Patnos'da Yaşamak

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?

Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?
Patnosa yakınım ben görmedim ama bildiğim kadarıyla küçük kendi halinde bir yer çevre bulur musunz bilmem de orada hayat diğer yerlere göre daha ucuz çoğu memur asker kim varsa çoğunlukla birikim yapabilmek için buraları seçiyor. Sonuçta Temelli kalmayacaksınz kaldığınız süreçte de iyi yönlerine bakıp günlerinizi iyi geçirin derim 🤗

Bence gözünüzde çok büyütmeyin hayat çalışanlar için böyle. Bugün burdasın yarın başka yerde. Atanıp tek başına bilmediği şehirlere gidenler de var. Elbet birlerini tanırsınız.

Patnosa yakınım ben görmedim ama bildiğim kadarıyla küçük kendi halinde bir yer çevre bulur musunz bilmem de orada hayat diğer yerlere göre daha ucuz çoğu memur asker kim varsa çoğunlukla birikim yapabilmek için buraları seçiyor. Sonuçta Temelli kalmayacaksınz kaldığınız süreçte de iyi yönlerine bakıp günlerinizi iyi geçirin derim 🤗

Eşimin emekliliğine kadar ayrılamayız. İnşallah güzel günler bekliyordur bizi.

Bence gözünüzde çok büyütmeyin hayat çalışanlar için böyle. Bugün burdasın yarın başka yerde. Atanıp tek başına bilmediği şehirlere gidenler de var. Elbet birlerini tanırsınız.

Doğru söylüyorsunuz. Ben doğduğum şehirden hiç ayrılmadım. Hem onun tedirginliği hem de bebeğim için eğitim ve sağlık imkanlarının kısıtlılığı düşündürüyor beni. Ben işten ayrılacağım için maddi bir artısı olmayacak bize. Eşimin hayali gerçekleşecek ki o da büyük kazanç tabi.

Öncelikle hayırlı olsun. Eşinizi tebrik ediyorum bu dönemde akademisyen olarak atanmak çok zor. Ben de Cizre, Hakkari olsa gideceğim ama yok :(
Gidip bakarsınız. Öğretmenler genelde memnunlar. Çakılı kadro ama belli olmaz zaman ne gösterir. Belki görevlendirme ile başka ile geçer.

Öncelikle hayırlı olsun. Eşinizi tebrik ediyorum bu dönemde akademisyen olarak atanmak çok zor. Ben de Cizre, Hakkari olsa gideceğim ama yok :KK43:
Gidip bakarsınız. Öğretmenler genelde memnunlar. Çakılı kadro ama belli olmaz zaman ne gösterir. Belki görevlendirme ile başka ile geçer.

Çok teşekkür ederim. Eşim de aynı şeyi söylüyor. İkimiz de devlette çalışıyoruz. İşlerimiz iyi. Kurulu bir düzenimiz var. Belli bir yaştan sonra sıfırdan başlamak korkutuyor biraz.

Neden kolay arkadaş edinemem diye peşin hükümde bulunuyorsunuz? Kendinizi böyle şartlarsanız eğer edinemezsiniz. Sürekli karşı taraf size yaklaşsın diye beklerseniz bulunduğunuz şehirde de yeni arkadaş edinemezsiniz ki. Eşiniz için gerçekten büyük bir fırsat. Siz de zamanla alışırsınız, yeni insanlar tanırsınız. Eşinizin arkadaşları, onların eşleri vs olur hadi hiç kimse olmazsa. İş sizde bitiyor. Ben her zaman bir yere alışmanın kişinin kendi elinde olduğuna inanırım. Belki de çok seversiniz, gözünüzün korkmasını anlıyorum ama bir şans verin

Bence güzel arkadaşlık kurarsın, hiç sorun yaşamazsın. Nickin bile patnosfatihi, patnoslular seni bağrına basacaktır😂😂 hayırlı uğurlu olsun

patnosu bilmiyorum ama ben de cocugum yasindan kucukken ailemin yanindan baska bir ulkeye tasinmaya karar verdik. ayni dili bile konusmadigimiz, hic kimseyi tanimadigimiz bir ulkeye goc ettik. hic pisman degiliz. bence hayattaki bu tip firsatlari degerlendirmek lazim. aliskin oldugumuz cevre geri donmeye hep açık. bir arkadasimin esi zamaninda izmire tasinmak istemis, is icin, arkadasim bilmedigimiz yer diye reddetmiş, sonra kocasi uzun sure işsiz kalınca keske o zaman kabul etseydim simdi hersey bambaska olurdu demişti. hayirlisi olsun sizin icin.

Akademisyenlik mesai sistemine göre işlemiyor. Esnek çalışma mümkün. Esiniz derslerini birkaç güne toplasa, gidip gelse olmaz mı? Hatta yaz okulu da yoksa yazi buyuk ölçüde yanınızda geçirir. Bu dediğim elbette bulunduğunuz ilde havalimani varsa mümkün olabilecek bir şey. Bence işinizden ayrilmadan evvel bu seçeneği de düşünebilirsiniz. Aksi takdirde buyuk fedakarlık. Kadınların bu kadar fedakarlık yapması sonrası için hep bir soru işareti yaratıyor bende.

Bir akrabam görev için gitti çok sevdiler gelirken üzüldüler diyebilirim.

Akademisyenlik mesai sistemine göre işlemiyor. Esnek çalışma mümkün. Esiniz derslerini birkaç güne toplasa, gidip gelse olmaz mı? Hatta yaz okulu da yoksa yazi buyuk ölçüde yanınızda geçirir. Bu dediğim elbette bulunduğunuz ilde havalimani varsa mümkün olabilecek bir şey. Bence işinizden ayrilmadan evvel bu seçeneği de düşünebilirsiniz. Aksi takdirde buyuk fedakarlık. Kadınların bu kadar fedakarlık yapması sonrası için hep bir soru işareti yaratıyor bende.
Orası küçük bir yer havaalanı yok ancak merkeze geçecek buda çok yorucu hem eşindende ayrı olacak

Öncelikle hayırlı olsun. Mutlaka sosyal imkanları daha kısıtlı bit yerdir ama yaşamınızı siz güzelleştireceksiniz. Haftasonları eşinizi çocuğunuzu alıp gezebileceğiniz yerler vardır hatta yakın illere bile gider gezersiniz. Orda çalışan bir arkadaşım daha sonra bir tatil beldesine tayin oldu ama patnosu cok arıyorum orda çok mutluydum dedi. Memur ağırlıkta olan bir ilceymis.

Back
X