Patnos'da Yaşamak

Dr. Öğr. Üyesi
İyi bir kadro, ek ders de alır. Siz de üniversitede çalışıyorsunuz, bilirsiniz. Tayin olmaz ama tanındıkça, yayın yaptıkça başka üniversitelere geçebilir. Bu memlekette torpil olmaz diyemem ama gerçekten çok iyi yayınlar yaparsa ben batıya geçebileceğini düşünüyorum. Tabii ki emekliliğe kadar orada yaşayacakmışsınız gibi düşünün ama farklı üniversiteye geçmek de o denli imkansız değil.

Eşiniz adına ne mutlu.. Peki siz aktif çalışma hayatından çıkıp dört duvar arasında yaşayabilecek misiniz yıllarca? Ben olsaydım çalışamayacağım bir şehre gitmezdim. Bir süre sonra çok depresif bir hale girebilir ve bundan eşinizi sorumlu tutabilirsiniz..

Çocuk olmasa bu kadar düşünmezdim ama bebeğimin menfaati en önemlisi.
Niye sadece çocuk. Sizin menfaatiniz de önemli. İstekleriniz, mutlu olmanız.Süreli bir görev değil ki bu. Akademik hayatın ne halde olduğu zaten malum. Ülke de ilim de yok, bilim de, özgürce bunları üretecek ortam da yok. Ne gerek var meslekleri bırakıp böyle bir değişikliğe gitmeye.eşiniz daha makul okullara başvurmaya devam etsin, nerdne çıkacağı hiç belli olmaz.

Eşiniz adına ne mutlu.. Peki siz aktif çalışma hayatından çıkıp dört duvar arasında yaşayabilecek misiniz yıllarca? Ben olsaydım çalışamayacağım bir şehre gitmezdim. Bir süre sonra çok depresif bir hale girebilir ve bundan eşinizi sorumlu tutabilirsiniz..

Ondan korkuyorum. Normalde de depresif bir yapım var. Mutsuz olursam mutlaka bunun yansıması eşime olur.

Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?
Hiç dert etmeyin, herşey olur yolunu bulur. Bende 4 yıl önce eşimin isteği üzerine yurtdışına taşındım. Ve herşey çok daha da güzel oldu.

Bence gitmeyin

Çocuk için imkanlar iyi olmayacak

Siz işinizden hayatınızdan olacaksınız tüm gün 4 duvar arasında oturacaksınız

Aileniz 3 kişilik sadece 1niz mutlu olacak o da meçhul. Stanforda gitmiyor eşiniz sonuçta. Eşiniz bir aile babası, sizleri de düşünmek ve aile/kariyer dengesini kurmak zorunda. Bence yaptığınızın hiç Oluru yok

Ondan korkuyorum. Normalde de depresif bir yapım var. Mutsuz olursam mutlaka bunun yansıması eşime olur.
Ben 4 yıldır agrı da öğretmenim. Tek sosyalligimiz öğretmenlerle ev oturmasi.Arada cafeler var gidiyoruz ama beklentiniz düşük olsun.Şoyle gonul rahatligiyla gideyim çok leziz yemekleri,temiz bir kafe bulayım çok çok nadir buralarda.Kafamiz dagilsin diye cevre illere gidiyoruz arada . Ama kışı çok sert evden çıkamıyoruz okula da gitmesem kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ağridan once yaşantınız nasildi bilemem ben çok severim kurslara katilmayi,sosyalliği, gönlümce avm gezmeyi, deniz kenarinda oturmayi.Yıllarca boyle gecti gelince bana cok zor geldi agrı.Kendimi geliştiremiyorum burada sadece kitap okuyorum. Artık verdiğim kira yakit parasi batmaya basladi çunku cok yuksek rakamlar istiyor,el mecbur kalıyoruz bunu da biliyor ev sahipleri fazla insaat yok yeni evler sınırlı.Oralı arkadaslar yanliş anlamasinlar ama şöyle bir gercek var kendi halkından kadinlar dışarı çıkmıyor fazla memur bayanlar çikinca da ister istemez halki bu kim diye bakiyor yabancıyı biliyor .Yine sormak istediğiniz olursa yardimci olurum sorabilirsiniz

Back
X