biber
2 domates
köfte için;
300 gr. kıyma
1 yumurta
1 adet kurusoğan (rendelenmiş)
maydonoz (ince kıyılmış)
bayat ekmek
1-2 diş sarımsak rendesi
tuz
karabiber,pulbiber
kekik
sosu için;
2 adet domates
sıvıyağ
salça
kekik
tuz

Köfte malzemelerini bir kasede karıştırıp yoğurun, dolapta bekletin, patlıcanları karşılıklı iki tarafından, soyun, boylamasına dilimleyin, (ben bir patlıcandan 3 uzun dilim elde ettim)tuzlayıp acısını alın. kurulayın, kızgın yağda kızartın, köfteden patlıcan sayısına göre köfteler hazırlayın, (ben yuvarlak yaptım. )kızartın. patlıcanların tam ortasına kızarmış köfteyi yerleştirin, ters cevirip teflon tencereye yerleştirin, doğranmış domates ve biberi kürdan yardımıyla ortaya batırın. rendelenmiş domatesi yağda çevirin, kekik tuz atıp bir bardak su döküp kaynatın. yemeğin üzerine gezdirin kısık ateşte pişirin, afiyet olsun.

Ben dün bu yemeğinizi yaptım. Yanliz aynı zamanda kabakda kullandım. Artan köfteleride ortaya dizdim.
paylaşim için tskler.

Sayenizde şekli harika olmazsada, tadı için ilk patlıcan/ kabak köftem için 9 puan aldım :16:

Resim: sosuz halidir, ben sos için 1 y. Kasığı domates ve biber salçası, 2 tanede domates ve verdiginiz tarif gibi baharatları kullandım ve bu birleşmeyi karıştırarak köftelerimizin üstüne paylasdirdim. Zaten cok yağlı olduğu için sıvı yağa fallan gerek bulmadım ve kullanmadığima cok memnun kaldım. Bu arada bu yemeyin yanindada pilav yaptım. Ben bu iki uyumu seviyorum, eşimde cok sevdi:27:

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 129
Bu arada sosu döktükten sonra pişirme işlemini fırında tamamladım.
Sanırım siz ocağın üztunde pişirmişsiniz.

Back
X