PCO HAKKINDA BILGIII ISTIYORUM

serhaminc

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
26
15
45
Kizlar bu ay ki ilk kontrolde pco yoktu rahim temiz sagda 1 yumurta var dedi dr..adetim gecikince test yaptım negatif çıktı. .başka bi dr muayene etti pco lusun dedi..anlamadigim pco luysam ilk muayene de cikmazmiydi.

cnm merhaba, ben 14 senedir pco'luyum, ilk adet gecikmemde farkedilmişti benim. daha küçücüktüm :KK43: 14 yasındaydım ,
ama kardeşim daha öncede muayene olmasına ragmen 26 yasında belli etti pcos kendini,
şunu unutma cnm mutlaka bir değil 2 doktordan görüş al, bide hiç aklından çıkarma PCOS bir hastalık degil, doğustan gelen yumurtalık yapısııdır, hamileliğe engel değildir, sadece çok yumurtamız olusuyor ve hepsi olgunlasşmaya çalısıp yorulup basarısız oluolar, kilo verince saglıklı beslenip spor yapınca bu riskler kalkıo,
kendine iyi bak umarım yararım olmustur

cnm merhaba, ben 14 senedir pco'luyum, ilk adet gecikmemde farkedilmişti benim. daha küçücüktüm :KK43: 14 yasındaydım ,
ama kardeşim daha öncede muayene olmasına ragmen 26 yasında belli etti pcos kendini,
şunu unutma cnm mutlaka bir değil 2 doktordan görüş al, bide hiç aklından çıkarma PCOS bir hastalık degil, doğustan gelen yumurtalık yapısııdır, hamileliğe engel değildir, sadece çok yumurtamız olusuyor ve hepsi olgunlasşmaya çalısıp yorulup basarısız oluolar, kilo verince saglıklı beslenip spor yapınca bu riskler kalkıo,
kendine iyi bak umarım yararım olmustur

Peki kiloyla çok mu alakalı

merhaba morzakkum, evet uzmanların yaptıgı bilimsel arastırmalara göre vucut agırlığını %15 ini kaybeden bir hastanın kendiliğinden hamile kalma olasılıgı %95lere cıkıor

Uzzun bir süre için hamilelik gundemimde yok ama düzensiz olması sinirimi bozuyor açıkçası hazırlıksız oluyorum

Uzzun bir süre için hamilelik gundemimde yok ama düzensiz olması sinirimi bozuyor açıkçası hazırlıksız oluyorum

cnm zaten hamile kalabiliosun demek pkos belirtilerini indirgemek demek, yani düzensizlik vs , yani ister gebelik düşünülsün ister düşüünlmesin pkos da kilo çok önemli

bana da 2 ay önce pco teşhisi kondu ne adet gecikmem vardı ne tüylenme kilo vs problemim,başka doktora gittim tekrar tahlil yapıldı ve pco ile alakam olmadığı cıktı.yani bir kere yapılan tahlille bu tanı konmasnın zor oldugunu söyledi doktorum o yüzden hormon testini tekrarlatın.

bana da 2 ay önce pco teşhisi kondu ne adet gecikmem vardı ne tüylenme kilo vs problemim,başka doktora gittim tekrar tahlil yapıldı ve pco ile alakam olmadığı cıktı.yani bir kere yapılan tahlille bu tanı konmasnın zor oldugunu söyledi doktorum o yüzden hormon testini tekrarlatın.
ultrason muayenesi yapmadılar mı? genelde ultrasonda görüyorlar

ultrason muayenesi yapmadılar mı? genelde ultrasonda görüyorlar
1 sene içinde 3 doktora gittim ultrasona girdim ilk gittiğim doktor hiçbişi yok dedi,2.gittiğim doktor pco olabilirsin dedi tahlil istedi tahlil sonucunda da pco oldugumu söyledi.son gittiğim doktor ultrasonda herşey normal dedi tekrar tahlil istedi tahlillerimde normal cıktı.

1 sene içinde 3 doktora gittim ultrasona girdim ilk gittiğim doktor hiçbişi yok dedi,2.gittiğim doktor pco olabilirsin dedi tahlil istedi tahlil sonucunda da pco oldugumu söyledi.son gittiğim doktor ultrasonda herşey normal dedi tekrar tahlil istedi tahlillerimde normal cıktı.
Bu doktorlarda bir alem :) birşey ya vardır ya yoktur değil mi

hormon testimden dolayı yanıldı heralde ama tekrar yaptırınca normal cıktı ona kalsa direk tedaviye başlıcaktı.başka doktora gidiyorum zaten :)

ben 6 yıldır pcoluyum vücut normal kiloya indiği zaman pco da gidiyo ama dengesiz beslenme ve kilo alma da pcoyu geri getiriyo tahlillerin temiz olması hormanlarının normal olduğunu gösterir pco olmadığını göstermez bence bi ultrasona girmelisin

Bence pko bir hastalık değil. Daha çok stresli dönemlerde ortaya çıkıyor. Doğal beslenmeye çalış. Bende de vardı geçti çok şükür. Ben doğal kürleri denedim. Etkisini gördüm. Doğum kontrol hapı bende yan etki yapıyor. Soğan kürünün faydalı olabileceğini düşünüyorum.

BEN BEKARKEN ÇOK ZAYIFTIM VE PCO VARDI.AMA KİLO ALINCA KENDİLİĞİNDEN KAYBOLDULAR.RAHATLILA HAMİLE KALDIM

X