patrondan zam istiyecem ama nasıll

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar merhaba.ben 6 yıldır muhasebe burosunda calısıyorum 200 tl ıle basladım ıse deneyımın yoktu simdi bütün işleri tek başıma yürütüyorum.900 tl maaş alıyorum 1 senedir az önce maaşımı verdi ben zam beklerken saydım saydım zam mam yok.cimri patron suratsız patron insanın yüzüne bile bakmaz konuşurken öyle kibirli öyle başı yukarıda insandır.neyse şimdi kpss ye gırdım şimdi açıktan atamaları bekliyorum ocak ayında olacak dediler.ayrıca eski çalıstıgım işyeri eleman arıyor maası ıyı bildiğim iş hem ön muhasebe hemde kasiyer olacak çalısırım.burdan cıkarsam oraya gırerım ertesi gün.sorunum şu bu patrondan zam istenmez yuzume bile bakmaz çünkü ama eli mahkum bana bütün işini ben yapıyorum.napıyım ben şimdi zammı isteyim işten cıkıp eski calıstıgım yeremi giriyim yoksa sabredip acıktan atamalarımı bekleyim.cinnet geçircemm yakında

ayrıca patronumun garip bir huyu vardır çıkartacağı elemana işten cık dıyemez ya maasını geç verir yada az verir acaba benim çıkmamımı istıyorkı ısten o yuzdenmi yapmadıyki zam her sene basında kesin 100 tl zam yapar.

Madem daha iyi kazanacağın iş garanti neden çekiyorsun bu patronu? Bence hiç düşünme daha çok kazanacağın yere geç.Sebebini sorarsa buradan kazandığım ihtiyaçlarımı karşılamıyor mecbur kaldım dersin!!.6 yıldır çalışanını düşünmüyorsa yazıklar olsun o patrona.Diğer seçeneğin ağlamayana meme yok iş hayatında... açık açık zam iste.Kem küm derse kazandığının yaşam şartları altında çok yetersiz dersin.Açıktan atamaları her şekildede bekleyebilirsin en azından daha iyi kazanarak beklersin atamanı ...

ayrıca patronumun garip bir huyu vardır çıkartacağı elemana işten cık dıyemez ya maasını geç verir yada az verir acaba benim çıkmamımı istıyorkı ısten o yuzdenmi yapmadıyki zam her sene basında kesin 100 tl zam yapar.

Umarım öyledir nasıl olsa daha iyi iş bekliyor seni..bence düşünme ...madem bunu düşünüyorsun zam istemenin tam zamanı gerçeği öğrenirsin..

aynı dertten bende de var. p. tesi maaşımı aldığımda güç bela zam olacak mı dedim ancak sonra konuşuruz dedi. bugünse hiç bi tık yok. 2 yıldır aynı yerdeyim bende. konuşmamız; sanırım ocak maaşını aldığımda (şubat başı gibi) olacak. püf benim patronda çok çok çok iyidir. ama biraz fazla tutumlu [cimri :)] bir yolunu bul ve mutlaka konuş. iş değiştirip yeni ortama adapte olmak zordur :( hele ki eski işyerine tekrar başlarsan **geri döndü** olursun. isteyenin bi yüzü kara hesabı bi şekilde çıtlat ve konuyu aç gerisi gelir zaten :) ayrıca sevgili seaside'ın dediği gibi ağlamayana meme yok :) yüce yaradan işini rast getirsin inş :)

Bence zam konusunu konuşun.
Eğer size tatmin edici bir cevap vermezse,
Bu şartlar altında çalışamayacağınız açıklayıp işten ayrılın....
Eski işiniz de olsa daha rahat edeceğiniz bir yer var:34:
Rabbim hakkınız da hayırlısı ne ise onu nasip eder İNŞALLAH

kendini yaptığın işte uzman olarak görüyorsan üzülmene gerek yok. kendinizi patronunuza karşı vereceği paraya karşı muhtaç gibi göstermeyin. sizde onun bütün işini çeviriyor yürütüyorsunuz. o size daha muhtaç bu durumda zaten. seni işten çıkartması işlerinin aksatır ki başka birini bulsa bile işe alışana, öğrenene kadar en az 1-2 ay zaman geçirir ki buda şirketler için zarar demektir.

isteklerinizi açıkça dile getirin aldığınız ücretin yetmediğini belirtin. aksi taktirde başka bir iş bakacağınızda ekleyin. (Ben bu şekilde 2-3 kez zam almıştım ) olacakları beraber izleyelim.

sen 900tl maas aldıgına sukret :24: Burolarda boyle cunku..Malesef acı sekılde tecrube ettım ..Bi ara acaba benım patronumdan mnı bahsedıyo dedım yanı..

Muhasebe burosundasın genel Muhasebe tecrubesı edınmısken Yine on muhasebeye gecmen haksızlık olur..

Patronunuzun musaıt ve uygun bı zamanını kollayın..Alın karsınıza performans degerlendırmesı yapmasını ısteyın.. Sizin ılk zamandan bu yana ne kadar gelısıme acık ve hızla toparladıgınızı ıfade etmek zorunda kalacaktır.Karsınızdakı ıse hıc kotu demeden sızı zorladıgı noktaları su yada bu sekılde calısırsak ısınızın daha kolay olacagı bı sey mutlaka vardır..yanı ısınızı kolaylastıracagınızı dusundugunuz prosedurlerı anlatın..Bunlara degınmısken tabı maas hakkında konusun..Yanı artık asgarı gecımınızı saglayamadıgınızı kendısınden makul bı zam talebınız oldugunu bıldırın..

O surecte mutlaka sıze gerı bıldırım yapacaktır.Olumsuz olursa Cat dıye ısten cıkmak yerıne basvurularda bulunun ıs arama surecıne gırısırsınız..sırketler zaten bekledıgnızın ustunde maas ve sosyal haklar verırler..Degerlendırın elınızdekı fırsatı..En olmadı eskı ıs yerınıze donersınız ..

kızlar desteğiniz için tesekkurler.dün maası verınce gitti patron gelmiyor bugunde.artık ya yarın konuscam yada pazartesı.acaba dıyorum bu ay aldıgım maas aralık maası bır dahaki ayımı beklerki diye düşünüyorum.bu ay beklesemmi yoksa konussammı yanımda calısan arkadasım işten cıkıyor 1 2 güne onumu beklerki acaba dedim.bazende düşünüyorum mesai saatım memur gibi patron geldıgıme gıttıgıme karısmaz canım sıkılır daralırım büroda çıkar giderim sen nereye gidiyorsun demez bugun mesela 11 gibi geldim işe kimse nerdesin demedi.öğle aram geldi şimdide cıkmak cıkmamak benim keyfıme kalmıs.aksamları kursa gidiyorum 5.3 işten cıkısım çıkınca ingilizce kursuma gıdıyorum bazen erken bile çıkıyorum.cumartesi canım isterse geliyorum işe.acaba rahatmı battı bana eski calıstığım yere girsem girişi belli değil çıkışı belli değil sadece maaş içinde çekilecek dertmi.

2 sene bıtecek
zam almadık hıc
3.seneye gırıyoruz hala zam yok
ama hayat pahalılanmaya devam edıyor 1350 maasım :26:

kızlar desteğiniz için tesekkurler.dün maası verınce gitti patron gelmiyor bugunde.artık ya yarın konuscam yada pazartesı.acaba dıyorum bu ay aldıgım maas aralık maası bır dahaki ayımı beklerki diye düşünüyorum.bu ay beklesemmi yoksa konussammı yanımda calısan arkadasım işten cıkıyor 1 2 güne onumu beklerki acaba dedim.bazende düşünüyorum mesai saatım memur gibi patron geldıgıme gıttıgıme karısmaz canım sıkılır daralırım büroda çıkar giderim sen nereye gidiyorsun demez bugun mesela 11 gibi geldim işe kimse nerdesin demedi.öğle aram geldi şimdide cıkmak cıkmamak benim keyfıme kalmıs.aksamları kursa gidiyorum 5.3 işten cıkısım çıkınca ingilizce kursuma gıdıyorum bazen erken bile çıkıyorum.cumartesi canım isterse geliyorum işe.acaba rahatmı battı bana eski calıstığım yere girsem girişi belli değil çıkışı belli değil sadece maaş içinde çekilecek dertmi.

canım 6 yıldır aynı yerde çalışıyosun bir kere içerde tazminatın var yarın öbür gün bekarmısın bilmiyorum bekarsan evlendiğinde tazminat alabilirsin.evliysen doğum yaptığında doğum parası filan alcaksın hem bu ay aralık maaşları veriliyor. zamlı maaşlar diğer ay bakarsın zam yapar. anlattığına göre rahatta bir işin var hem genel muhasebeye bu kadar hakimken ön muhasebeyle niye uğraşıcaksınki bence çıkma. bekle 900 tl bazı kimseler az görünebilir ama muhasebe bürosu demek az para demek ama umarım beklediğin zammı yapar cnm

Son düzenleme:
kızlar merhaba.ben 6 yıldır muhasebe burosunda calısıyorum 200 tl ıle basladım ıse deneyımın yoktu simdi bütün işleri tek başıma yürütüyorum.900 tl maaş alıyorum 1 senedir az önce maaşımı verdi ben zam beklerken saydım saydım zam mam yok.cimri patron suratsız patron insanın yüzüne bile bakmaz konuşurken öyle kibirli öyle başı yukarıda insandır.neyse şimdi kpss ye gırdım şimdi açıktan atamaları bekliyorum ocak ayında olacak dediler.ayrıca eski çalıstıgım işyeri eleman arıyor maası ıyı bildiğim iş hem ön muhasebe hemde kasiyer olacak çalısırım.burdan cıkarsam oraya gırerım ertesi gün.sorunum şu bu patrondan zam istenmez yuzume bile bakmaz çünkü ama eli mahkum bana bütün işini ben yapıyorum.napıyım ben şimdi zammı isteyim işten cıkıp eski calıstıgım yeremi giriyim yoksa sabredip acıktan atamalarımı bekleyim.cinnet geçircemm yakında

6 yıllık kıdeme göre çok az aldığın para. özelde çalışılan yere göre değişmekle birlikte bu kıdem civarı muhasebe minimum 1200-1500 arası alıyor..
iş değiştirme durumun varsa göz önüne ala ama tazminatlarını bırakıp gideceksin. önce işini ayarla bence... eğer maaş vs daha iyiyse aynı seviyeye çıkarması için güzelce konuş. kabul etmezse ki zor bir ihtimal sen de şartlı ayrılmak istediğini söyle kıdem tazminatın için.

Merhaba,banada mantıklı geldi belki aralık maaşındı ocak sonu zamlı maaş alabilirsin.Ayrıca bu kadar rahat iş koşullarında aldığın maaş normal geldi bana.Ne kadar ekmek o kadar köfte :D Madem bu kadar rahat iş koşulların var bence tercihini şunu düşünerek yap:Zaman nakittir benim zamanım varsa bunu kurs vs gibi şeylerle değerlendiriyorum o halde burda kalayım.2. alternatifte benim zamandan çok paraya ihtiyacım var burada değilde daha çok kazanacağım yerde çalışayım diye düşünebilirsin.

peki bu konuda tam bilgim yok kendi isteğimle çıksam bile tazminat alabiliyormuyum bildiğim kadarıyla işveren tarafından çıkartıldığım zaman alabiliyorum

mesai saatinin az olması, işe giriş çıkış saatine karışmaması çok büyük avantaj tabi. ayrıca aralık maaşının aynı olması çok normal. henüz kimse zamlı maaş almadı :) nasipse herkes ocak maaşını ( şubat başını ) bekliyo [ tıp kı ben gibi ] ocak maaşını aldığında inş çok güzel bi süpriz ile karşılaşırsın ve süpriz beklentinin çok üstünde olur :) olmazsa da eğer mutlaka konuşmalısın :) aeo tatlım :)

peki bu konuda tam bilgim yok kendi isteğimle çıksam bile tazminat alabiliyormuyum bildiğim kadarıyla işveren tarafından çıkartıldığım zaman alabiliyorum

bildiğim kadarıyla resmi olarak evlendiğinde işten çıkarsan tazminatını vermeli. ayrıca evlendikten hemen sonra değil ilk bir yıl içinde ayrılırsan da vermeli :) ve tabi işveren işten çıkardığında vermeli :)

Merhaba,

Bu tür insanları hiç sevmiyorum. Biraz insanları hakkı verilsin, düşünülsün yaaa .. :20:
Muhasebe yerleri, genelde çok düşük maaşla çalıştırıyor.
200 TL ile başladım demişsin, geldiğin nokta iyi, 200 TL ye göre iyi tabi, ama yine de bu emeğine yazık.
Bence güzellikle patronunla konuş, diğer arkadaşın çıktığı için, belki senin değerini de anlar. :34:
Çalışma saatlerin vs. iyiymiş, şimdi maaş için öbür tarafa gitsen, belki pişman olucaksın.
Çünkü emin ol o da çok önemli. Kurs vs gidiyorum diyorsun, KPSS güzel bir puan alırsan, hem onu beklemiş olursun.
Ayrıca evlilik vs. durumların olursa, tazminatını alırsın.
Kendi isteğinle 6 senede işten çıkarsan, tazminat alamazsın. Ama 10 senede kıdem alarak çıkabilirsin. (Bizim işyerinde öyle, ama benim çalıştığım firma çok büyük bir internet sitesi, yani zaten hak, hukuk görmemeleri mümkün değil, herşey üsukunde) Daha 4 senen var yani :1:
Konuş, KPSS Bekle, diğer yer ya da başka bir yer azından 1250 vs almayacaksan gitme, çıkıyorsun en azından değsin.

Son düzenleme:
Back
X