pazartesi masummuş.!

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
156
Amasya
İki matematikçi, tüm dünyada bilinen ‘pazartesi sendromu’nun var olmadığını, asıl sevilmeyen günün çarşamba olduğunu ortaya çıkardı.

ABD'de Vermont Üniversitesi’nde görevli Peter Dodds ve Christopher Danforth, dört yıl boyunca sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde bırakılan sayısız mesaj ve 2.4 milyon blog (internet günlüğü) üzerinde incelemeler yaptı.

Aşk, cennet, gurur, travma, cenaze gibi çeşitli kelimelere çeşitli puanlar vererek bir skala hazırlayan ve “bugün...hissediyorum” kalıbında yaklaşık 10 milyon cümleyi analiz eden matematikçiler, insanların en mutlu oldukları günün pazar, ikinci gününse pazartesi olduğunu belirledi.

En negatif etkili gün çarşamba çıktı
Uzmanlara göre insan, pazartesi günleri hâlâ hafta sonunun etkisinde oluyor. Negatif etkinin en hâkim olduğu gün ise çarşamba. Araştırmaya dair bir ilginç anekdot ise, insanların genel olarak en üzgün ve en mutlu olduğu güne dair... Buna göre, Barack Obama’nın ABD Başkanı seçildiği gün, son dört yılın en mutlu günü. Michael Jackson’ın öldüğü gün ise, insanların en mutsuz olduğu günlerden biri.
(Milliyet)

Valla pazar benim en sevmediğim gündür oldum olası.
Çarşambaları da haftayı yarıladık diye sevinirim.
Pazartesilerden de çok korkmam aslında...

70534647.png

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

yani demii kıss,pazartesi sanki sevmeyenlere bayılıyoda kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ben oldum olası paarı ve çarşambayı sanşlı günüm olarak nitelendiririm. pazartesiyi de en eğlenceli gün olarak.bence insan ne istiyorsa o olur.

pazartesi severim ama salıyı hiç sevmem bende

çarşambayı da hafta sonuna yaklaşıyoruz diye severim kaydirigubbakcemile3

en sevmediğim gün salı laelaelaelaelae

Bu profesörlerde işleri güçleri yok, ablak ablak şeyler inceliyorlar
Fazla akıl başa bela akannehir

ben pazari ve pazartesini sevmiyorum hic.cunku pazar gununun ertesi is gunu.onun icin keyfim kaciyor.ama diger gunleri severim,en esas da cuma ve cumartesini.

ya bu anketler yapılıyor yapılmasına ama bi günde biri gelip bana soru sormamıştır ona yanarım...çarşambayı çok severim okul zamanında ise pazarlardan nefret ederdim..şimdi ise hergünü seviyorum..

Back
X