Pco sorunu

Aminebdy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
430
210
33
31
23 yasinda iki bucuk yillik evliyim Bende pco var iki kez klomenle asilama oldum sonra ucuncuyu de gonal f ile olacakken istenilen boyutta ve kalitede olmadi dedi doktorum ve tedaviyi iptal ediyoruz dedi ve tup bebek onerdi sizce pco var ken tutma ihtimali dusuk mu

23 yasinda iki bucuk yillik evliyim Bende pco var iki kez klomenle asilama oldum sonra ucuncuyu de gonal f ile olacakken istenilen boyutta ve kalitede olmadi dedi doktorum ve tedaviyi iptal ediyoruz dedi ve tup bebek onerdi sizce pco var ken tutma ihtimali dusuk mu
Bende de var bu illet pko

Sogan suyu ictim ama beni bi garip etti tansiyonumu dusurdu yaa simdide tup bebk icin hazirlaniyorum bebis olmuyoo senin var mi bebis in
Bir kere hamile kaldım düştü oda 4 ayıldır önce. Insallah olur bakalım bu yaz asılama yaptricam

Yasımız aynıymış canm aynen bende 2 yıllık evliym klomen aşılama herşşey denenmişti olmamıştı tup bebeklede ilknde hamile kalıp duşuk olmuştu ucuncu tedavmde ikizlerime hamileym bende de pko var eşimnde sperm ileri harektliliği çok duşuktu aşılama 1kez denediysen fazla onla oyalanma derm aşılama da %15gebe kalma şansın oluyor tup bebekte ise %70 hemen hemen aynı fiyatlara geliyor zaten inşallah allahm en kısa zamanda pozitf görmeyi nasip etsn sana ve tüm isteyenlere

merhabalar : Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.)Sızde yumurtlatma-asılama tedavılerı yapılmıs oldugundan tup bebek tedavısıne gecmek dogru olucaktır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ilac dozunda ise folikul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır. Tup bebekte basarı merkez ve laboratuvar kalıtesı - bayan yası - embrıo kalıtesı gıbı bır cok parametreye baglıdır. Merkezımızde ortalama gebelık oranı %60 tır.Bol sans dılerım.

Back
X