Patronumun babası çalışmamı engelliyor

ciciakrep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2012
1.314
610
123
37
Herkese merhaba;
Özel bir şirkette 3 yıldır sekreterya ve ön muhasebe biriminde çalışıyorum.Herkesle aram iyidir.Sorunum şu ki,patronumun 75 yaşında babası var,özellikle kış aylarında her sabah gelir ve akşam mesai bitimine kadar karşımdaki sandalyede oturur.Her arayanı,her geleni sorar.Bu kim,arayan kim,napıyosun?Bunların dışında günlük olarak 'Bu hafta hava durumu nasıl,internetten bakıver' der. Pazartesi haftalık bakar söylerim,salı tekrar haftalık baktırır.Kayseri'de yaşıyoruz,buraya bakarız,sonra atıyorum Antalya'ya bak, Adana'ya bak.Sırf meraktan.Sürekli ezan saatlerine baktırır,çocukluk anılarını anlatır,akşam ne yedin,pazar günü naptn diye sorar.Bu sırada sürekli telefon çalar,mail atmam gerekir,evrak hazırlamam gerekir.Dinlemeyince trip atar.Konsantre olamıyorum,mecburen cevap vermem,dinlemem gerekiyor.Kötü bir niyeti yok,beni çok sever,herkese över.Kendisini sever,saygı duyarım,kırmak da istemiyorum, yapı itibari ile kıramam zaten.Patrona söylesem,babası.Ne yapabilirim,fikriniz var mı?Şimdiden teşekkür ediyorum

Ben olsam napardım diye düşünüyorum.
Bunu işimin bir parçası gibi görürdüm. Pazartesi sabahı gelip en çok sorduğu illerin 1 haftalık hava durumu çıktısını alır, eline vermek için hazırlardım mesela.
Onun dışındaki soruları da sanki müşteri soruyor gibi cevaplardım.

Haaaa çalışma hızımı ve üretkenliğimi etkiler miydi, kesinlikle evet.
Onun için de patrona oldukça kibar bir şekilde "......bey/hanım, kusura bakmayın bugünlerde verimimde azalma oldu, farkındayım ama babanızın da ekstra verdiği görevler oluyor, o yüzden sizin verdikleriniz aksayabiliyor, afedersiniz" şeklinde kamu spotunu araya sokarım.

Eğer ki patron için onun işleri daha önemli ise babasıyla konuşsun, onu başımdan alsın, başka yerde oyalasın. Eğer ki babası onun için önemliyse, o zaman sabah gelip akşam çıktığım mesai saatleri içinde normal çalışmama bakarım. İş bitmezse ve çıkış saati gelirse çıkar giderim.

harika :)
kesinlikle böyle yapın konu sahibi

Çok mantıklı,malesef burası tam bir ev ortamı gibi oldu.Orda uyuyor,inanın 3.kata ses gidecek şekilde horluyor.Tüm konsantrasyonum bozuluyor.

Çok iyi ya
Tonton bir yaşlı geldi gözümün önüne.
Azcık patronunuza çıtlatın eğer sizi hakkaniyetle dinleyecek biriyse ve biraz yakınlığınız oluşmuşsa.
Dikkatimin dağılmasından, hata yapıp size mahçup olmaktan korkuyorum diyin.
İnşallah size kulak verir.

Bu kesinlikle iyi fikir,şöyle de bir durum var ki daha da mahçup olabilirim.Acaba benim rahatsız olduğumu anlayıp incinir mi .Malum,yaşlı ve hassas

Bu kesinlikle iyi fikir,şöyle de bir durum var ki daha da mahçup olabilirim.Acaba benim rahatsız olduğumu anlayıp incinir mi .Malum,yaşlı ve hassas

Yo yooo, sizin ricanız olduğu hissettirilmeden onu odasına çekecek oğlu, hatta mümkünse kendi katında bir oda hazırlatacak babasına. Patron dediğin patron katında oturur
Onu odasına çektikten sonra da siz de karşınızdaki koltukları birer ikişer kaldırtırsınız, önlem amaçlı
Sizin çalışkan ve hanım olmanız hoşuna gidiyor, nazı size geçiyor eyvallah. Ama herşey bir dikkatinizin dağılmasına bakar. Bu yüzden önleminizi almak durumundasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…