Patronum

export

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
453
25
48
İzmir
Iyı aksamlar kızlar.
Su aralar benım ıcın cok buyuk bir sorun değil ama yinede kafamı kurcalayan şeyler var.
Aile şirketi diyebileceğim bi firmada ihracat sorumlusuyum aynı zamanda muhasebeye de bakııyorum. 2 patronum ve bı usta basımız var.
Ustabasımız pek benı sevmez zaten onun işinin de benimle cok baglantısı yok uretim bolumunde degılım cunku.
Patronumun bırı Yurt dısında yasıyor arada bı gelır Tr ye .
Forumdan bazı arkadaslarım bılıyor . 2 ay once burun estetiği operasyonu geçirdim ve bunun için iş yerimden aylar öncesi izin aldım.
Zaten raporum da var..
Tam bu hafta yurtdısındakı patronum geldı o da zaten bılıyordu konuyu..
Neyse..
Amelıyat oldum ertesı gun aradılar bı kac mail geldi ing. bunlar cevaplanacak ve bı kac ıs var gelebılırmsın dıye..
Gelmemın ımkansız oldugunu yuzumun cok sıs oldugunu ısterlerse eskı elemanlarını arayabılceklerı fıkrını sundum .. Nıtekim öyle yapmışlar..
Raporum bıtıp ıse dondugumde o eskı eleman benı aradı ve işimi kaybetme noktasında oldugumu söyledi inanamadım..
Ortada hıcbı sorun yoktu bence..
Nedenini sordum bilmediğini ama onu cagrdıklarında baska bı kızın daha oldugunu ve xx buna bugun işi ögret dediğini söyledi. O kız butun gun benım bılgısayarımda benım masamda benden habersız calısmıs
Sonra Allahtan kızın yabancı dılı yoktu da bu kız bu ısı yapamaz dıyıp gonderdım dedı ..
Olayı duydugum duydugumda soka gırdım eve gttım butun gece agladım
Cunku işimi sevıyordum ve boyle bıseyı hıc beklemıyordum..
Ertesi gün hem ustabasıyla hem buyuk patronla konustum dıgerı coktan ulkesıne donmustu zzaten.
Usta 'Benımle alakası yok bana kız bulun dedıler bende bı tanıdıgımı getrdım o olmasa baskasını alacaklardı sen kendıne bak Sallantıdasın 1 ay suren var dedı.!
Patronuma cıktım NE demek oluyo bunlar,
ayıp sızın yaptıgınız falan dıye cıkıstım o sınırle ınsan en azından eleman buldugunu soyler bende kendıme ıs bakarım dedım .. Patronum oyle bısı yok dedı panıkle uzaklastı yanımdan..
Dıger patronumda bugun dondu Trye.
Sanırım bıldıgımı bılıyor ama ben cok kırgınım ona ..
BEni gönullemek için bi kutu cıkolata getrmıs yurt dsından ve sabahtan berı konusmaya calısıyo benımle..
O elemanı isteyen bu patronumdu gelmesını beklıyordm istifamı basacaktım onun yüzüne karsı ki ortada kalsınlar yeni gelene de kendı ögretsin işi diye ama şimdi durum bu..
Kafam karıstı napayım ben şimdi :26:

ne kadar süredir çalışıyorsun ? eğer kolay iş bulma durumun varsa ve çok ağrına gittiyse ayrıl. Ancak sakin olup patronlarınla yüzyüze son kez bu konuyu konuş derim. Belkide yanlış anlaşılma vardır ortada

Ben de ayni isi yapiyorum.
Bizim isimizde soyle bir durum var, bekletme ileri atma gibi bir durum yok.
Yani bir is arkadasiniza isinizi gostermeden gittiyseniz ve yapilmasi gerekiyorsa patronlarin tavirlarini cok yanlis bulmadim. Etik degil ama ben olsam ben dr aynisini yaparim.
Maasin ne kadar? Ne kadar zamandir calisiyorsun? Maasin iyiyse baska is arama derim. Onemli bir durum goremedim ben.

Ustabaşının dediklerine kulak ver bence. Böyle sinsice davranan insanların sağı solu belli olmaz maalesef

O aldığı çikolata ile ayıbını örteceğine daha da gün yüzüne çıkarmışlar. Diğer gelen kişi yabancı dil bilseydi emin ol seni kapının önüne koyarlardı.

Şuan bile beklemeye alıp muallaktalar bence.

Size bu konuyu aksettiren güvenilir birimiydi? Eski eleman demişsiniz yalan söyleme ihtimali varmi?
Patronunuz dönmüş yurtdışından, sizinle konuşmaya çalışıyormuş,konuşun , anlatın kırıldığınızı. Niyetlerini anlayabilirsiniz bu sayede , bir fikriniz olur belki.

bence konuşun, eğer sizi çıkartmak gibi niyetleri varsa bunu bilmek hakkınızın olduğunu söyleyin. ona göre bende başımın çaresine bakıp kendime iş bakayım deyin. Konuşmakta fayda var.

Ne kadar süre uzak kaldın bilmiyorum o kız da kaç gün idare etti orda acaba. Orda olmadıgın süre boyunca işi yürütecek birine ihtiyaç duydular kendileri idare edemedi demek ki yoksa kimse sağlık sorunu yüzünden işe gidememış birini hemen işten çıkarmaz. Bence açık açık konuş yerime birini mi arıyorsunuz bunu bana bildirmeden de. Bende size haber vermeden başka iş bakıp sizi ortada bıraksam etik olur mu sizce diyebilirsin. Bence fazla samimi olma sonuçta sen işini yapmakla onlarda paranı ödemekle mükellef. Sigorta sürene görede tazminatını vermeliler, bir ay öncedende haber vermeleri lazım. İşten olurda fevri davranıp çıkmaya kalkarsan fln sakın istifa etme paranı hakkını al canim işte duygusallıga gerek yok yeri geliyor mahkemelik oluyor insan.

Hepinizin yorumlarini okudum kizlar sagolun bi seneyi epey gecti calisali maasim da asgarinin 400 500 fazlasi diyim . O kiz sadece 1 gun gelmis . Bunu bana soyleyen de cok güvenilir biri zaten onun disininda da bunu onaylayan is arkadaslarim var . Ustabasi da dahil .. buyuk patronum yalanladi oyle bisi olsa drrim dedi ama utancindan diyemedi cunku zten biliyo yaptginin yanlis oldugunu ilk benimle konusmasi gerektigini .. isimi dr seviyodum ama patronlarimdn sogudum . Usta basi da cok sinsi tahminimcr patronlari da o doldurdu cunku o gun tartstgimizda bana sen cok asisin kafana gore hareket ediyon beni dinlemeyi bil gibilerin drn bisiler zirvaladi ..

Bu fani dünya böyle eski elamanı arayın demen hatalı olmuş canım
el altından iş bak çıkarırsalar işsiz kalmassın en ayzından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…