hemen size bir moral hikayesi benden.....
1 yıl denedikten sonra doktora gittik olmuyor bir sorun var ne olduğunu öğrenelim diye. sorun bendeki endometriozis denen hastalıkmış. sağolsun tek tüpümü tamamen kapamış, diğeri de yapışıklıklar ve yarı kapanmışlık nedeniyle işlevini yapamaz durumdaymış. teşhisimi yapan doktorum doğal yolla hamile kalamazsın denk gelse bile tüpte takılır dış gebelik yaşarsın dedi. :) :) :) bir de üzerine biri küçük biri orta boy iki tane myoumum vardı....
tüp bebek için şansıma en fazla %40 alternatif olarak ameliyat ve üzerine 3 aşılama için %30 şans verdi.
temmuzda teşhisimi yapan doktordan başka bir doktorla tüp bebek denedik. kimyasal gebelikle sonuçlandı yani negatif.... doktorum belki myomdan yerleşememiş olabilir dedi.
ama bu ikinci doktorum bana hiçbir zaman kendiliğinden hamile kalamazsın diyemem çok hastam oluyor olamaz diye düşündüğümüz ama hamileyim diye gelen dedi. o zaman bir ısınmıştım zaten doktoruma. :)
3 ay sonra ekimde tekrar tedavi olacaktım. hazırlık yapıyordum bu sefer hastalığım yaptığı kötü toksik etkilerinden vücudumu kürler ve beslenme değişikliği ve özellikle bol antioksidanlı besinlerle temizlemeye çalışıyordum....
soğan kürü yaptım belki myom küçülür diye.
çok ama çok dua ettim ramazanda her gece namaz kılıp dua ettim saatlerce. 41 gün meryem suresi okudum.... normalde çok yoğun çalıştığım için namaz kılamıyorum hayatımda ilk defa bu ramazanda akşam namazlarını kıldım kaçırmadıysam vaktini....
sonra ramazan bayramında adet göremem gerekirken bayram geçti hala birşey yok. bende sinir oldum herhalde yediğim içtiğimden kürlerden düzenim bozuldu diye.... ama iki tıkalı tüp ve iki myomla zaten doğal yolla hamile kalmayı düşünemiyordum bile. o yüzden hiç aklıma gelmedi beklediğim 5-6 gün boyunca...
tam adet söktürücü birşeyler mi içsem ki diye düşünürken hadi dedim olmaz ama bir test yapayım allahın işine karışılmaz diye. test yaptım evde ve çift çizgi... hastaneye gittik akşam akşam acile kan tahlili yaptırdım sonuç 3353.... kısacası hamileydim hemde kendiliğinden hemde hiç farketmeden.
kısacası vakti zamanı gelince eğer hiç isyan etmediyseniz elinizden geleni yaptıysanız, sebeplere sarıldıysanız ve çok çok dua ederseniz demek ki olabiliyormuş...
şu anda 10. haftayı bitirmek üzereyim... darısı hepinizin başına canlar..... inşallah hepiniz en kısa zamanda farklı farklı güzel hikayelerle hamileyim diye buraya yazarsınız....
biraz uzun oldu ama moral olması açısından hepsini bilmenizde fayda var dedim.... opuyorumnanaktan