Pazartesi Ameliyat olacagiiimmmm

Emoticon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2016
109
52
98
39

Merhaba kizlar cok buyuk ihtimal haftaya pazartesi yada cuma ameliyat olacagim.
LUTFEN bana yardimci olun.
Refakatcim olmayacak.
Kendim olacagim
Uzaktan gelecegim icin ben aslinda ameliyat olup ertesi gunu taburcu onun aksaminada ucak yolculugu ile eve donmeyi iki hafta sonrada silikonlari aldirmak icin tekrar gelmeyi dusunuyordum.
Sonra fikir degistirdim pazartesi olup cumartesine dek hotelde kalsam tamponlari aldirip oyle ucakla evimemi donsem demeye basladim.
Cok kararsizim coook tedirginim tek basima olacagim icinde korkuyorum.
Ayrica ilaclari doktor mu yaziyor yoksa hastanedemi veriyorlar..buz maskesini kendimizmi almamiz gerekiyor ? Once muayene olacagim 10gibi ogle sonu 3gibide ameliyata girecegim yazdigi receteyi o arada alsam hastaneye yanimda gotursemmi ? Yanima peki neler alayim ? Neler lazim oluyor ameliyattan sonra ? Refakatcim olmadigi icin ben ameliyattan ciktigimda gidip benim icin herseyi halledecek birisi yok maalesef.o yuzden siz bana neler basima gelecek neler almam gerektigini soyleyinki simdiden hazirligimi yapayim
(Offff cok stres yapiyorum ya)

Merhaba lar: yaniniza almaniz gerekenler. Pijama, rahat olsun kolay giyinip cikirilan dan terlik alin ..pecete ameliyattan ciktik tan sonra buz torbalari odada oluyor. Ameliyattan ciktik dan sonra biraz agrilariniz olur. Aslin da yaninzda biri olsa daha oyi olurdu. Sartlarinizi bilmedigim icin ..allah kolaylik versin...

Cok tesekkur ederim cok heycanliyim tedirginim ve cok korkuyorum dün hic uyuyamadim bugun doktorumla tekrar gorustum cuma gunu olacak ameliyat..gunler nasil gececek bilmiyorum..
Merak ettigim ve aklimi surekli kurcalayan bi konuysa bu yapilan burun ömürlükmü oluyor yoksa illaki belli bir zaman sonra tekrari (ameliyat) gerekiyormu ? Bi bilginiz varmi?

Ameliyatinizi hangi doktor yapacak. Basarili bir ameliyat olursa ikinciye gerek olmuyor. Fakat basarisiz olursa haliyle ikincisini yaptirabiliyorsunuz. Benim temennim guzel olmasi dilegiyle .odemler olabilir tabiki...ilk haftalarda odemlerin gecmesi iki ayi buluyor. Burunun tam oturma suresi 2 yili buluyor. Dedigim gibi basarili ve guzel yapilan ameliyatlar da omurluk olabiliyor.

Hmm anladim..İnsallah basarili gecer Doktorum KBBci..Kendisi cok güven veriyor sakinlestiriyor dinliyor gec vakitte olsa iletisim kurup sorularimi sorabiliyorum..cok ilgili insallah hep te oyle olur (ki olacak diyede his var icimde)
Burun Anatomisini fazla bozmadan doğal burunlar yapiyor ve benim istedigimde o..
Umarim hersey iyi gecer..

Son düzenleyen: Moderatör:
Telden yaziyorum karisik olabilir ama yalniz gireceğiniz için üzüldüm, 15 16 gün oldu ameliyat olali nacizane yazmak istedim
Öncelikle yaniniza önden iliklenen pijama alin,
olasi sizintiya karsi yedek gazli bez ve bandini alin hastane cikisi lazim olabilir( hastanede kalirken o gece hemsireden isteyebilrisn gerekirse) sonrasina gerek duydum ben evde bikac gün akabilior sizintiya karsi
Buz torbasi alin ( bunuda yanimdaki refakatci getirdi götürdü eriyor çünkü, ben eczaneden aldim buz jelatin seklinde donuyor iyiki almsm hastanede meger buz kalibi varmis, mümkün deil kullanamaz insan, takoz gibi mübarek)
terlik alın
Havlu
ilk ameliyatinizmi bu?
Ameliyattan geldikten sonra birisinin sizi giydirmesi gerek ( esofman altini serbest giyili sekilde, üstte atlet bıraktılar burun ameliyatında oldugu için)
Ameliyattan gelince mecburen biri ust pijamayi giydirmesi gerekir
O gece buz koycaksiniz 15 dk her saat basinda
3 saat sonra yemek için en azindan sivi besleneceginden dikisli ve ameliyatli olacağından yemek isinde biri gene yardim etmeli ( su, ayran, corba ideal) pipet alın kolaylik olur
Sirtina bir küçük havlu koy, yatinca terlersin hasta olursun havada soguk üşütebilirsin
Benim yanima butun ailem geldi, refakatcimde vardi rahat ettim
Ertesi gün, Taburcu olurken rapor işlerine, ödeme islerine mutlaka biri gitmeli..mutlaka bir yakinin olsun yanında. tek basina çok çok zor olur, rica edin yanınızda birisi olsun..
Şimdiden cok geçmiş olsun

Bence ikinci verdiginiz karar daha mantikli. Yani ameliyat ertesi uçağa binmek belki basinc kaynakli daha fazla agri yapabilir. Yani zaten normalde bile ucak yolculugu bende bas agrisi yapiyor. Sen de bir de ameliyat agrisi olacagindan zorlu gecebilir bu surec. Hem gel git yapacagin masrafla otelde kalip rahat rahat dinlenebilirsin. Dinlenmek iyi gelecektir.

Ameliyattan sonra cok egilme falan yapamazsiniz , ben narkozu hemen atamadim haliyle cok halsizdim, burnun bantli olunca egilme kalkma cok rahat hareket olmuyor.
Agir tasimamaniz gerekiyor yasak
Tamponlar 1 haftamı kalıcak

aslında tek başınada idare edersin sonuçta ameliyattan sonra senin yapabileceğin yada yanındakinin yağabileceği birşey olmuyor.
ben ödemeyi ameliyattan önce elden direk olarak yaptım. annem refakatcım olarak kaldı ama zaten ameliyattan cıkınca yatakta yatıyorsun buz maskesını takdırdı hemşire, agrı kesıcı ıgnelerı yapmayada belırledıklerı saatlerde gelıp gıdıyorlar. 8 saatten sonra yemek yıyebılıyorsun dıyorlar ama zaten yenılmıyor. ama dudakların kurudugu ıcın su ıhtıyacı oluyor oyuzden pipet olsun, yada pecete ıslatıp dudaklarına surebılırsın. benim tuvaletım gelmemişti. buz makesınden sonra gece bır ara yurumek ıstedım ama hemen oturdum. bıryere odaklanıp bakamadıgın ıcın yurumekte sıkıntı olabılıyor halıyle uçaga bınıp gıtmek zor olsa gerek. ayrıca uçak yolcuklukları ust solunum yollarını etkılıyor burun tıkalıyken nasıl ucaga bıneceksınız zor. benım slıkon tamponların ıkı gun sonra cıkartıldı. halıyle sizinkıde kısa surede olacakta yakın bır otelde kalmanız yararınıza olur. 10 gun sonra da alçım cıkarılmıştı benım. ilaçları doktor yazıyor bır torba ılaç yazmış 250 tl cıvarı tutmuştu. genelde hastanın yanında aczane oluyor rıca etsenız hastane hademeleri bıle gıder alır gelır. sadece ust tarafınız acısından yakası acık yada dıgmelı bırsey gıysenız yeterlı olur. zaten uzunca saatler ustunuze bırsey gıyecek halınızde olmuyor hastane onluguyle yatarsınız baya bır ayıldıgınızda yardım alabılırsınız. eğer doktorun yazacagı ılaçlar bellıyse ki bellıdır amelıyayan once bıle alıp hazır tutabılırsınız. hastanede oldugum surece hemseıre agrı kesılcılerı ıhne yoluyla yaptıgı ıcın antıbıyotıklerı falan ancak cıktıktan sonra kullanmaya baslıyorsunuz. ama bogaza sıkılan bır sprey var yutkunmayı kolaylaştıran onu kullandırıyorlar. 2 kere kusma hıssı oldu bende kalın kan peltesı seklınde. ama genel olarak mıde bulanmasını engelleyen ıgnede yaptıkları ıcın sıkıntı olmuyor. hangi hastane hangi doktor bilmiyorum ama bana yakınsanız misafir edebilirdim.

Önerileriniz altin degerinde cokcokcok tesekkur ederim !!
Maalesef ozel nedenlerden dolayi kendim gelmek durumundayim
Gonul isterdiki refakatcim olsun ama yapacak birsey yok..hayirlisi artik..
Bakirkoydeki bi hastanede ameliyat olacagim icin bakirkoy sahilinde hoteller varmis oradan bi otel tutmayi dusunuyorum..bildiginiz biyer varsa yardimci olursaniz cok sevinirim.
Dedigim gibi istanbul bana yabanci ben ona yabanci..artik nasil olacak nasil halledecegim bilemiyorum İnsallah hersey yolunda gider de bu sureci puruzsuz atlatirim..bana cok dua edin kizlar..

Ayrica kizlar bir hafta kalma gibi secenegimde ortadan kalkti maalesef..gelecegim ameliyat olacagim ertesi gunu taburcu..onun ertesi gunude eve donus yolculugu olacak..
Silikonlarda 2hafta sonra cikartilacak
Doktorum ne kadar burunda kalirsa icerigini iyilestirme ozelligide okadar iyi demisti bana oyuzden birhafta degil iki hafta sonra cikartilacak..
Uff insallah hersey iyi olur

Benda Anadolu yakasında oturuyorum, istanbul içinde bir yerden başka bir yere gitmek şehir değiştirmekten daha zor malesef :-( sırf bu yüzden ben bile tek arabayla gidebileceğim hastane tercihinde bulunmuştum. çıkışta ve 3. gün tampon çıkışında taksıyle gitmiştim alçı cıkarımı için halka karışmıştım tabi munubustekıler garıp garıp bakıyordu bana
Bakırköyü bilmiyorum tavsiye debileceğim otel de yokki malesef yardımcı olabileyim.
Ama çok eski bir posta görmüştüm ameliyat olan bir bayan 2 gün kalmıştı hastanede sanırım durumu biraz daha kötümsü olanlar 2 gün kalabiliyor hastanede yada parasal anlaşmaya göre belki daha fazla kalınabiliyordur. Benim ödediğim para 1 gece hastane 6 aylık kontroller geçerliydi 5000 tlye

ilginç geldi dediğiniz şey çünkü benim bildiğim iyileşme süresi TAMPONLA 1 HAFTA TAMPONSUZ 1 GÜNDE İYİLEŞME şeklinde.
Her ne kadar artık eskisi gibi pamuk tıklasalarda burun içine silikon tampon oldugu ıcın nefes alınabiliyor gibide ama neticede yinede burun içinde birşey var ve yemek yemeyi etkiliyor 10 gün boyunca onun burun içinde kalması bana korkutuyor gelıyor suanda. bu durumda burun üstündeki alçıyla birlikte yapılacak senin işlemin. ama şunu söylüyiyeim silikon burun içinde durdugu sürece kan kurumaları, sümük kurumaları, yıkama sularının tuzları vs vs hepsi daha çok yapışıp burun daha dolu oluyor haliyle 10 gün sonunda o silikon tampon çıkarılırken canın çok yanabilir benım 3. gun olmasına rağmen tampon cıkarılması yinede gözümden yaş gelmişti acıdan

Sacma bi soru olacak belki ama ataturk havaalani bakirkoy arasi mesafe nasildir bilginiz varmi ? Bende islerimi taksiyle halledecegim yoksa kaybolurum cunku ilk kez geliyorum

Doktorum burun kemigine dokunmayacagimiz icin alciya gerek kalmayacak dedi..(benim isteklerim dogrultusunda dokunmayacak) hafif torpuleme ve burun ucu estetigi olacagini soylemisti ama daha yuzyuze gorusmedigimiz icin buraya gelince animasyonda detayli konusuruz dedi kendisi..silikonlarida temiz tuttuktan sonra zarari olmaz yarari olur demisti..destek saglayacak demisti..bilmiyorum artik gidince tekrar detayli sorarim

Sacma bi soru olacak belki ama ataturk havaalani bakirkoy arasi mesafe nasildir bilginiz varmi ? Bende islerimi taksiyle halledecegim yoksa kaybolurum cunku ilk kez geliyorum
benim amelyat 2250 dolar tutacak hersey dahil..yani ortalama 8600tl
Taksiyle 10-15 dakikada gidersiniz tabi trafik saatlerinde olmazsa sabah ve iş çıkışı saatlerinden uzak durursanız gün ortasında hızlıca gidebilirsiniz.

Kemiğe dokunmayaksa o zaman sizin işlem zor olmaz gibi haliyle ameliyat sonrası süreçtede sıkıntı yaşamazsanız.
benim arkadaşım ikisene önce olmuştu onun kemiği bir hayli fazlaydı gözlerinin altı falan daha ameliyat masasından odasına gelene kadar şişmişti hatta onun iyileşme sürecinde burununun sagı ve solunun şişide orantısız sekılde ınıyordu tabı 1 sene sonra tamamen duzeldı ama sıkıntılı geçmişti birde ben ameliyat olduktan kendi sürecimi anlattıktan sonra seninki çok rahat geçmiş sanırım benim doktorumun eli çok agırmış demişti baya canını yakmıştı onun

Ya ağrılar, sızılar bir şekilde halledilir yanınızda biri olmamasına üzüldüm. Beni en çok yoran narkozun etkisi oldu, ayağa kalktigim lavaboya falan gittiğim zaman düşecek gibi oluyordum . Birinden destek bekliyorsun annem vardı yanımda sağolsun. Sizde hemşireleri çağırıp kalkın ayağa en önemli tavsiye bunu verebilirm tek kalkmayin. İlaçlari taburcu olacağınız gün söylüyor doktor. Dinlenip öyle alın . Şimdiden Allah yardımcınız olsun, inşallah kolaylıkla atlatırsniz bizi haberdar edin lütfen

Silikon 2 haftamı kalicak beni biraz zorladı silikon tampon.7.gün cikardilar zor sabrettim, cikarma isleminde de daha cok islem yapilan yer acidi alan dar olduğundan, dier kisimda hic aci bile duymadım..
Ameliyattan sonra tampon olayida hic sorun deil bence..onada katlaniosun.
Tampon silikonda olsa daraltti beni.
Burda ark yazmis ama bende yazayım tekrar;
√İlk dikkat edeceginiz şey, ameliyattan gelince ayaga pek kalkmayin narkoz biraz halsizlestirior lavaboya giderken biri olsun mutlaka siz önleminizi alin,
Eve yakin bir hastanede oldum mesafede cok onemliymis ulasim ameliyatli halde sorun olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…