PCO kabus mu :(

LadyDelarose

Atandım (09.07.2010)
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2007
620
2
arkadaşlar 24 yaşındayım ve 19 yaşında polikstk over teşhisi konuldu..buzmana kadar kesintli de olsa tedavi gördüm..(doğum kontrl hapı) en son doktora gittğimde kolestorlm normaln çok çok üzerinde çıktı ve ilacı bırakıp kolstrl düşürücü ilaç kullanmaya başladım.doktor bi sakıncası olmayacağını sadece adetlerde düzenslk olcağnı söyledi.ama ben tedirginim.nişanlyım ilerde evlenp çocuk sahibi olmak istyorum ama hastanede 40 yaşında hala çocuğu olmamış ve benle aynı bölümde tedavi olan kadınlara şahit oluyorum..:KK43: bu beni çok üzüyor inanın sanki denemişim de olmamış gibi hissedyrum ve çok umutsuzm sanki olmucak :KK43: aynı durumda olup gebe kalan oldu mu aranzda?
 
canım bende pkoluyum 2 yıl bebek düşünmedik 6 aydır istemedik gebelik tedavisine ilk klomen die ilaçla başlanıyo o brnde yumurtlamayı geçekleştirmedi.bu ay iğne tedavisine başladık 450 lik gonalf kullandımki bu iğne tüp bbekte kullanılıyomuş oda geliştirmedi o bitince menogon die iğne vurunmaya başladım 75 lik 3 gün vurundum düşün adetin 15.günüydü ve doktor biraz büyümeye başlamış ama çok geç büyüyo dedi.sonra iğnenin dozunu 150 ml çıkardı adetin 20.gününe gelişsin die bakalım p.tesi kontrolüm var sonra çatlatma iğnesi + aşılama olacak sana tavsiyem evlendiğin günden itibaren hiç korunma yoksa sonrasında ne acılara katlanarak tedavi oluyosun ve zaten yumurtalıkların tembel pko var korunduğunda daha çok tembelleşiyo ve gebe kalman zorlaşıyo hakkımızda hayırlısı inşallah allah herkese nasip eder bebeciklerimizi...:ecrin_bebek: :emir_bebek:
 
pco.lu olup hamile kalan kişiler var. fakat bizim gibi olamayanlar da var. bu yüzden evlendiğinde çocuk istesen de istemesen de bir kadın doğum uzmanına gidip hamile kalman için bir engel olup olmadığını öğren. tüm tetkiklerini yaptır. sorun varsa siz çocuk isteyene kadar sorunu ortadan kaldırmış olursunuz. ama bu kadar ümitsiz olma. güzel yanı pco.lu hastalar tüp bebekte çok şanslılar. yani fazla uğraşmadan hamile kalabiliyorlar. en kötü ihtimal bunu düşün.
 
X